Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] niezależność
m-art-a sokolowska
21-07-2011, 19:47
Trochę starsze, z dna szuflady, robione jeszcze kompaktem - mimo to proszę o ocenę.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img96.imageshack.us/img96/5153/niezaleno.jpg)
a co autor-ka miała na myśli ?
nie mogę się doszukać żadnego przekazu,co do kota - to imho nieostry
monikowska
21-07-2011, 19:58
najbardziej podoba mi się.... podpis :)
Sądząc po tym, jak ostatnio zdjęcie bez przekazu zostało sprzedane za kilka set tysięcy euro, pozwolę sobie powiedzieć, aby autorka wysłała to na jakis konkurs ;) Oczywiscie można doszukać się w tym sztuki, rozumiem przekaz, ale wykonanie nie najlepsze. Natomiast - podpis/nick fajny - pomysłowy :D
m-art-a sokolowska
21-07-2011, 20:16
najbardziej podoba mi się.... podpis :)
dzięki, każdy od czegoś zaczyna ;)
m-art-a sokolowska
21-07-2011, 20:24
Sądząc po tym, jak ostatnio zdjęcie bez przekazu zostało sprzedane za kilka set tysięcy euro, pozwolę sobie powiedzieć, aby autorka wysłała to na jakis konkurs ;) Oczywiscie można doszukać się w tym sztuki, rozumiem przekaz, ale wykonanie nie najlepsze. Natomiast - podpis/nick fajny - pomysłowy :D
Sztuka to chyba za duże słowo, chciałam po prostu żeby było inne - zdjęcie miało podkreślić charakter bardzo konkretnego kota - nieufnego, niezależnego. A to, że nieostre - zdaję sobie sprawę, bo jeszcze niedawno sprzęt (lub bardziej jego brak), bardzo mnie ograniczał. Bardziej zależało mi na ocenie przekazu. A nick, wiem, że fajny :)
Pozdrawiam.
co Ci zostaje :)
nie przejmuję się docinkami koleżanek i kolegów,
rób zdjęcia - kotom nie obcinaj uszu, pawia kadruj szeroooko,
a do kozy podejdź bliżej :) ***
*** - podejrzane na autorskiej stronie M-art-y
rafulec - oj tam, ja tam koleżance nie docinam :razz: A można wiedziec Marto czym robisz ?
ps. Tylko nie pisz, że aparatem, bo tego będzie już za dużo na mój koci móżdżek :)
m-art-a sokolowska
21-07-2011, 20:45
rafulec - oj tam, ja tam koleżance nie docinam :razz: A można wiedziec Marto czym robisz ?
ps. Tylko nie pisz, że aparatem, bo tego będzie już za dużo na mój koci móżdżek :)
od bardzo niedawna d90 i 18-105 3,5-5,6. dużo zdjęć na stronie pochodzi jednak jeszcze z lumixa fx07...
Jeszcze długa droga przed Tobą. Twoje zdjęcia na razie są po prostu... no brzydkie i nudne. :P
Sam nie robię lepszych i też muszę jeszcze ćwiczyć. Oglądaj dobre zdjęcia i wyciągaj wnioski.
http://1x.com/photos
A jak jesteś z Pabianic, to mieszkasz niedaleko od mojego rodzinnego miasta. :)
m-art-a sokolowska
21-07-2011, 21:11
co Ci zostaje :)
nie przejmuję się docinkami koleżanek i kolegów,
rób zdjęcia - kotom nie obcinaj uszu, pawia kadruj szeroooko,
a do kozy podejdź bliżej :) ***
*** - podejrzane na autorskiej stronie M-art-y
ok, podeszłam, ale mi się kawałek ucha obcięło i rogi - ups :)
evilseed
21-07-2011, 22:56
Mniej pracy nad podpisem, więcej nad zdjęciami. Kadr ciekawy, niestety zabrakło ostrości i ewentualnie zabawy z GO :)
m-art-a sokolowska
22-07-2011, 00:21
Jeszcze długa droga przed Tobą. Twoje zdjęcia na razie są po prostu... no brzydkie i nudne. :P
Sam nie robię lepszych i też muszę jeszcze ćwiczyć. Oglądaj dobre zdjęcia i wyciągaj wnioski.
http://1x.com/photos
A jak jesteś z Pabianic, to mieszkasz niedaleko od mojego rodzinnego miasta. :)
Fajnie, że w wątku dotyczącym jednego zdjęcia wypowiadasz się, generalizując...Ja bym chciała np. usłyszeć coś o omawianym - kadr, kompozycja, światło, itd. Są rzeczy techniczne, które można poprawić/wypracować. Na początku wątku wspomniałam, że było robione kompaktem - ok, nieostre, nie mogłam też poszaleć z głębią, ale może za to lepiej uwidoczniona jest struktura podłoża współgrając z kotem? a ogon jest tak ułożony w stosunku do ram, że mimo że kot siedzi spokojnie, zdjęcie jest bardziej zdynamizowane? Być może jest przede mną długa droga, ale Ty też powinieneś nauczyć się wydawać jakieś bardziej konstruktywne opinie, bo brzydkie i nudne to bardzo szerokie pojęcia. Tak więc przy okazji robienia zdjęć - Czytaj też komentarze fachowców na tym forum i ucz się jak oceniać ;) A w Pabianicach od niedawna :)
linia lewego ucha tego obróconego tyłem kota i kierunek w który wskazuje jego puszysty ogon współgrają tworząc jeden kierunek.
Światło jakie jest każdy odbiorca widzi., nie wiadomo za bardzo skąd dociera.
Fajnie, że w wątku dotyczącym jednego zdjęcia wypowiadasz się, generalizując...Ja bym chciała np. usłyszeć coś o omawianym - kadr, kompozycja, światło, itd. Są rzeczy techniczne, które można poprawić/wypracować. Na początku wątku wspomniałam, że było robione kompaktem - ok, nieostre, nie mogłam też poszaleć z głębią, ale może za to lepiej uwidoczniona jest struktura podłoża współgrając z kotem? a ogon jest tak ułożony w stosunku do ram, że mimo że kot siedzi spokojnie, zdjęcie jest bardziej zdynamizowane? Być może jest przede mną długa droga, ale Ty też powinieneś nauczyć się wydawać jakieś bardziej konstruktywne opinie, bo brzydkie i nudne to bardzo szerokie pojęcia. Tak więc przy okazji robienia zdjęć - Czytaj też komentarze fachowców na tym forum i ucz się jak oceniać ;) A w Pabianicach od niedawna :)
Przejrzałem kilka twoich wątków i galerię, do której link masz w podpisie.
może chodziło o to ze kot ma ogon wzdłuz spękan betonu ? :)