Zobacz pełną wersję : Przejściówka z display port - HDMI - nie działa
Witam, mam problema, otóż, do mojego Eizo sw2243 chciałem sobie podłączyć xboxa, z racji tego , że ten monitor nie ma HDMi a ma tylko display port ( swoją drogą - po co komu te gówno potrzebne ?), postanowiłem zakupic przejściówke z tego oto sklepu --> http://www.elara.ie/productdetail.aspx?productcode=MMEV930785
Wszystko pięknie ładnie, podłączam, sloty pasują, wydaje się ok, ale co sie okazało ? Monitor nie wykrywa sygnału.
I co z tym fantem zrobić ?
Bardzo byłbym wdzięczny za wszelkie podpowiedzi...
A po co komu Xbox potrzebny?
A po co komu Xbox potrzebny?
Dziękuje Ci za bardzo inteligentna odpowiedź, jak nastepnym razem będziesz chciał się wypowiedzieć w moim wątku to lepiej sie wogóle nie odzywaj. Peace.
Rafał_Sz
25-07-2011, 21:51
Nie mam Xboxa, ale w PS3 trzeba wskazać jak ma podawać sygnał (nie rozpoznaje automatycznie odbiornika).
paparazzi89
25-07-2011, 22:51
popieram arka :)
są komputery które są wyposażone w DisplayPort!
Panowie bez jajec, zależy mi na tym... ;/
paparazzi89
25-07-2011, 23:05
to weź sprawdź to co pisze rsz!
to weź sprawdź to co pisze rsz!
Kombinowalem na wszelkie mozliwe sposoby i wygląda na to ze xbox sam powinien rozpoznawać sygnał.
darkmajin
25-07-2011, 23:12
łoł o co chodzi z tymi pustymi odpowiedziami :>
gdzieś czytałem że musi być aktywna przejściówka cokolwiek to oznacza i max rozdziałka 1680x1050 także próbuj 720p może, lepiej chyba podpiąć VGA :>
paparazzi89
25-07-2011, 23:13
podepinij co innego po hdmi.... laptopa... dvd czy coś
podepinij co innego po hdmi.... laptopa... dvd czy coś
Nie mam niestety nic innego, ehh wygląda na to że jestem w szarej dupie, musze cos wykombinowac.
paparazzi89
25-07-2011, 23:41
skołuj od kogos laptopa, co drugi laptop teraz ma hdmi