Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Artefakt...
.
*** Zapraszam ***
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/07/0ff00669b54ea91b-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
*** Dziękuję ***
mirekvampirek
25-07-2011, 21:18
nie no przeginasz pablo :D
kolejne swietne foto no i kolor w koncu
brawo, brawo, brawo
Oj zobacze dopiero w domu:(
oj zobacze dopiero w domu:(
pm :).
jurek1906
25-07-2011, 21:27
Jest pięknie,dziko wręcz dramatycznie,tylko te domki z prawej.
Bartekkw
25-07-2011, 21:32
Paweł...technicznie świetnie.....ale jakoś tak dużo się dzieje w kadrze...oko mi nerwowo lata od szczytu do chmurki, potem na kamienie i odbicie i abarot...Te czerwienie na szczytach to były takie czy dodałeś trochę od siebie ?;)
.....ale jakoś tak dużo się dzieje w kadrze...oko mi nerwowo lata od szczytu do chmurki, potem na kamienie i odbicie i abarot...Te czerwienie na szczytach to były takie czy dodałeś trochę od siebie ?;)
Mi tam Bartku nic nie lata ;). A czerwienie oryginalne, nic tu nie było dodawane. Godzina jak można zauważyć już dosyć późna była i bardzo często w tamtych miejscach można napotkać promienie światła muskające szczyty fiordów nawet po północy.
Bartekkw
25-07-2011, 21:43
Mi tam Bartku nic nie lata ;). A czerwienie oryginalne, nic tu nie było dodawane. Godzina jak można zauważyć już dosyć późna była i bardzo często w tamtych miejscach można napotkać promienie światła muskające szczyty fiordów nawet po północy.
No dzisiaj mi jakoś lata :) Zastanawiam się jakby to wyglądało przy troszkę lepszym światełku (w sensie dziennym zwyczajowo żółtym ;))
Piękna miejscówka
... Zastanawiam się jakby to wyglądało przy troszkę lepszym światełku (w sensie dziennym zwyczajowo żółtym ;))
Piękna miejscówka
Powiem tylko tyle, że rano obudziliśmy się w strugach deszczu i czar prysł :(.
Jako ciekawostkę dodam, że zdjęcie poczynione z ręki. Trzy klatki bracketingu. Ze statywem raczej nie było mowy, aby tam się ulokować, także walka na utrzymanie była ;).
Nie mam pytan, doskonale!
Podoba się, choć nie bez zastrzeżeń,.. ta kupa kamieni wcale nie pomaga temu kadrowi, to jak dla mnie sztuczny twór, do tego na pierwszym planie. te domki natomiast są do przyjęcia , pokazują skalę gór, dodają kolorytu całości. Pozdrawiam.
,.. ta kupa kamieni wcale nie pomaga temu kadrowi, to jak dla mnie sztuczny twór, do tego na pierwszym planie. ...
Patrz: tytuł ;).
Kolorystyka rewelacyjna.
Odnoszę jednak wrażenie, że szersze spojrzenie poprawiło by odbiór mnogości szczegółów na zdjęciu...
Podoba się i to bardzo, musiałem kilka razy zajrzeć, żebym mógł napisać kilka słów. Wolałbym bym bez domków, ale najbardziej nurtuje mnie lewa strona, drzewa są takie mało czytelne-rozmyte, przyglądam się i przyglądam, sam nie wiem. Całość robi wrażenie wręcz przytłacza ogromem, naprawdę się podoba.
Nikonozaur
25-07-2011, 22:20
Bez zarzutu, ale nie pogniewałbym się na ciut jaśniejszą wersję. ;)
Przyznaję, nie czytałem tytułu,..wróciłem tu jeszcze raz, przeczytałem i wszystko nabrało sensu. Pozdrawiam.
Tytuł, idealnie koresponduje z zawartością kadru. Kolory bardzo ładne, technicznie bardzo dobrze, ale czego innego można by się spodziewać w tej kwestii? ;)
krokus66
26-07-2011, 08:14
Widzę, że bardzo ładne zdjęcie ale dopiero w domu mam możliwość docenić je w pełni.
Ładnie tytułowy artefakt wkomponowałeś w kadr, mnie kolory odpowiadają :-)
Bardzo dobrze zbudowany kadr i kolor.Pozdrawiam
Bardzo mi sie podoba ta fotka, rzeczony artefakt dobrze się komponuje z resztą. Może gdyby trochę rozjaśnić... chociaż w sumie nie wiem:)
jacekz40
26-07-2011, 14:16
Bardzo dobre.
Tylko się podpiszę :)
Kordian d70
26-07-2011, 15:01
piękna praca
geralttt
26-07-2011, 15:52
Czerwone szczyty to normalka, widziałem dużo bardziej czerwone po zachodzie...
Nie wspomnę już o skałach z rudami metali, bo te potrafią zaskoczyć takim kolorem i w innych okolicznościach, nie tylko wieczorami...
Fota git.
Czerwone szczyty to normalka, widziałem dużo bardziej czerwone po zachodzie...
Oczywiscie, ze tak (http://greg77.net/Polski/Panoramy/slides/temp-Panoramav2.html).
krzysztofz24
26-07-2011, 16:13
Czy artefakt jest, czy go nie ma;-)....dla mnie wymiataja te krwawe czerwienie. Jest moc.
...gapię się na fotę i nie wiem co pisać:-D szczęka na ziemi,łapy zdrętwiały. Piękne zdjęcie Paweł,gratuluję.
krokus66
26-07-2011, 18:29
Podoba mi się całe tak jak jest. Nic mi absolutnie nie przeszkadza. Nic bym nie zmieniał.
Zdjęcie jest prześliczne. Czy możesz zdradzić miejscówkę?
Bdb skonstruowany kadr, do tego przepiękne miejsce, uwiecznione w sprzyjających warunkach!
Dla mnie bomba, Pawle :D
krokus66
26-07-2011, 19:43
Bdb skonstruowany kadr, do tego przepiękne miejsce, uwiecznione w sprzyjających warunkach!
Dla mnie bomba, Pawle :D
Robisz piękne ... ależ, co ja tam mówię ... tworzysz prześliczne obrazy zapadające głęboko w pamięć. Miejsca niewątpliwie piękne, ale bez ręki Mistrza te obrazy byłyby zwykłymi zdjęciami pamiątkowymi, nic więcej.
Pozwól Pawle, że powtórzę za Onufrym:
"Oby tacy ludzie nam się na kamieniu rodzili."
Gratuluję.
... Czy możesz zdradzić miejscówkę?
A to chyba gdzieś pomiędzy Olden a Strynem jest :).
Ale ręki obciąć bym sobie nie dał, bo jedną ciężko by się fotografowało ;).
Muszę popatrzyć w zapiski, ale to chyba ten region będzie :).
ostrytux
26-07-2011, 21:31
Ja nie mam pytań najmniejszych, zresztą to już Ci mówiłem!
Dla mnie bardzo dobra fotografia, muśnięta światłem i wieloma uzupełniającymi się elementami.