Zobacz pełną wersję : Czy można użwać baterii akumulatorków do D7000
Czy można użwać do baterii "grip" do Nikona D7000 baterii akumulatorków AA?
darkmajin
26-07-2011, 13:51
to nie bateria typu grip tylko grip - trzymadełko takie :) do tego wsadzasz inne baterie do AA jest specjalny koszyczek, ale nie wiem czy jest z samym gripem czy tylko w zestawie.
Przepraszam źle się wyraziłem. Praktycznie chodzi mi o to czy można do nikona włożyć (podłączyć) akumulatorki czy tylko jednorazowe baterie. Czasami to jest w instrukcji urządzeń.
To chce kupić: http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=360364203700&ssPageName=STRK:MESINDXX:IT
można jedno, można drugie
chroń środowisko - używaj akumulatorków
(polecamy eneloopy)
Niedawno dopiero firmy produkujące sprzęt fotograficzny odstąpiły od specjalnego kształtu akumulatorków. Klienci wymusili na nich te zmiany. Ja nieraz nakląłem się jak wychodziłem z domu i okazywało się że zapomniałem naładować akumulatorek. Wówczas dokupowałem sobie dodatkowe. Doszedłem do 4 sztuk które jednego razu leżały na stole całkowicie wyczerpane
brb... :)
Warto jednak zainwestowac w eneloopy, inna rozmowa, to sa aku o ktorych naladowanie za bardzo sie nie martwisz bo si esame z siebie nie rozladowuja jak zwykle akumulatory.
Sapphiron
27-07-2011, 08:15
Warto jednak zainwestowac w eneloopy, inna rozmowa, to sa aku o ktorych naladowanie za bardzo sie nie martwisz bo si esame z siebie nie rozladowuja jak zwykle akumulatory.
Mała polemika: Rozładowują się tak samo jak normalne akumulatory, tyle że w innym przedziale czasowym :)