PDA

Zobacz pełną wersję : jaki TV - szczególne wymagania:)

jasiek52
21-07-2011, 19:21
Padł mi na skutek burzy mój TV. Był to jeden z ostatnich kineskopowych modeli Loewe, - z twardym dyskiem, z bardzo dobrym dźwiękiem. Szukam czegoś podobnego, oczywiście już będzie to, niestety LCD, LED lub plazma. Ważny dla mnie jest ten twardy dysk - podobało mi się szybkie nagrywanie z pilota TV. Dźwięk tez powinien być przyzwoity - nie interesują mnie dodatkowe głośniki np z kina domowego. Nie będę też oglądał 3D - ale jakość obrazu niech będzie jak najlepsza:) Rozmiar: 40-46 cali. Trochę poprzeglądałem różne oferty - i niewiele wiem. Może ktoś mi podpowie w stronę których modeli się kierować? Cena, no powiedzmy 3-4 tys ...

Rafał_Sz
22-07-2011, 08:38
LED = LCD z podświetleniem LED. Nie ma czegoś takiego jak telewizory LED. To tylko marketingowy bełkot. Są (a tak naprawdę może dopiero będą) telewizory OLED. A to zupełnie coś innego. Kup cokolwiek dobrego i dołóż do tego zewnętrzną nagrywarkę z HDD, np. "n" lub niezależną.

konopia
22-07-2011, 09:05
HDD znajdziesz w LCD, tylko po co, kolega wyżej ma rację lepiej dekoder z dyskiem,
porządny dźwięk - nie, zbyt mało miejsca na porządne głośniki.

Popatrz w stronę samsungów i LG, nie każą sobie płacisz za znaczek tyle co np. sony.

Photoartbox
22-07-2011, 09:13
Polecam ten, sluzy mi od ca. 3 miesiecy i jestem zachwycony - http://www.samsung.com/pl/consumer/tv-audio-video/televisions/lcd-tv/LE46C750R2WXXH/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl= Jesli chodzi o dobry dzwiek, to w LCD raczej mozna zapomniec, chociaz w nim nie jest najgorszy.

tymancjo
22-07-2011, 14:50
Używam plazmy panasonica z serii viera. W mojej opinii ma bardzo fajny dźwięk, obraz w klimacie bardzo bliski kineskopowemu (dla mnie to zaleta), dobrze współpracuje z komputerem i świetnie pokazuje zdjecia (imho). Nie ma chyba raczej wersji z dyskiem. Polecam wziaść też pod uwage takie rozwiązanie (w sensie plazma panasonica).

Pozdrawiam,
Tomek

eagis
22-07-2011, 20:37
Używam plazmy panasonica z serii viera. W mojej opinii ma bardzo fajny dźwięk, obraz w klimacie bardzo bliski kineskopowemu (dla mnie to zaleta), dobrze współpracuje z komputerem i świetnie pokazuje zdjecia (imho). Nie ma chyba raczej wersji z dyskiem. Polecam wziaść też pod uwage takie rozwiązanie (w sensie plazma panasonica).

Pozdrawiam,
Tomek

Mam do czynienia z tym telewizorem (plazma viera 42') i wg mnie użycie słowa "fajny" w stosunku do "dźwięku" który on z siebie wydaje jest mocnym nadużyciem. Dopiero podłączenie wzmacniacza i kolumn daje sensowny dźwięk.
Nie ma się co oszukiwać - w płaskich tv, jak wspomnieli koledzy, nie ma szans na dobry dźwięk.
Obraz za to świetny, zwłaszcza w thx i jako tv polecam z czystym sercem.