PDA

Zobacz pełną wersję : Wspólnota Mieszkaniowa - wypowiedzenie umowy administratorowi

Azazel85
25-07-2011, 02:27
Wiem że na Forumowiczów w niemal chyba każdej sprawie można liczyć - może i w mojej sprawie ktoś będzie umiał mi pomóc.

Ale do rzeczy:
Kopnął mnie zaszczyt wybrania do zarządu wspólnotą mieszkaniową (czytaj: poinformowano mnie że od dziś jestem odpowiedzialny za to to to to i trochę tego :) ).

Nie będąc zadowolonym ze współpracy (mamy podstawy podejrzewać iż narażono nas na szkodę), jako wspólnota wypowiadamy naszemu administratorowi umowę.

Mamy 2 miesięczny okres wypowiedzenia, i chcielibyśmy zabezpieczyć się przed ewentualnym "wsadzeniem nas na minę" przez obecną administrację.

Czy taka klauzula w wypowiedzeniu:
"Cofa się firmie X, ze skutkiem natychmiastowym, wszelkie pełnomocnictwa do podejmowania decyzji w imieniu Wspólnoty, w szczególności dotyczące zaciągania zobowiązań."
powinna być wystarczająca? Czy trzeba to ująć jakoś precyzyjniej, opierać się na konkretnych punktach umowy?

Idea jest taka, by do końca obowiązywania umowy administrator wykonywał swoje obowiązki w zakresie opłacania faktur za media itp, ale żeby nie miał mocy decyzyjnej, nie mógł zaciągać zobowiązań, żeby nie mógł przeznaczać funduszy wspólnoty na jakiekolwiek inne cele niż to co wspólnota opłacać musi. A w razie wyniknięcia sytuacji wymagającej zlecenia np. pilnej pracy remontowej/konserwatorskiej budynku jakiejś firmie(bo np pęknie rura), by przed podjęciem działań musiał uzyskać każdorazowo zgodę zarządu wspólnoty.

Z góry dzięki za wszelkie sugestie i informacje, a szczególnie przykładowe klauzule regulujące sprawę w sposób jak powyżej opisałem :)

darko
25-07-2011, 08:26
Idzie PM