Zobacz pełną wersję : Łeddingowe plum... ;-)
Archibald
21-07-2011, 21:47
Z potężnie roztrzęsioną psychiką, bo nigdy wcześniej nie wrzucałem na Forum, chciałbym poddać Waszej ocenie kilka kadrów z jednego z ostatnich plenerów... ;-)
Pozdrawiam :-)
agatatoja
21-07-2011, 21:54
ależ mega wyluzowana para Ci sie trafiła ! Repo rewelacyjne, przejrzałam post na blogu od pierwszej klatki do ostatniej ! POLECAM wszystkim ! sporo fajnych kadrów, duuużo emocji i delikatna obróbka. Dla mnie bomba.
Darek Jankowiak
21-07-2011, 21:55
Napiszę tak - do tej pory średnio podobały mi się Twoje zdjęcia, ale te zdjęcia są mega dobre !!! Świetne klatki, gratuluję!!!
zapewne zamierzony był efekt winiety, ale mnie osobiście na kilku zdjęciach, aż przeszkadza i razi zob. fot. 5,6,7.
foto numer 9 - chciałbym zobaczyć odbitkę ;)
Archibald
21-07-2011, 22:07
Dzięki piękne, kamień z serca ;)
BUBYPL - winieta z 35/1,8 na D700 - lubię ją, ale jestem świadomy za dużego jej udziału w kadrach z plaży. Niemniej lepiej wygląda to tak, niż totalnie rozpierdzielone narożniki po jej całkowitym usunięciu ;)
Super robota Arturo:smile:
Dzięki piękne, kamień z serca ;)
BUBYPL - winieta z 35/1,8 na D700 - lubię ją, ale jestem świadomy za dużego jej udziału w kadrach z plaży. Niemniej lepiej wygląda to tak, niż totalnie rozpierdzielone narożniki po jej całkowitym usunięciu ;)
to była moja osobista refleksja, a jeżeli efekt końcowy oddaje w 100% zamysł fotografa to jest o.k. i tak być musi i albo sie podoba albo nie. Jak z obrazami :)
a może szerzej fotografować i crop?
P.S ciekawe pomysły i udana para.
fallapart
21-07-2011, 22:17
Za poprzednikami, baaardzo fajne :) A bonusik jest mega! :D
Archibald
21-07-2011, 22:18
Dzięki Wam bardzo :)
...
a może szerzej fotografować i crop?...
Nie umiem ;) Zmienię jednak na 35/2, winieta z 1,8 momentami za bardzo daje się we znaki ;)
Krzysiek Kisała
21-07-2011, 22:43
a może szerzej fotografować i crop?
przy tym połączeniu (d700+35 1:8) winieta zależy od 2 rzeczy. Oprócz przesłony ważna jest odległość od fotografowanego obiektu -im dalej tym większa winieta. Tak więc to nie najlepsza rada.
Czad robota Artur :)
camaxtli85
21-07-2011, 22:56
mnie bardziej podobają się klatki biwakowe:) a wodne szaleństwa to już x2
Wracam z bloga, pogratulować :)
Tomek Konopka
22-07-2011, 00:56
Maestro !!! cudo ;)
fajnie, fajnie, wesoło :) dobra robota. fajna klatka z tą skarpetką (http://4.bp.blogspot.com/-NSKWCILz7F4/TicxkpwZFNI/AAAAAAAAIAU/bRqybml08UU/s1600/DSC_3259.jpg), kota aż wygięło ;)
jest klimatycznie. Dwójka nie wiem dlaczego mi się podoba szczególnie (uchwycone spojrzenie ?)... Jeszcze ta animacja do tego oryginalna, takie spore zaskoczenie że coś się porusza na tym forum :) ;)
Przepraszam za słowo, ale dla mnie zdjęcia są zaj... :)
Archibald
22-07-2011, 08:13
Dzięki Wam piękne :)
kuman - niezła interpretacja ;)
hipcio_stg
22-07-2011, 09:10
Właśnie wróciłem z bloga. Mega wypasione foty. Młodzi na pewno są/będą zachwyceni.
fajen foty może oprócz 3. bo ta mina młodego mnie zabiła
zdjecie 6 mialo okazje byc najciekawsze... zabraklo kilka cm... :mrgreen:
KrzysiekR
22-07-2011, 12:13
Archi bonusik klasa. 4 bardzo mi sie podoba. Ciekawe czy twoj pomysl laczenia klasycznych obrazkow z ruchomymi sie przyjmie. Fajna sprawa i zupelnie inaczej sie oglada. Taka chyba tendencja jest juz w prezentacjach dla mlodych
Micha mi się cieszy od ucha do ucha. Świetna robota! :D
Amadeusz
22-07-2011, 12:32
Mimo kilku niedoskonałości nr 7 bardzo mi sie podoba.
achh i ja na bloga zaglądnęłam! W całości robi wrażenie! REWELACJA!
Świetni młodzi!
Siadłam do kompa dosłownie na chwilę (goście, goście, goście ;->) i po wejściu na Twojego bloga- wsiąkłam... totalnie! BARDZO mi się cały set podoba, oj bardzo. (Z pleneru chyba jeziorne bardziej ;-D). Ale całość materiału- rewelacja. Zdjęcie "koci kwartet" mnie po prostu rozwaliło ;-D (bo ja kociara jestem).
Generalnie: szacun: za świetne pokazanie charakteru młodych, radości ich dnia, za obróbkę i w ogóle- całokształt! (A siadłam do kompa dosłownie na chwilę ;-D).
Archibald
22-07-2011, 20:16
Pięknie dziękuję :-) Dodajecie skrzydeł ;-)
Klasyka, bardzo dobre zdjęcia.
Jedna, jedyna rzecz, która mi nie pasuje, to kwestia, która też mi czasami doskwiera - winieta z 35-tki :/. O ile czasami nawet potrafi mi się ona podobać, o tyle tutaj niestety nie.
Poza tym naprawdę bardzo ładnie.
Kadry ciekawe , fajne , pomysłowe , podoba mi się , jedyna rzecz która mi wadzi to sceneria 1,2,3 czy na pewno jakies obskurne mury i sedes na 1 pasują do fotek ślubnych? jak dla mnie to dziwna koncepcja , bo nie chciałbym miec takich zdjęc w swoim albumie ... no ale jeśli PM to pasowało , to czemu nie... wyszło ciekawie.
ale fajna para:) jedyne co mi nie pasuje to Panna na 6, wyszła moim zdaniem bardzo niekorzystnie... a tak cała reszta łącznie z repo na blogu wypas! :)
monikowska
23-07-2011, 17:39
Zdjecia fajn, nie podobają mi sięfotki ślubne w starych murach, i nie na wszystkich młodzi wyglądają korzystnie :3, i przede wszystkim 6 ( brak ręki młodego, gruba nogi młodej )
Niemniej jednak gratuluję fajnych zdjęć :)
Archibald
24-07-2011, 12:45
Dzięki :)
No z tej strony to ja Cię nie znałem :) Jakoś tak... delikatnie hehe :)
A serio to jest fajnie. Podoba się
Archibald
24-07-2011, 14:31
No z tej strony to ja Cię nie znałem :) Jakoś tak... delikatnie hehe :)
:mrgreen:
Dzięki ;)
Hamarama
25-07-2011, 21:34
Bardzo fajne zdjęcia. Mordka się śmieje przy oglądaniu. Używasz przy reportaży zooma czy walczysz ze stałkami?
Arczi :), nie wiem czy pisałeś czy nie , bo nie czytam przedpiszców, więc zapytam delikatnie - jak swiecone ? W sensie czym :) ?
Archibald
26-07-2011, 00:35
Dzięki bardzo :)
Bardzo fajne zdjęcia. Mordka się śmieje przy oglądaniu. Używasz przy reportaży zooma czy walczysz ze stałkami?
Nie mam żadnego zooma :-) D700 + 20 + 35 + 50 + 85.
Arczi :), nie wiem czy pisałeś czy nie , bo nie czytam przedpiszców, więc zapytam delikatnie - jak swiecone ? W sensie czym :) ?
Lampą :-P A tak zupełnie serio - do sali nie świecone, na sali SB800 na sankach, ale pewnie o co innego Ci chodziło ;) - ostatnie plenerowe świecone tą samą, czyli jedną jedyną posiadaną przeze mnie SB800 z oryginalnym dyfuzorem i w CLS, na dwumetrowym kiju trzymanym przez mojego kumpla serdecznego czyli naszego forumowego Miecio_oo (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=10648). Wszystko :)
super pomysł na gifa.. !! fajny pomysł na plener nurkowy..
podoba się..
jacoslavgth
29-07-2011, 21:40
śwetne zdjęcia - fajna 1 z literkami, trójka dała by radę gdyby panna nie patrzyła w obiektyw i mina młodego dziwna, ale reszta bardzo przyjemna, ja lubię winiete więc mi nie przeszkadza :)
Archibald
30-07-2011, 10:31
O ja, jeszcze to żyje?.. ;)
Dzięki śliczne :-)
jacoslavgth
30-07-2011, 12:15
O ja, jeszcze to żyje?.. ;)
Dzięki śliczne :-)
żyje, żyje i ma sie świetnie :)
trzcionek
31-07-2011, 23:04
No powiem, że całoś MIAŻDŻY! Jest co podziwiać i z czego sie uczyć. :)
Archibald
01-08-2011, 17:49
Dzienks ;)
no patrz...
umknęło mi...
rzadziej jestem ostatnio...
szacun stary....
miałes o tyle fajnie, że młodzi pojechani... bo jak sie trafia dwa kołki to ech... zresztą wiesz lepiej ode mnie....
ale mimo że "materiał początkowy" "podatny na obróbkę" to i tak szacun...!!
miło popatrzeć...!
bez skrzydeł i dopalacza a zatrzymałem sie chwilę.... :)
Archibald
01-08-2011, 23:57
...bez skrzydeł i dopalacza a zatrzymałem sie chwilę.... :)
No no, chyba najlepszy komplemencior jaki dostałem - dzięki bardzo :)
...w listopadzie skończę sezon to złożymy w końcu rewizytę... podziękuję jeszcze raz, ale w płynie ;)
Pozdro.
podziękuję jeszcze raz, ale w płynie ;)
Pozdro.
czyżbyś zbierał łzy dziękczynne (cokolwiek to znaczy) i zabrakło Ci już garnków w domu? ;P
Ladnie.
Dla mnie zdecydowanie 4ka - piekna jest.
Archibald
02-08-2011, 16:01
Dziękuję :)
...ale w zalewie nowatorskich ślubniaków publikowanych w tym dziale wolałbym, żeby mój wątek odszedł w czeluści archiwum... bom gotów jeszcze popaść w rozterki :-P ;)
bartek1981
02-08-2011, 16:13
jesteś miszczem!!!