PDA

Zobacz pełną wersję : trasa z Warszawy do Karwii

Martines
20-07-2011, 08:32
Witam,
wybieram się tam w tym tygodniu, jechał ktoś tą trasą ostatnio?
którędy lepiej i szybciej, na Grudziądz czy Ostródę, Elbląg?
pozdr

Majek
20-07-2011, 10:23
Ja jechałem ostatnio przez Grudziądz. Zdecydowanie wygodniej. Prawie do samego Płońska masz dwupasmówkę, potem tylko kawałek do Grudziądza jednym pasem, a potem znowu wskakujesz na autostradę i grzejesz do samej Rumii dwoma pasami. Siódemka jest zbombardowana i przebudowywana. Jak źle trafisz, to utkniesz w korkach na wahadłach. Mój szwagier jechał w tym samym mniej więcej czasie co ja i w jedna stronę myknął bez większych problemów, ale za to z powrotem stał kilka godzin.

kisio
20-07-2011, 10:32
Ja jechałem miesiąc temu tą drugą trasą i tragedii nie było, ale od Płońska do obwodnicy trójmiasta głównie jeden pas.

miron19j
20-07-2011, 23:19
jechałem niedawno do Gdańska. A ponieważ nie miełem parcia na szybki dojazd wybrałem trasę
Wawa - Zakroczym - Płock- Włocławek- Toruń (przez miasto)- Świecie- Gniew (zamek)- Gdańsk.
Trasa spokojna, mało ciężarówek, ominąłem kolejkę w Łysomicach. Od Płocka do Włocławka jedzie wzdłuż zalewu.

chomiczkus
21-07-2011, 21:32
Witam,
wybieram się tam w tym tygodniu, jechał ktoś tą trasą ostatnio?
którędy lepiej i szybciej, na Grudziądz czy Ostródę, Elbląg?
pozdr

Na poczatku tygodnia odbylem jazde 7ka Warszawa - Gdanska - Warszawa.

Jak nie robi Ci problemu wieksza odleglosc i oplata za autostrade ( cos kolo 18 pln ) to radze jechac przez Warszawa -> Plonsk -> Torun ( przez miasto ) -> autostrada.
Od Plonska do Torunia masz 1 pas - ale droga o dobrej nawierzchni i raczej bez dziur i kolein. Sporo miejsca do wyprzedzania. Jezdzielem tym wariantem juz kilka razy i oceniam trase na spokojniejsza ( mniej debili na drodze ).

Tak jak koledzy pisali - 7ka to w pewnych miejscach przypomina skecz kabaretu Neonowka z programu "Co by bylo gdyby" pod tytulem: Euro 2012. Sama droga pelna duzych ciezarowek ( jakos mam pecha i ostatnio trafiam na furmanow zza wschodniej granicy co sobie niezle poczyniaja ), do tego roboty drogowe, sprzet robotnikow i tak dalej.

Pozdrawiam
Michal

Martines
05-08-2011, 10:21
pojechałem przez Płońsk, Sierpc, Grudziądz i na A1, powrót tą samą trasą,
wyszlo drożej ale w sumie "przyjemnie" się jechało, bez korków ( jesli tak można napisać o podróżowniu po naszych drogach:-) )
dzięki wszystkim za pomoc

McSimus
09-08-2011, 11:27
Polecam moje wskazówki z postów z ubiegłego roku i poprzednie.
Moja trasa: Warszawa -> Mława -> Działdowo -> Lubawa (przez Dąbrówno) -> Iława -> Susz -> Dzierzgoń -> Malbork -> i za mostem na DK91 i do Obwodnicy Trójmiasta -> zjazd na Chwaszczyno i przez las do Wejherowa -> Krokowa -> Karwia
Szczegóły na priv albo telefonicznie.