Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Tatry panoramicznie (duże foto)
fotoMichal
24-07-2011, 21:53
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.fototatry.pl/orlapan.jpg)
Bardzo ładna panorama, skąd zrobiona?
fotoMichal
24-07-2011, 22:07
Orla Perć
okolice Zamarłej Turni (lewa strona foto)
dla mnie super! ale znając życie zaraz się ktoś znajdzie i przepały znajdzie albo coś innego :)
mi się podoba - ramka i na ścianę
pozdro
misiobudrysio
24-07-2011, 22:22
super
Przepały są i inne rzeczy :) A zdjęcie super, idealnie oddaje klimat Tatr.
Ładny z przestrzenią kadr.Pozdrawiam
Kuba Borysko
25-07-2011, 13:54
Świetna praca. Podoba mi się jak jest, oddaje ducha gór.
Nie kumam ogólnie czepiania się przepału przy tego typu panoramach. Wiadomo jest, że na dwóch krańcach fotografii jest inne oświetlenie i często tu nawet szara połówka nie pomoże. Jak sie trzyma pomiar światła w celu jednakowego naświetlenia dla panoramy to trzeba się liczyć, że jakąś chmurę prześwietli
Nie kumam ogólnie czepiania się przepału przy tego typu panoramach. Wiadomo jest, że na dwóch krańcach fotografii jest inne oświetlenie i często tu nawet szara połówka nie pomoże. Jak sie trzyma pomiar światła w celu jednakowego naświetlenia dla panoramy to trzeba się liczyć, że jakąś chmurę prześwietli
Wszystko da się zrobić, tylko trzeba wiedzieć jak.
A zdjęcie osobiście bardzo mnie się podoba. Nie byłem na Orlej od dziewięciu lat, ale takie widoki budzą sentymenty.
Orla Perć
Jak się tam wdrapałeś ze sprzętem??? Super
fotoMichal
25-07-2011, 16:31
Jak się tam wdrapałeś ze sprzętem??? Super
Aparat na szyi ... :) obiektywy w plecaku ...
co więcej, w Tatrach nie tylko robię zdjęcia, ale także kręcę krótkie filmiki na Youtuba.. a wtedy jedną ręką się wspinam, drugą trzymam aparat...
Aparat na szyi ... :) obiektywy w plecaku ...
To podziwiam... też mnie kręciło wejście z OP ale jak zobaczyłem ten komin... to chyba zostaje mi coś bardziej płaskiego...
mirekvampirek
25-07-2011, 18:48
grubas panorama
dla mnie super! ale znając życie zaraz się ktoś znajdzie i przepały znajdzie albo coś innego :)
pozdro
oddaje bardzo ładnie lecz prawą 1/3 bym rozjaśnił, bo nie sprawia wrażenia zachmurzenia tej części lecz jakby ktoś gradient nałożył.
tbogdanowicz
25-07-2011, 19:16
Miejsce faktycznie ciekawe, ale mi brakuje dołu, przez co nie widzę przestrzenności widoku z tego miejsca.
National
27-07-2011, 10:18
Góry, góry i jeszcze raz góry brak mi słów tak by się chciało tam być! ;)
pawelpiotrm
27-07-2011, 10:45
Też nie byłem na Orlej z 6 lat i na razie ze względów zdrowotnych się nie wybieram...więc pozostają zdjęcia.
P
coach_lodz
27-07-2011, 10:54
mnie także się bardzo podoba :)
Bardzo udana panorama, Gratulacje.
Nie bardzo rozumiem skąd te zachwyty.
Panorama widoczkowo faktycznie ładna - chociaż aż prosi się o nieco więcej dołu - jednak technicznie zdjęcie mz. nie zasługuje na superlatywy.
Zrobienie panoramy bez przepału nie jest technicznie niemożliwe ;)
Do tego nie podoba mi się ten błękit pruski na niebie - ale w sumie to w górach dawno nie byłem i nie pamiętam jaki ma kolor na tych wysokościach ;) Może tak tam było...
fotoMichal
27-07-2011, 14:30
Nie bardzo rozumiem skąd te zachwyty.
Panorama widoczkowo faktycznie ładna - chociaż aż prosi się o nieco więcej dołu - jednak technicznie zdjęcie mz. nie zasługuje na superlatywy.
Zrobienie panoramy bez przepału nie jest technicznie niemożliwe ;)
Do tego nie podoba mi się ten błękit pruski na niebie - ale w sumie to w górach dawno nie byłem i nie pamiętam jaki ma kolor na tych wysokościach ;) Może tak tam było...
Przepał fakt, można nad tym popracować... następnym razem postaram się zwrócić więcej uwagi na niebo.
Więcej dołu , hmm... mi się tak podoba :) Bardziej zależało mi na Zamarłej Turni ... chociaż w ogóle gdyby się dało, dałbym po równo więcej dołu i góry :)
A kolor nieba, hmmm... korzystam z filtru polaryzacyjnego, niebo zawsze wychodzi dość wyraziście :)
lubię takie przesycone, mocne kolory na zdjęciach :)
fototatry.pl - cała galeria jest taka.
Seba_stian
31-07-2011, 15:31
Lubię góry i bardzo podoba mi się zdjęcie. :D
Gratulacje. :)
Nie skomentowalem tego zdjecia bo moje odczucia byly podobne do odczuc Macieja (Nemetha), technicznie mozna bylo wykonac to duzo lepiej, sam widok ok, ale faktycznie brakuje dolu....