Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Słońce deszcz i wiatr
Trzy żywioły nierozerwalnie związane z górami.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img199.imageshack.us/img199/5574/dsc0325r.jpg)
bliki tez? niestety do mnie nie przemawia, przez te krople na obiektywie i ciemnice...
bliki tez? niestety do mnie nie przemawia, przez te krople na obiektywie i ciemnice...
W taką pogodę trudno latać ze ściereczką,mało mi głowy nie urwało a akurat wiało na obiektyw więc przecieranie i tak by nic nie dało. ;)
Ciemnicę zrobiłem celowo w trakcie obróbki, taki eksperyment. A bliki imho dodają uroku choć zdaję sobie sprawę z tego że znajdę więcej przeciwników blików niż zwolenników.
tylko wyrazilem swoje zdanie, ja bym nie pokazal takiego zdjecia......
Mnie się zdjęcie podoba, idealne technicznie nie jest, ale dobrze oddaje nastrój żywiołów wymienionych w tytule.
Mi też się podoba jest inne nie takie wycackane wychuchane i z pomysłem.
Mi też się podoba jest inne nie takie wycackane wychuchane i z pomysłem.
Mozesz rozwinac te wypowiedz?
Również się podoba :)
To trawsko zwłaszcza,widać na niej ...wiatr :)
jacekz40
26-07-2011, 22:51
Mnie się zdjęcie podoba, idealne technicznie nie jest, ale dobrze oddaje nastrój żywiołów wymienionych w tytule.
Hmmm jakby to rzec ;-) bez urazy ale właśnie między innymi z powodów wymienionych przez Grzegorza zdjęcie nie oddaje tytułu i zamysłu autora. Ale pomijając już to dla mnie jest za ciasno, zdecydowanie więcej dałby kadr poziomy, gdzie dla każdego żywiołu byłoby miejsce.
Hmmm jakby to rzec ;-) bez urazy ale właśnie między innymi z powodów wymienionych przez Grzegorza zdjęcie nie oddaje tytułu i zamysłu autora. Ale pomijając już to dla mnie jest za ciasno, zdecydowanie więcej dałby kadr poziomy, gdzie dla każdego żywiołu byłoby miejsce.
A to dlaczego? Bez deszczu nie byłoby blików ;) , w poziomym kadrze musiałbym tez zrezygnować albo z dołu (czyli wiatru) albo z góry (czyli słońca), zapewne nic ciekawego wówczas by nie wyszło.
Dzięki za komentarze.
Bartekkw
27-07-2011, 10:03
Hmmm....źle nie jest. Jest za wąsko i szerszy kadr z większą ilością masywu górskiego chyba lepiej by się prezentował. Konwersja wyszła całkiem ciekawie oprócz tej czarnej plamy nad LD. Bliki są kwestią dyskusyjną jak dla mnie i nieumiem się tutaj określić. Pomysł ciekawy, ale wymaga mz dopracowania