PDA

Zobacz pełną wersję : D90 - górny LCD nie działa

hoyoo
26-07-2011, 09:56
Witam.
Od zeszłego roku mam problem który w ostatnim czasie pojawia się coraz częściej.
W poprzednie wakacje pstrykaliśmy w wilgotnym klimacie i chyba przez tą wilgotność zaczął wyłączać się górny lcd (kompletnie - nic nie wyświetla - czy aparat jest włączony czy tez nie). Pomocne jest wyjęcie baterii na chwilę i po ponownym włożeniu wszystko wraca do normy. Nie przeszkadzało mi to, dopóki działo się to rzadko (raz na tydzień).
Niestety w ostatnim okresie występuje to po kilku minutach od włożenia baterii.

Jeżeli ktoś z Was miał podobny problem to proszę o radę jak się go pozbyć.

Jeżeli nie to chyba tylko serwis pozostaje.

zbyhur
26-07-2011, 10:40
Może coś ze stykami nie tak w baterii lub body. Jeżeli masz możliwość pożyczenia od kogoś innej baterii to spróbuj. Jeżeli nie bateria (przetrzyj styki, może zaśniedziały) a masz gwarancję to raczej serwis.

arturmsi
26-07-2011, 10:43
Może coś ze stykami nie tak w baterii lub body. Jeżeli masz możliwość pożyczenia od kogoś innej baterii to spróbuj. Jeżeli nie bateria (przetrzyj styki, może zaśniedziały) a masz gwarancję to raczej serwis.

jakby coś było ze stykami to raczej by w ogóle body miało problem z zasilaniem, a nie tylko górny wyświetlacz a reszta działa...

zbyhur
26-07-2011, 10:47
możliwe, spróbować nie zaszkodzi, przynajmniej bateria będzie "z głowy"

hoyoo
26-07-2011, 10:53
dzieki za szybkie sugestie
baterie mam dwie i na obu taki sam efekt:(
styki raczej wykluczam - bo tak jak arturmsi napisal wszystko pozostale dziala bez zarzutu (nawet podswietlanie tego lcd dziala)

gwarancja sie skonczyla. tak czy siak raczej wysle (od razu przeczyszcza cala puszke) - boli mnie tylko ich ekstra szybkie tempo (miesiac murowany)

zbyhur
26-07-2011, 10:56
oj tam miesiąc, jak kiedyś wysyłałem D70 to się uwinęli w trzy tygle, także nie jest źle :)