Zobacz pełną wersję : Softbox rozkładany jak parasolka
Poszukuję softobox który będzie używany głównie w plenerze. Nie chcę się bawić w kłopotliwe rozkładanie i składanie więc zastanawiam się nad softboxem rozkładanym jak parasolka - http://fripers.pl/product_info.php/info/p820_Softbox-osmiokat-150-cm-moc--Bowens---szybki-montaz-FreePower.html
Czy ktoś ma doświadczenia z tym sprzętem? Jak jest z trwałością? Czy mały wiatr nie połamie drutów?
Wesoły_pstrykacz
29-07-2011, 16:26
Mam 120 tego typu z fripersa i jestem bardzo zadowolony.
Czy mały wiatr nie połamie drutów?
Ogólnie taki zestaw w plenerze przy jakimkolwiek wietrze zamienia się w "żagiel", więc pomyśl o jego dociążeniu.
Co do wykonania to mogę porównać tylko do quantuuma i uważam że są podobnej jakości.
Posiadam okte 90cm, jest to pancerny sprzęt i wiaterek nie ma prawa tego połamać, prędzej cały zestaw się przewróci.
Ale Ja miałem małe "ale". Jest to tani produkt chiński i bardzo często zdarzają się niedoróbki.
Np. bolec blokujący wszedł i nie chciał po dobroci wyjść,
na zewnętrznym dyfuzorze przyczepianym na rzep,
zaoszczędzili na długości rzepa i muszę go przyczepiać od połowy jego szerokości.
Niestety posiałem dowód zakupu i nie mogłem go reklamować.
Generalnie polecam, ergonomia wyśmienita, ale jak przy większości zakupów chińskich akcesoriów
warto obejrzeć konkretnego kota przed wsadzeniem go do worka.
Dziękuję bardzo za informację.