Zobacz pełną wersję : 4 lata gwarancji na aparaty sony....
...a u nikona po staremu:(
ps. przeczytalem regulamin sony 2 lata normalnej gwarancji + 2 lata bezplatnego programu serwisowego ...jakos zadnych kruczkow tu nie widze:(
sokrates
20-07-2011, 13:53
no niby kruczków nie widać gołym okiem, ale ja nauczony życiem i tzw. rozszerzonymi gwarancjami zachował bym czujność. Naciąłem się już 2 razy na sprzęcie AGD na takie gwarancje, a jak przyszło co do czego to i serwis i ubezpieczyciel się wyśmigali. W związku z tym mniemam że jednak coś może pójść nie tak w przypadku awarii w 3 i 4 roku uzytkowania, bo jeśli nie ma żadnych haczyków to czemu nie dadzą normalnej 4 letniej gwarancji - jak normalny biały człowiek, tylko kombinują opcjami 2 + 2....
Michel71
20-07-2011, 23:04
bo jeśli nie ma żadnych haczyków to czemu nie dadzą normalnej 4 letniej gwarancji - jak normalny biały człowiek, tylko kombinują opcjami 2 + 2....
Może dlatego, że normalna gwarancja Sony to 2 lata, a dodatkowo można sobie wykupić do 3 lat Serwisu Extra? Teraz po prostu dają te 2 dodatkowe lata gratis :-)
Nie słyszałem do tej pory żadnych narzekań na Serwis Extra.
Bardzo dobrze! Przede wszystkim dla użytkowników Sony, ale także i innych systemów, bo konkurencja to dobra rzecz.
sokrates
21-07-2011, 12:34
No ja się również cieszę, tylko mam złe doświadczenia z tzw. gwarancjami extra stąd zasiałem ziarno niepokoju :-)
krolewicz
21-07-2011, 13:12
ja jakoś wolę mojego canona z rokiem gwarancji :)
jackrabbit
21-07-2011, 13:14
kia tez daje 7 lat gwarancji ale ja jakos wole moja uzywana mazde
ja jakoś wolę mojego canona z rokiem gwarancji :)
Sony jak wysłałem to miałem z powrotem po 2 dniach naprawiony tak jak miał być, Canon gnił na serwisie prawie 2 tygodnie (wymienili płytę główną) wrócił spie*****ny jak był.
Obydwie naprawy odbyły się w tej samej lokalizacji :D
Nie ma haczyków.Tak się złożyło ,że po 3 latach uzytkowania a900 musialem odesłac sprzęt do serwisu po jednym dniu powymieniali co trzeba i tyle . Mało tego obecnie mozna wykupić rozszeżoną gwarancje na obiektywy :P
No ja się również cieszę, tylko mam złe doświadczenia z tzw. gwarancjami extra stąd zasiałem ziarno niepokoju :-)
Ja mam extra gwarancje, dziala bez zastrzezen, kilka razy z niej korzystalem wszystko bez problemow, zeby bylo smieszniej ta rozszezona pokrywa wiecej uszkodzen niz podstawowa :wink: Nikon daje rade po za Polska :wink:
kia tez daje 7 lat gwarancji ale ja jakos wole moja uzywana mazde
z tą mazdą bym nie przesadzał, kumpel kupił 6tkę i przez dwa lata poszły... 4 turbiny
sorka z OT :P