PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z zasilaniem F80

warkot
15-07-2011, 13:48
Witam,
od pewnego czasu borykam sie z pewnym problemem w moim F80. Otóż wygląda sprawa tak, włączam aparat baterii mam na maks, robie zdjęcie i zaczyna migać ze bateria rozładowana - nie nastawia ostrosci, nie robi zdjęc, czyli zupełnie jakby bateria padła. Następnie wyłączam aparat, włączam ponownie i od początku: bateria maks, cyk zdjęcie, bateria pada, wyłączam, włączam itd....
Próbowałem juz wkłądac nowe baterie, nowe aku, naładowane aku i to samo. Ktos wie jak to rozwiązać, ktos miał podobny problem, może ktos wie gdzie w Wlkp. można spróbować cos takiego naprawić? Dodam tylko, ze dzieje sie tak z gripem, bez gripa, nawet nie próbowałem - przyzwyczajenie.

Pozdro!

axer
15-07-2011, 14:06
Pewnie w gripie miałeś tylko akumulatory? Niestety, to powszechny problem zestawu F80 + grip - działa poprawnie tylko na bateriach, akumulatory mają najczęściej zbyt niskie napięcie (około 1,2V z tego co pamiętam) w stosunku do baterii (1,5V).

Albo zrezygnuj z gripa, albo używaj w nim baterii, problem powinien zniknąć.

warkot
15-07-2011, 17:49
haha! kupiłem nowe Duracele, wsadziłem - gra i buczy!
wielkie dzięki za pomoc, nie wpadłem na to, jednak byłem pewien, ze na zwykłych bateriach również próbowałem. Być może miałem słabe czy cos...
dzięki !