ESOX
23-07-2011, 11:54
Wypróbowałem dziś tryb Lv do ostrzenia manualnego - falcon 85. Faktycznie w wielu przypadkach ostrzenie tym sposobem będzie zdecydowanie precyzyjniejsze i szybsze (matówki nie zmieniałem).
Zastanawia mnie tylko hałas (jakby seria zdjęć, przynajmniej dwa) po naciśnięciu spustu migawki. To podnoszenie opuszanie lustra?
1. wciskam lv - podnisze lustro
2. manulane ostrzenie
3. naciskam spust migawki (i tu słyszę jakby (chyba dwa) klapnięcia)
4. naciskam lv - kończe podgląd na żywo
Oczywiście wszystko w trybie statywu, w trybie bez statywu - nie rejestruje nic ale hałas - klapnięcie jest jedno.
Pytam bo nie wiem czy to jest prawidłowe działanie. Myślałem, że ruch lustra tylko przyciskiem Lv. A może powinienem to inaczej poustawiać? Ostrzy ktoś z Was Lv. Tak jest prawidłowo?
W sumie jak nie ta metoda - zostaje jeszcze matówka albo adapter;-)
Zastanawia mnie tylko hałas (jakby seria zdjęć, przynajmniej dwa) po naciśnięciu spustu migawki. To podnoszenie opuszanie lustra?
1. wciskam lv - podnisze lustro
2. manulane ostrzenie
3. naciskam spust migawki (i tu słyszę jakby (chyba dwa) klapnięcia)
4. naciskam lv - kończe podgląd na żywo
Oczywiście wszystko w trybie statywu, w trybie bez statywu - nie rejestruje nic ale hałas - klapnięcie jest jedno.
Pytam bo nie wiem czy to jest prawidłowe działanie. Myślałem, że ruch lustra tylko przyciskiem Lv. A może powinienem to inaczej poustawiać? Ostrzy ktoś z Was Lv. Tak jest prawidłowo?
W sumie jak nie ta metoda - zostaje jeszcze matówka albo adapter;-)