PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Trójka polna.

Nikonozaur
21-07-2011, 11:04
Takie drzewka trafiłem na zaprzyjaźnionym polu, wiem, że jest kiepsko, ale postanowiłem pokazać.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/221/poleletnie57neffu.jpg/)

Zapraszam.

Hoobie
21-07-2011, 11:09
"Kiepsko" to chyba zbyt mocne słowo ;)
Jak na warunki i sam motyw, to bdb sobie poradziłeś - mz!
Dobrze wykorzystałeś, nazwijmy to różnorodności na podłodze, tytułowa trójka w mocnym punkcie, do tego przyjemne światełko... :)
Na niebo nie miałeś wpływu, więc proporcje w kadrze jak najbardziej odpowiednie.
Mnie się podoba...

hubik
21-07-2011, 18:19
Kiepsko? Zechciej wyjaśnić mnie, lamie fotograficznej, co w tym kadrze jest kiepskiego, ponad to co napisał Hubert.

Nikonozaur
21-07-2011, 18:59
Kiepsko? Zechciej wyjaśnić mnie, lamie fotograficznej, co w tym kadrze jest kiepskiego, ponad to co napisał Hubert.
To może ja zadam pytanie: widzisz tu jakichś zachwyconych? Bo ja od 11.04 nikogo... ;)

Locter
21-07-2011, 19:06
Z kapci nie wyrywa, to fakt, ale solidnie jest.

mamoń
21-07-2011, 19:49
Bardzo poprawne,..ale czy to o to w dobrej fotografii chodzi ?

Greg77
21-07-2011, 20:53
Bardzo poprawne,..ale czy to o to w dobrej fotografii chodzi ?

ooo wlasnie....a co do przeostrzenia to widzialem gorzej pojechane;)

Ty lepiej tego Hiczkoka pokaz:D

Bartekkw
21-07-2011, 21:40
Andrzej...to taki chyba backstage....;) niezbyt w Twoim stylu...;)

Greg77
21-07-2011, 21:47

oooo trafnie ujete;)

Nikonozaur
21-07-2011, 22:11
No trochę przekombinowałem, powiedzmy, że jestem na etapie poszukiwań... ;)

uomatko
21-07-2011, 22:21
No ja nie wiem. Ja to jest, że tu na forum ludziska umiłowali zdjęcia zbudowane z kwadracików? Lubicie takie wyostrzanie? Czy ja ślepa jestem i niedobrze, że mi się tak agresywny unsharp mask nie podoba?
Fajne są ostre zdjęcia ale to już dla mnie przesada. Suwaki w PS to nie wszystko.

"ostrość jest albo jej nie ma"...tak. znam to powiedzenie ale... ostrość to nie pikseloza. To mi wygląda jak grafika w Mario albo Tetrisie.

Nikonozaur
21-07-2011, 22:32
No ja nie wiem. Ja to jest, że tu na forum ludziska umiłowali zdjęcia zbudowane z kwadracików? Lubicie takie wyostrzanie? Czy ja ślepa jestem i niedobrze, że mi się tak agresywny unsharp mask nie podoba?
Fajne są ostre zdjęcia ale to już dla mnie przesada. Suwaki w PS to nie wszystko.

"ostrość jest albo jej nie ma"...tak. znam to powiedzenie ale... ostrość to nie pikseloza. To mi wygląda jak grafika w Mario albo Tetrisie.
Tak szczerze mówiąc pixelozy nie widzę, ale przyznam, że nie Ty pierwsza wspominasz o przeostrzeniu. Cholera wie co się stało, w zasadzie zawsze ostrzę tak samo, znaczy się tą samą metodą (nie używam unsharp mask). Coś, gdzieś, kiedyś w czasie obróbki poszło nie tak i "się obsunęło". O czym zresztą napisałem na wstępie tyle, że mniej wylewnie. ;)

Radek_1
21-07-2011, 23:14
Ładnie poukładane i spokojnie lekko przedstawione - wydawałoby się - banalne miejsce...

hubik
21-07-2011, 23:37
To może ja zadam pytanie: widzisz tu jakichś zachwyconych? Bo ja od 11.04 nikogo... ;)

No nie przesadzaj, że skoro przez 6 godzin nie przeczytałeś żadnego słowa zachwytu, to zdjęcie jest kiepskie...

krokus66
22-07-2011, 14:54
Ładne jest.

Nikonozaur
22-07-2011, 18:22
No nie przesadzaj, że skoro przez 6 godzin nie przeczytałeś żadnego słowa zachwytu, to zdjęcie jest kiepskie...
Kiepskie nie kiepskie, fajnie, że Ci się podoba. ;)

PABLOOK
22-07-2011, 20:03
Trójka polna...

Na trójkę z plusem ;).

Nikonozaur
22-07-2011, 21:43
Na trójkę z plusem ;).
Im dłużej patrzę na tę fotę tym bardziej wydaje mi się, że przynajmniej o ten plus za dużo dałeś. ;)

PABLOOK
22-07-2011, 21:45
Im dłużej patrzę na tę fotę tym bardziej wydaje mi się, że przynajmniej o ten plus za dużo dałeś. ;)

No dobra, mocna trója;).

krokus66
22-07-2011, 22:44

To dobrze, bardzo dobrze, powiem więcej - powinieneś się z tego cieszyć.

Jeśli po tylu zaprezentowanych Twoich zdjęciach, teraz po raz pierwszy nikt nie wpada w wielki zachwyt, to znaczy, że byli i są szczerzy do Ciebie. A ze swoich fot masz pełne prawo być zadowolonym, teraz wiesz przynajmniej, że nikt Ci nie kadził.

Zdjęcie niewątpliwie jest przeostrzone. Temat, ujęcie, kompozycja i kadr - bardzo dobrze. Mimo zwyczajnego światła zdjęcie jest naprawdę ładne i ma w sobie to coś, coś co każe na dłużej wzrok zatrzymać.

Martix
23-07-2011, 11:35
Fota poprawna, tylko tyle ale przyjemnie się ogląda.