PDA

Zobacz pełną wersję : www.o2.pl - awaria czy tylko mi zniknął serwis?

gregory_21
22-07-2011, 01:34
Witam,

Od kilku godzin nie mogę otworzyć strony www.o2.pl (z głównej logowałem się na pocztę) ani też bezpośrednio: www.poczta.o2.pl

W sieci na ten temat nie znalazłem nic, poza jednym partyzanckim wpisem tutaj: http://doctorprogramuj.blogspot.com/2011/07/potezna-awaria-poczty-o221-lipica-2011.html (ktoś sobie nieźle wypozycjonuje serwis - co najmniej jak ten ktoś, kto zapodał naciąganą ofertę Nikona D800 ;) ).

W każdym razie chciałem zapytać czy inni też mają problem z dostępem do tego serwisu a konkretnie poczty?

Niby mam zrobione przekierowanie z o2.pl na gmail.com ale tam też od kilku godzin nie przychodzi.
W przeszłości tak się czasem działo ale wystarczyło się zalogować na konto ze strony o2.pl a po jakimś czasie wiadomości dochodziły przekazem na gmaila.

Z góry dzięki za odpowiedź ;)
Pozdrawiam

OberD
22-07-2011, 01:39
u mnie też nie robi. Pewnie jakaś awaria serwera - rankiem zadziała.

gregory_21
22-07-2011, 01:42
Skoro to jest "jakaś" awaria (i nie działa cała Grupa O2) to nie chciałbym doświadczyć mega awarii ;)

Ale dzięki za odpowiedź i potwierdzenie przypuszczeń ;)

prz3mo
22-07-2011, 09:59
Mam 3 konta pocztowe na o2, ale powoli się przenoszę na google i pocztę na serw. gdzie mam hosting strony. To co o2 w ostatnim czasie odwala to jest jakaś kpina.

darkmajin
22-07-2011, 10:03
u mnie działa już wieczorem pewnie jakieś konserwacje następnym razem polecam www.downforeveryoneorjustme.com sprawdza status

creep
22-07-2011, 10:52
Mam 3 konta pocztowe na o2, ale powoli się przenoszę na google i pocztę na serw. gdzie mam hosting strony. To co o2 w ostatnim czasie odwala to jest jakaś kpina.
O2 to dno. Przy wysyłaniu większych plików (np zdjęcia) zrywa połączenia, inne serwisy tak nie robią. Jedyne co się nie zacina to maile reklamowe, one przychodzą regularnie... Gdyby nie tlen, na którym mogę porozmawiać z komunikatorowo niereformowalną częścią rodziny, i który informuje o przychodzących mailach i pozwala je kasować bez ściągania, dawno bym z przyjemnością zapomniał o tym koncie.

gregory_21
22-07-2011, 13:02
Dzięki wszystkim za odpowiedzi (szczególnie za namiar na stronkę oceniającą czy dany adres padł - darkmajin dzięki ;) ).
Na szczęście o2.pl już powstało z martwych ;)

Ja mam tam konto, które podaję przy rejestracji do jakichś serwisów reklamowych, spamerskich czy innych mało ważnych.
No i właśnie wczoraj potrzebowałem potwierdzić zakup okazji na gruper.pl, na którym podałem właśnie ten adres ;)

credka
22-07-2011, 13:11
I tak uważam, że gmail sprawiłby Ci więcej przyjemności, nawet do reklam. Na o2 czy wp dostajesz spam od źródeł nie związanych z rejestrowaniem się w serwisach... masę obcego, nieistotnego spamu.

prz3mo
22-07-2011, 13:19
Oprócz wczorajszego "padu" to dość często ostatnio zdarzało się też, że programy pocztowe świrowały i wywalały błąd nieprawidłowego hasła kont na o2 (sprawdzone na dwóch różnych kompach i klientach pocztowych). Można było tylko wejść przez www na swoje konta. Po jakimś czasie wszystko wracało samo do normy...

gregory_21
22-07-2011, 14:56
Gmaila mam i jestem zadowolony a ze spamem z o2.pl sprawa jest taka, że po podpięciu tego konta poda Gmaila (ściąganie poczty odbywa się automatycznie) większość jak nie cały SPAM wędruje do odpowiedniego folderu i jest samoczynnie usuwany ;)
Generalnie (prócz wczorajszego) nie mam problemów z tą pocztą więc - że się tak wyrażę - olewam ;)
Co nie znaczy, że innym jej nie odradzam :D

Slon
23-07-2011, 11:29
Mnie kiedys "zjadlo" ok 60-80 wiadomosci :)
Calosc wiadomosci (zarowno wyslane jak i odebrane) z jednego okresu, a zeby ciekawiej, to nie te najnowsze. Troche z nimi powalczylem, ale olalem temat bo nic waznego nie ubylo.
Od tamtej pory poczte o2 traktuje tylko do zapisow na newslettery i inne spamy...

gregory_21
23-07-2011, 13:24
Od tamtej pory poczte o2 traktuje tylko do zapisow na newslettery i inne spamy...

Otóż to ;)
Ten shit nadaje się tylko do takich shitów ;)