PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kłoda w Świdrze zamoczona....

Bartekkw
20-07-2011, 13:57
Kadr z weekendu...nosi mnie już przed urlopem i wynajduje coraz to nowsze miejscówki znad Świdra nieopodal ;)
Nie miałem statywu i leciuchno się lewa strona rozmazała - mam nadzieję że nie razi....Zapraszam

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img221.imageshack.us/img221/3046/klodaswiderr.jpg)

jacekz40
20-07-2011, 14:07
Nooo przy takim czasie ryzykowne przedsięwzięcie :wink: ręka pewna, na bezdechu :mrgreen: Trzeba było Bartku ISem :) go potraktować.
A co do samego obrazka to brak statywu nie wpływa na odbiór, raczej jakoś za gęsto tam, dużo wszystkiego i upchane na ciasno :wink:

Bartekkw
20-07-2011, 14:13
Nooo przy takim czasie ryzykowne przedsięwzięcie :wink: ręka pewna, na bezdechu :mrgreen: Trzeba było Bartku ISem :) go potraktować.
A co do samego obrazka to brak statywu nie wpływa na odbiór, raczej jakoś za gęsto tam, dużo wszystkiego i upchane na ciasno :wink:

IS'a u mnie niet - jedynie w body coś tam jest. Natomiast cierpię już powoli na brak kadrów z moich okolic....a Świder jak to dzika wąska rzeczka - ciasno wszędzie.....staram się nadrabiać kolorem :)...

krokus66
20-07-2011, 14:24
IS'a u mnie niet - jedynie w body coś tam jest. Natomiast cierpię już powoli na brak kadrów z moich okolic....a Świder jak to dzika wąska rzeczka - ciasno wszędzie.....staram się nadrabiać kolorem :)...

Nie znam Świdra ale wiem jak to jest z małymi rzeczkami. W pełni Cię rozumiem.

Pomysł dobry, zdjęcie mi się podoba.

jacekz40
20-07-2011, 14:35

Bartku o te ISO w puszeczce :-D mnie chodziło :wink:

Nikonozaur
20-07-2011, 14:38
[...] raczej jakoś za gęsto tam, dużo wszystkiego i upchane na ciasno :wink:
Mam to samo uczucie. W dodatku miejsce do którego rzeka i drzewa prowadzą wzrok jest "skasowane" przez ten wystający badyl. No i masz na moje oko wyraźny lewoskos... ;)

Bartekkw
20-07-2011, 14:39
Bartku o te ISO w puszeczce :-D mnie chodziło :wink:

aaaaa...Panie...a ja myślałem że o jakim ImageStabilizer'ze mówisz :)
No ISO można było pokręcić...fakt :)

krokus66
20-07-2011, 14:40
Mam to samo uczucie. W dodatku miejsce do którego rzeka i drzewa prowadzą wzrok jest "skasowane" przez ten wystający badyl. No i masz na moje oko wyraźny lewoskos... ;)

To jest wada oka czy puszki? :mrgreen:

Bartekkw
20-07-2011, 14:43

Badyla też mi żal - bez niego byłoby lepiej, ale nie było jak go się pozbyć.....skosu chyba nie ma - brzeg opuszcza się jednostajnie na prawo tak jak perspektywa ucieka...sam nie wiem...:)

mirekvampirek
20-07-2011, 16:01
kurka wodna, ile ty kadrow produkujesz :D
i zwarzywszy na to, ze warunki raczej ciezkie, jakosci nie zastepujesz jednak iloscia ;)

krokus66
20-07-2011, 18:08
kurka wodna, ile ty kadrow produkujesz :D
i zwarzywszy na to, ze warunki raczej ciezkie, jakosci nie zastepujesz jednak iloscia ;)

W lesie, tuż przy rzeczce, gdzie na ogół nie ma żadnej ścieżki warunki są ciężkie do chodzenia, a najróżniejsze krzaczory i drzewa dziko rosnące bardzo utudniają kompozycję, często mimo ładnego widoku nie da się ugryżć. Fotografia zaś grzecznej i potulnej rzeczki jest po prostu niesamowicie nudna. Mając powyższe na uwadze oceniam zdjęcie. Inaczej się nie da.

PABLOOK
20-07-2011, 19:33
Bardzo ciekawa kolorystyka :).
A cóż to tam za krzaczorami czerwonego się wylało ;)?