Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Headshot

Farien
30-07-2011, 10:51
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img28.imageshack.us/img28/7506/jwf768812333.jpg)

Proszę o komentarz tylko osoby znające się na rzeczy :)

Babeczka
30-07-2011, 11:00
Za dużo światła z prawej ( od strony modela ) i powoduje to lekkie przepały. Musisz skręcić lampę.

stig
30-07-2011, 11:08
I nastepny tytul z literowka. Ludzie, co za problem uwaznie napisac (lub po napisaniu -- przeczytac) ten jeden, dwa wyrazy, wpisywane w tytule watku?

Farien
30-07-2011, 11:10
I nastepny tytul z literowka. Ludzie, co za problem uwaznie napisac (lub po napisaniu -- przeczytac) ten jeden, dwa wyrazy, wpisywane w tytule watku?

Straaaaszne na prawde...

Farien
30-07-2011, 11:12
za dużo światła z prawej ( od strony modela ) i powoduje to lekkie przepały. Musisz skręcić lampę.

:D

stig
30-07-2011, 11:12
Straaaaszne na prawdę...Aaaa... Widzę, że Ty błędy to jednak masz już w genach. Kolejne dwa wyrazy i kolejny błąd. Zlituj się, człowieku.

Farien
30-07-2011, 11:13
Aaaa... Widzę, że Ty błędy to jednak masz już w genach. Kolejne dwa wyrazy i kolejny błąd. Zlituj się, człowieku.
Może łaskawca skomentuje zdjęcie a nie czepia się literówek co? Zlituj się człowieku.

stig
30-07-2011, 11:17
Może łaskawca skomentuje zdjęcie a nie czepia się literówek co? Zlituj się człowieku.W zdjęciu nie ma czego komentować, w przeciwieństwie do Twojej porażającej pisowni.

akein
30-07-2011, 11:18

Farien
30-07-2011, 11:19
W zdjęciu nie ma czego komentować, w przeciwieństwie do Twojej porażającej pisowni.

Wielkie dzięki za doskonałą lekcję wychowania, ale nie prosiłem o komentowanie mojej pisowni tylko fotografii :)

stig
30-07-2011, 11:22
Wielkie dzięki za doskonałą lekcję wychowania :)Ależ nie ma za co... Odwdzięczam się za lekcję braku szacunku dla czytelników Twojego wątku, jaki wyrażasz niechęcią sprawdzenia, co też Twoje palce bezmyślnie wystukały.

Farien
30-07-2011, 11:27
Ależ nie ma za co... Odwdzięczam się za lekcję braku szacunku dla czytelników Twojego wątku, jaki wyrażasz niechęcią sprawdzenia, co też Twoje palce bezmyślnie wystukały.

Brak szacunku? Ależ mam dla czytelników mojego wątku ogromny szacunek, tylko jak ktoś czepia się takich detali jak brak literki w tytule no to proszę Pana...

Proponuję skończyć tą dyskusję, gdyż nie idzie ona w dobrym kierunku.

Farien
30-07-2011, 11:42
i zapraszam do dalszego komentowania fotografii :D

Farien
30-07-2011, 11:43
Za dużo światła z prawej ( od strony modela ) i powoduje to lekkie przepały. Musisz skręcić lampę.

Chciałem dokładnie podkreślić oczy modela oraz lekki zarost na twarzy :) Skręcić lampę? co masz na myśli?

stig
30-07-2011, 11:43
Brak szacunku? Ależ mam dla czytelników mojego wątku ogromny szacunek, tylko jak ktoś czepia się takich detali jak brak literki w tytule no to proszę Pana...Widzisz, nawet tego nie zrozumiałeś. Nie chodzi mi o brak szacunku do mnie, tylko do ludzi, którym prezentujesz zdjęcie. :) Nie chce Ci się przeczytać tekstu, który wystukałeś (popełniając notorycznie błędy, musisz być ich świadomy). Nie chce Ci się sprawdzać tego, co napisałeś, więc jest to brak szacunku dla wszystkich, do których ten tekst kierujesz.

Farien
30-07-2011, 11:49
Widzisz, nawet tego nie zrozumiałeś. Nie chodzi mi o brak szacunku do mnie, tylko do ludzi, którym prezentujesz zdjęcie. :) Nie chce Ci się przeczytać tekstu, który wystukałeś (popełniając notorycznie błędy, musisz być ich świadomy). Nie chce Ci się sprawdzać tego, co napisałeś, więc jest to brak szacunku dla wszystkich, do których ten tekst kierujesz.

Owszem sprawdziłem to co napisałem i poprawiłem błędy. A jeśli według Ciebie przypadkowe pomyłki w pisowni oznaczają brak szacunku do użytkowników to nie mam nic więcej do dodania...

stig
30-07-2011, 11:55
Owszem sprawdziłem to co napisałem i poprawiłem błędy.Gdybyś sprawdził, to znalazłbyś te pomyłki i je poprawił -- a co za tym idzie -- błędów i całej tej dyskusji by nie było. :)

A jeśli według Ciebie przypadkowe pomyłki w pisowni oznaczają brak szacunku do użytkowników to nie mam nic więcej do dodania...Każdy błąd jest przypadkowy! Nikt normalny nie popełnia błędów rozmyślnie! Chodzi w tym jednak o to, że wysłanie do ludzi tekstu z błędami, jest właśnie przejawem braku szacunku dla tych, którzy mają go czytać! Ile razy mam Ci to w różny sposób napisać, żebyś w końcu zrozumiał?
Nie dość, że pisać nie potrafisz, to teraz jeszcze udowadniasz, że z czytaniem masz ten sam problem.

Farien
30-07-2011, 11:59
Gdybyś sprawdził, to znalazłbyś te pomyłki i je poprawił -- a co za tym idzie -- błędów i całej tej dyskusji by nie było. :)

Każdy błąd jest przypadkowy! Nikt normalny nie popełnia błędów rozmyślnie! Chodzi w tym jednak o to, że wysłanie do ludzi tekstu z błędami, jest właśnie przejawem braku szacunku dla tych, którzy mają go czytać! Ile razy mam Ci to w różny sposób napisać, żebyś w końcu zrozumiał?
Nie dość, że pisać nie potrafisz, to teraz jeszcze udowadniasz, że z czytaniem masz ten sam problem.

Radzę spojżeć na swoje wcześniejsze wypowiedzi (nie z tego wątku) i poszukać jakiegoś polskiego znaku :) o ile mi wiadomo da się na forum pisać "ą, ć, ó, ś" itp :)

biegly
30-07-2011, 12:02
Cóż za konwersacja, jeden próbuje drugiego podporządkować i odwrotnie :p

stig
30-07-2011, 12:03
Radzę spojżeć na swoje wcześniejsze wypowiedzi (nie z tego wątku) i poszukać jakiegoś polskiego znaku :) o ile mi wiadomo da się na forum pisać "ą, ć, ó, ś" itp :)Dobra, a doszukaj się takich błędów jak Twój powyższy "spojżeć". Przestań się już ośmieszać i naiwnie tłumaczyć, że sprawdzasz to, co piszesz.

Farien
30-07-2011, 12:03
Cóż za konwersacja, jeden próbuje drugiego podporządkować :p

emet_b
30-07-2011, 12:15
"Proszę o komentarz tylko osoby znające się na rzeczy"

Nie wiem czy jestem godzien komentować-kto może określić czy znam się na rzeczy?

uomatko
30-07-2011, 12:16

Nie wiem czy jestem godzien komentować-kto może określić czy znam się na rzeczy?
Otóż to.

akein
30-07-2011, 12:24

Hehehehe. :D Ja! Ja! Mogę ja? :D

emet_b
30-07-2011, 12:28
Hehehehe. :D Ja! Ja! Mogę ja? :D

jeśli autor wątku nie ma nic przeciwko, to możesz być WYROCZNIĄ :lol:

Farien
30-07-2011, 12:28

A więc idziecie za ciosem. Jeden zaczął się czepiać to i teraz reszta. No ok :) Chodzi mi o to aby skomentował ktoś, kto robi portrety i ma już w tym jakieś doświadczenie, aby mógł powiedzieć co jest nie tak i co mam poprawić...

emet_b
30-07-2011, 12:33
Dla mnie to dyskryminacja.
Jeśli nie robiłem nigdy portretów to nie mogę się wypowiedzieć?

ps: ja bardzo lubię komentarze mniej doświadczonych (ba nawet nic nie wiedzących) kolegów/koleżanek fotografów. Dlaczego? Bo oni nie są skażeni techniczną stroną zdjęcia (parametry, szkło, typ oświetlenia)-tacy ludzie zauważają inne aspekty zdjęcia, aspekty, których inni (czyt. doświadczeni) mogę nie wyłapać.

Zrobiłem kilka portretów, ale czekam na przyzwolenie WYROCZNI czy mogę pisać ;p

Farien
30-07-2011, 12:34
Dla mnie to dyskryminacja.
Jeśli nie robiłem nigdy portretów to nie mogę się wypowiedzieć?

ps: ja bardzo lubię komentarze mniej doświadczonych (ba nawet nic nie wiedzących) kolegów/koleżanek fotografów. Dlaczego? Bo oni nie są skażeni techniczną stroną zdjęcia (parametry, szkło, typ oświetlenia)-tacy ludzie zauważają inne aspekty zdjęcia, aspekty, których inni (czyt. doświadczeni) mogę nie wyłapać.

W sumie masz rację. Nie podszedłem do tego od tej strony.

samson09
30-07-2011, 12:43
Panowie dajcie spokój trzy strony wątku i chyba tylko jeden post na temat zdjęcia. Nie wiem dlaczego zdecydowałeś się pokazać tylko połowę twarzy, ale mi takie zdjęcia nie bardzo podchodzą. Co do bw dla mnie nie jest źle, choć fakt faktem ciut za dużo światła na twarzy modela.

akein
30-07-2011, 12:47
jeśli autor wątku nie ma nic przeciwko, to możesz być WYROCZNIĄ :lol:

Przyzwalam! :lol: Wasze zdrowie! :D

Farien
30-07-2011, 12:57
Panowie dajcie spokój trzy strony wątku i chyba tylko jeden post na temat zdjęcia. Nie wiem dlaczego zdecydowałeś się pokazać tylko połowę twarzy, ale mi takie zdjęcia nie bardzo podchodzą. Co do bw dla mnie nie jest źle, choć fakt faktem ciut za dużo światła na twarzy modela.

No nareszcie!! Dzięki kolego :D Możliwe, że za blisko blende ustawiłem i przepaliło.

bhk
30-07-2011, 13:03
Moim zdaniem obróbka oka jest za mocna w stosunku do reszty, jakoś tak odstaje i zwraca uwagę. Chętnie zobaczyłbym symetryczny portret w całości, tak jakby odbicie tej lewej strony.