Zobacz pełną wersję : Microsoft Camera Codec Pack
Microsoft nareszcie zebrał się w sobie i przygotował wsparcie dla formatu RAW z ponad 120 modeli aparatów. Codec pack dla systemu Windows 7 i Vista można pobrać tutaj:
http://www.microsoft.com/downloads/pl-pl/details.aspx?familyid=a0ac689f-9bad-46be-ae8d-550cb9ba5430&displaylang=pl
http://www.youtube.com/watch?v=_nUmR_YgQ2Y
Działa, i co więcej, z tego co widzę to nie daje podglądu zaszytego JPG'a a na szybko (i to rzeczywiście szybko) wywołuje RAW'a z jakimiś swoimi ustawieniami. Swoją drogą dość sensownie dającymi pogląd na zawartość pliku... Choć raz im wyszło... ;) :D
grudzinsky
27-07-2011, 23:55
alez biedni Ci uzytkownicy W7...dopiero teraz moga przegladac NEFy (chcalem napisac, ze bez dodatkowego oprogramowania), ale niestety codec'ki trzeba zainstalowac ;)
alez biedni Ci uzytkownicy W7...dopiero teraz moga przegladac NEFy (chcalem napisac, ze bez dodatkowego oprogramowania), ale niestety codec'ki trzeba zainstalowac ;)
Ogladam NEFy od czasu Visty a obecnie na W7, z codeckami, ogladalem juz na dlugo przed codeckiem Microsoftu.
Ciekawi mnie jak szybkie to jest w porownaniu do poprzednich codeckow....
szybki
miniatury generują się bardzo szybko
szybki
miniatury generują się bardzo szybko
To znaczy sie do czego porownujesz?
do tego co działa pod 64 bit - z tego co mi wiadomo jest tylko 1 takie darmowe - fast viewer codec pack
Witam,
A ja głupi kupiłem licencje na Fast Vivier + codec pack. I co teraz czy mam od nowa instalować te kodeki ? Czy ktoś wie ?
Witam,
A ja głupi kupiłem licencje na Fast Vivier + codec pack. I co teraz czy mam od nowa instalować te kodeki ? Czy ktoś wie ?
czy te, ktore masz przestaly dzialac? zostaw jak dziala :)
do tego co działa pod 64 bit - z tego co mi wiadomo jest tylko 1 takie darmowe - fast viewer codec pack
To nie jest jedyne, wczesniej byl jakis Adhry codeck pack i takowego kupilem za cale 18$, uzywalem do czasu gdy pokazal sie darmowy fast viewer pack, bo byly uaktualnienia i dzialal szybciej....
Jak dziala a predkosc codecka MSa bedzie podobna to bym nie instalowal, na 100% przetestuje to.
u mnie dziala praktycznie tam samo szybko (wolno), jak fast viewer
ja do najnowszego nie porównywałem - mam ten darmowy ale w stosunku do niego jest szybciej przynajmniej w kwestii generowana tumbsów. generowanie widoku odbywa się bez szału ale szybciej niz poprzednio (C2D 2,2 ghz mobilny - teraz i7 mobilny) na kodekach nikona na 32 bity i na FVCP. zastanawia mnie tylko gdzie ten soft umieszcza dane o zrenderowanych nefach - po ponownym otwarciu nefa ładuje się błyskawicznie.
to takie moje spostrzeżenia