PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Słońce deszcz i wiatr

Martix
26-07-2011, 15:52
Trzy żywioły nierozerwalnie związane z górami.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img199.imageshack.us/img199/5574/dsc0325r.jpg)

Greg77
26-07-2011, 15:53
bliki tez? niestety do mnie nie przemawia, przez te krople na obiektywie i ciemnice...

Martix
26-07-2011, 16:01
bliki tez? niestety do mnie nie przemawia, przez te krople na obiektywie i ciemnice...

W taką pogodę trudno latać ze ściereczką,mało mi głowy nie urwało a akurat wiało na obiektyw więc przecieranie i tak by nic nie dało. ;)

Ciemnicę zrobiłem celowo w trakcie obróbki, taki eksperyment. A bliki imho dodają uroku choć zdaję sobie sprawę z tego że znajdę więcej przeciwników blików niż zwolenników.

Greg77
26-07-2011, 16:05
tylko wyrazilem swoje zdanie, ja bym nie pokazal takiego zdjecia......

Dune
26-07-2011, 20:06
Mnie się zdjęcie podoba, idealne technicznie nie jest, ale dobrze oddaje nastrój żywiołów wymienionych w tytule.

kewlas
26-07-2011, 22:44
Mi też się podoba jest inne nie takie wycackane wychuchane i z pomysłem.

Greg77
26-07-2011, 22:48
Mi też się podoba jest inne nie takie wycackane wychuchane i z pomysłem.

Mozesz rozwinac te wypowiedz?

_Edyta_
26-07-2011, 22:50
Również się podoba :)
To trawsko zwłaszcza,widać na niej ...wiatr :)

jacekz40
26-07-2011, 22:51
Mnie się zdjęcie podoba, idealne technicznie nie jest, ale dobrze oddaje nastrój żywiołów wymienionych w tytule.

Hmmm jakby to rzec ;-) bez urazy ale właśnie między innymi z powodów wymienionych przez Grzegorza zdjęcie nie oddaje tytułu i zamysłu autora. Ale pomijając już to dla mnie jest za ciasno, zdecydowanie więcej dałby kadr poziomy, gdzie dla każdego żywiołu byłoby miejsce.

Martix
26-07-2011, 23:32
Hmmm jakby to rzec ;-) bez urazy ale właśnie między innymi z powodów wymienionych przez Grzegorza zdjęcie nie oddaje tytułu i zamysłu autora. Ale pomijając już to dla mnie jest za ciasno, zdecydowanie więcej dałby kadr poziomy, gdzie dla każdego żywiołu byłoby miejsce.

A to dlaczego? Bez deszczu nie byłoby blików ;) , w poziomym kadrze musiałbym tez zrezygnować albo z dołu (czyli wiatru) albo z góry (czyli słońca), zapewne nic ciekawego wówczas by nie wyszło.

Dzięki za komentarze.

Bartekkw
27-07-2011, 10:03
Hmmm....źle nie jest. Jest za wąsko i szerszy kadr z większą ilością masywu górskiego chyba lepiej by się prezentował. Konwersja wyszła całkiem ciekawie oprócz tej czarnej plamy nad LD. Bliki są kwestią dyskusyjną jak dla mnie i nieumiem się tutaj określić. Pomysł ciekawy, ale wymaga mz dopracowania