Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Laura.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/07/DSC_6812_2small-1.jpg
źródło (http://i1105.photobucket.com/albums/h343/rafalmizerny/LOLKOWE_KKM/DSC_6812_2small.jpg)
Cholera, 2 x tak, od takich Wyg jak Wy... fiu fiu ;)
Dzięki Panowie :)
To ja trzeci na tak. Oby więcej takich portretów.
Fajne foto. Dzieci na zdjęciach są urocze. Wąs super.
andrzej_laskowski
17-07-2011, 20:39
Hmmm...aż się dłużej poprzyglądałem fotce. I ciekawym co tak zachwyca poprzedników ("wyg"???)Buzia upaćkana, może spojrzenie malucha, lub koszulka czy tło bajeczne?
Ja nie łapię zupełnie mimo starań, mz kosz, ewentualnie w albumowych.
No ale nie żebym się znał.
ps Sorki ze tak prosto z mostu, ale szczerze i bez owijania w bawełnę boli tylko za pierwszym razem.;)
Faktycznie zatrzymuje na dłużej... Fajne wąsy :)
To na cześć Małysza było :lol:
Dokładnie tak mi się skojarzyło.
andrzej_laskowski
17-07-2011, 21:03
Aaaa... no to wszystko wyjaśnia. ;)
To żart, ale zbieg okoliczności był prawdziwy, znaczy zdjęcie powstało dokładnie w tym czasie, kiedy cała Polska malowała wąsy na cześć Małysza ;)
Mnie się podoba wszystko. Spojrzenie, naturalność, kadr, kompozycja, światło i detale. Dla mnie to zdjęcie jest kompletne. Mam ileś tam podobnych z dzieciństwa i widziałem też trochę dobrych portretów dziecięcych - może to jakiś rodzaj sentymentu? Właściwie to nie wiem jak rozłożyć takie zdjęcie na czynniki i odpowiedzieć - dlaczego? Dla mnie ma siłę wyrazu. Prawdziwość. I jest bardzo daleko od zwyczajnych pstryków z przypadkowego kąta, z bałaganem w tle.
a mi sie nie podoba ta biala plama na prawym policzku dziecka..
spojrzenie jak najbardziej kadr poprawny
ale jak mi to ktos kiedys powiedzial.. nie wiesz co zrobic ze zdjeciem ?? dodaj szum i zrob BW i bedzie artyzm
pozdrawiam
mOSAd, też mam kilka podobnych z dzieciństwa, ale w najmniejszym stopniu się nie wzorowałem, zbieżność przypadkowa (a może to podświadome działanie-hmmm :?:) ;)
Hani, ano jest plama, ale to nic innego jak smyrnięcie światełkiem, które delikatni wdarło się pod kątem (na brwi również), co do cz-b i szumu, to po prostu aby dodać klimatu "sprzed lat", żadnym artyzmem mnie tu nie obrażaj ;) :lol:
Pozdro.
ja poporstu przycytowałem jakiegos mądrego.. :)
co do plamy mozna ja bylo usunac...
Eeee, bez sensu, może jeszcze oczka podkręcić, zrobić softa i jeszcze jakiś glamour'owy myk do tego... nie no Hani, to nie o to w tym przypadku chodziło.
no wlasnie to jest moj punkt kazdy ma swoja wizje...
Wiesz, tutaj nie do końca o wizję chodziło, rzekł bym nawet, że to bardziej reporterski strzał niż pozowany portret.
Po prostu złapałem odpowiedni moment w odpowiedniej chwili (moim zdaniem rzecz jasna).
Po prostu złapałem odpowiedni moment w odpowiedniej chwili (moim zdaniem rzecz jasna).
Moim też ;)
no i ok jest ładnie...
tylko ta plamka
No jest i co Ci pocznę :razz: