Zobacz pełną wersję : D90 - numeracja zdjęć
Witam,
właśnie przesiadłem się z mojego wysłużonego D70 (który dokonał żywota swego - R.I.P.) na D90.. i takie pytanko na szybko.. gdzie w menu przełączyć (bo nie mogę znaleźć) aby numeracja zdjęć nie była zerowana po każdorazowym zgraniu zdjęć z karty, ale zerowała się dopiero po "przekręceniu się" licznika?
Instrukcja obsługi, strona...... albo nie, sam poszukaj!!!!!!Znalazłeś? ........... i wszystko jasne.
Kurde..... no po cos tą instrukcje nam dają!!!! Przeczytaj całą, a nie od razu wal do neta......
Instrukcja obsługi, strona...... albo nie, sam poszukaj!!!!!!Znalazłeś? ........... i wszystko jasne.
Kurde..... no po cos tą instrukcje nam dają!!!! Przeczytaj całą, a nie od razu wal do neta......
To wszystko co masz do napisania w tym wątku czy może masz coś jeszcze do dodania, bo na razie zrobił się off-topic ? :)
Jaki off-topic? Kolego, kupiłes sprzet, a nawet nie chce Ci sie zajrzeć do instrukcji? Czekasz az ktos inny to zrobi za Ciebie, i wywali "kawe na ławe"? Dla mnie to szczyt lenistwa....... J Jak dla mnie Twój watek jest do wywalenia......
adrian1115
27-07-2011, 21:09
Jeśli dostałeś instrukcję do aparatu to jak najbardziej polecam do niej zaglądnąć bo tam wszystko piszę. Pozdro :)
Jaki off-topic? Kolego, kupiłes sprzet, a nawet nie chce Ci sie zajrzeć do instrukcji? Czekasz az ktos inny to zrobi za Ciebie, i wywali "kawe na ławe"? Dla mnie to szczyt lenistwa....... J Jak dla mnie Twój watek jest do wywalenia......
Wyluzuj.. wyprodukowałeś już kilkadziesiąt słów bez związku z moim pytaniem, zamiast odpowiedzieć wprost, skoro to dla Ciebie takie oczywiste. Jeśli Cie irytuje moje pytanie, to proszę - przestań pisać w tym wątku.
Aparat kupiłem na Allegro i nie posiadam instrukcji. Miałem nadzieję, że forum służy do zadawania pytań, na które inni znają odpowiedź.
Jeśli dostałeś instrukcję do aparatu to jak najbardziej polecam do niej zaglądnąć bo tam wszystko piszę. Pozdro :)
Jesteś autorem instrukcji? Pogratulować :)
Google nie gryzą, ale trzeba chciec........
instrukcja D90 (http://instrukcja.pl/i/nikon_aparat_cyfrowy_d90_instrukcja_obslugi_pl_1)
masz i nie mów żem zły......
i wychamuj ze swoim tonem, jak ktos chce Ci doradzic, i nie ignoruje, durnych pytań,.......
Bo powtarzam, dla mnie moderacja, takie watki powinna wywalić w kosmos.......
i wychamuj ze swoim tonem, jak ktos chce Ci doradzic, i nie ignoruje.....
Albo masz problemy z oceną rzeczywistości, albo masz wybujałe ego.
Tak czy inaczej życzę spokojnej nocy.
Jestem użytkownikiem tego forum od 7 lat, i po dłuższej przerwie przecieram oczy ze zdumienia, jak bardzo "podniosła się" jakość oferowanej pomocy przez innych forumowiczów.
A ja przecieram oczy jak spada jakośc zadawanych pytań!
Dla mnie oczywistym jest, ze po kupnie aparatu bez instrukcji, nalezy ja sobie ściągnąć, korzystając z dobrodziejstwa internetu. Jak chcesz korzystac ze sprzetu, nie poznajac "teoretycznie" (dzieki instrukcji) jego funkcji?
Teraz za kazdym razem bedziesz zadawal podstawowe pytania, do tych którzy taką instrukcje mają? Bo takich pytań napewno będziesz miał wiele! Czyż nie chesz iśc na łatwiznę?
Mnie znalezienie takiej instrukcji w necei zajeło 1 minute, a Tobie sie nie chciało.
Skorzystaj z linku który Ci podalem,..... poczytaj, i nie pogrążąj sie dalej swoimi "mądrościami".
O dziekuje za pomoc nawet nie wspomne........
Menu ustaw. osobistych / d7 na on
I tak uczymy innych chdzenia całe życie "na łatwiznę, i na skróty"............ a własna inwencja gdzie?
A ja przecieram oczy jak spada jakośc zadawanych pytań!
A bywałeś na forum w latach 2004-2005?
Teraz za kazdym razem bedziesz zadawal podstawowe pytania, do tych którzy taką instrukcje mają? Bo takich pytań napewno będziesz miał wiele!
Masz zbyt wybujałą wyobraźnię. Przesiadka z D70 na D90 nie jest taka bolesna (wręcz bardzo przyjemna). Po 2 godzinach dostosowywania ustawień do moich potrzeb, pozostało mi to jedno jedyne pytanie, które zadałem na forum w tym wątku.. ciągle bez odpowiedzi.
dziękuję jacool, o to mi chodziło.
W D70 było w zupełnie innym miejscu.
..... pozostało mi to jedno jedyne pytanie, które zadałem na forum w tym wątku.. ciągle bez odpowiedzi.
nosz...... kolega jacool juz Ci dal gotową odpowiedź! Czego jeszcze oczekujesz?
I nie wyjezdżaj mi tu ze stażem, bo tym bardziej sie pogrążasz!
Jesli nadal nie potrafisz tego ustwaic to w ściagnietej instrukcji, ktora Ci sie napewno przyda, jest strona 182, tam wszystko przeczytasz zadowolony?
spadam, bo Ty i tak nie rozumiesz problemu Twojego pytania.......
nosz...... kolega jacool juz Ci dal gotową odpowiedź! Czego jeszcze oczekujesz?
I nie wyjezdżaj mi tu ze stażem, bo tym bardziej sie pogrążasz!
Jesli nadal nie potrafisz tego ustwaic to w ściagnietej instrukcji, ktora Ci sie napewno przyda, jest strona 182, tam wszystko przeczytasz zadowolony?
spadam, bo Ty i tak nie rozumiesz problemu Twojego pytania.......
ZgReDoL, spokojnie.. już wszystko wyjaśnione..
weź parę głębokich wdechów, bo Ci jakaś żyłka pęknie :)
I samych udanych fotek życzę. Wątek uważam za zamknięty. Bywaj.
No i nie zrozumiał...........
Wywalcie modowie ten wątek w otchłanie neta, niech nie zasmieca naszego forum......... a autorowi życze dalszych owocnych i jakościowych pytań.......
Macie problem. Chyba nie jest grzechem czegoś nie wiedzieć i pytać. A w instrukcji zanim coś znajdziesz, to często pół dnia minie.
robertw33
27-07-2011, 22:53
instrukcję masz na stronie nikona
Macie problem. Chyba nie jest grzechem czegoś nie wiedzieć i pytać. A w instrukcji zanim coś znajdziesz, to często pół dnia minie.
Jasne..... a wtedy najlepiej walic na forum, zadac lamerskie pytanie, i niech inni znajda to za mnie!!!
Jak sie ma nowy sprzet to ZAWSZE TRZEBA PRZECZYTAC INSTRUKCJE, i potem ewnetualnie pytac, gdy w niej, nie ma odpowiedzi na nurtujące problemy.