PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] z lotu - Fragment Pragi - Katedra Św. Floriana

ESOX
22-07-2011, 14:33
Nie wiem czy to bardziej krajobraz czy architektura...

Jakiś czas temu miałem okazję lecieć śmiglakiem nad Warszawą. Nie planowałem z góry robić zdjęć (lęk przed lataniem - brak kontroli itp.). Jednak widoki z tej wysokości robią wrażenie. Niestety fotki robiłem przez szybkę (plexi) na dodatek wypukłą. Pstrykałem D70s.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/07/DSC_16546-1.jpg
źródło (http://www.ipoloczanski.pl/tajniak/DSC_16546.jpg)

Patryk Olczyk
24-07-2011, 14:50
Szaro , buro i srednio ogólnie ...

Rob123
24-07-2011, 21:17
Szaro , buro i srednio ogólnie ...
Zgadza sie, ale perspektywa fajna :)
Niestety pomimo fajnej perspektywy zdjęcie przeciętne. Nigdy nie robiłem zdjęć za szyby w helikopterze pewnie nie jest tak prosto ale to problem fotografującego widz jest bezlitosny i ocenia tylko rezultat :)

Jacenty Z.
24-07-2011, 21:20
Oj, nie zgodzę się z tak jawnie krzywdzącą powyższą opinią;)

Ciekawy punkt widzenia:) Św. Florian jako żywo, tak samo Szpital Praski, czy charakterystyczny kolorowy budynek przy Jagiellońskiej (chyba ZUS-u?). Kolory i kontrastowość można IMHO zrzucić na karb tej pleksy i pogody, natomiast geometrycznie i widokowo nie jest źle. Może gdyby się udało złapać w kadrze większy kawałek tego skrzyżowania w lewym dolnym rogu wrażenie byłoby jeszcze większe.

P.S. Kiedyś przestałem parę godzin na Pałacu Kultury przy kilkunastostopniowym mrozie, żeby sfotografować wieżowce w centrum przy świetle zachodzącego słońca. Warto było. Natomiast co do sprzętu latającego (chyba, że ktoś ma własną motolotnię i kawałek równej łąki) zdaję sobie sprawę że wybór pory i dnia może być dużo bardziej okrojony.

ESOX
24-07-2011, 21:45
dzień niestety był wtedy pochmurny i szary

witold68
24-07-2011, 22:08
mimo wszystko fajnie to wyglada, tylko szkoda ze, nie panorama......

Rafał_Sz
25-07-2011, 12:54
Ciekawie to wygląda. :)

krokus66
25-07-2011, 20:03
Nie widzę ani tak szaro, ani tak buro, ani tak przeciętnie.
Podoba mi się. Też bym wolał panoramę oraz z niższej wysokości.

andrzejp
25-07-2011, 23:51
Oj, nie zgodzę się z tak jawnie krzywdzącą powyższą opinią;)

Ciekawy punkt widzenia:) Św. Florian jako żywo, tak samo Szpital Praski, czy charakterystyczny kolorowy budynek przy Jagiellońskiej (chyba ZUS-u?). Kolory i kontrastowość można IMHO zrzucić na karb tej pleksy i pogody, natomiast geometrycznie i widokowo nie jest źle. Może gdyby się udało złapać w kadrze większy kawałek tego skrzyżowania w lewym dolnym rogu wrażenie byłoby jeszcze większe.

P.S. Kiedyś przestałem parę godzin na Pałacu Kultury przy kilkunastostopniowym mrozie, żeby sfotografować wieżowce w centrum przy świetle zachodzącego słońca. Warto było. Natomiast co do sprzętu latającego (chyba, że ktoś ma własną motolotnię i kawałek równej łąki) zdaję sobie sprawę że wybór pory i dnia może być dużo bardziej okrojony.

Tak,tak z Tobą trzeba się zgodzić,masz rację.

Marcin Borkowski
25-07-2011, 23:54
a podczas lotu założyłbym tele i szukal ciekawych kompozycjii,
apropo zdjęcia zgadzam się z powyższymi uwagami