Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Dubai Marina nocą
2011.05.14 ZEA, Dubaj
Dubai Marina nocą
Jakieś sugestie co możnaby tutaj zmienić i poprawić?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/194/20110514165166d1000p.jpg/)
Złoto srebrna tonacja - fajnie się to ogląda.
krokus66
15-07-2011, 13:40
Podoba się.
camaxtli85
15-07-2011, 15:33
księżyc oryginalny?:) podoba mi się pomysł, chcemy takie mariny i u nas;)
pozostaje się już tylko domyślać :)
krzysztofz24
15-07-2011, 15:41
Swietnie to wyszlo. Wspanialy miejsko-nocny widok. Przycialbym tak z 1cm dolu, wzrok by wtedy nie uciekal z super pokazanych budynkow, na ciemna plame wody na dole.
Cenna uwaga, może to głupie wytłumaczenie, bo powinno się kadrować jak pasuje, a ten dół wynika w zasadzie tylko z utrzymania proporcji 3:2
Bardzo dobre zdjęcie, ładna kompozycja, ciekawe miejsce, super kolory nocy. Uwaga krzysztofz24 celna.
Pumexior
15-07-2011, 18:47
No, no. Jak dla mnie rewelacja!
wilkolak
15-07-2011, 18:52
Czad!!
krokus66
15-07-2011, 19:01
Dopiero w domu widzę jakie to ładne.
Swietnie to wyszlo. Wspanialy miejsko-nocny widok. Przycialbym tak z 1cm dolu, wzrok by wtedy nie uciekal z super pokazanych budynkow, na ciemna plame wody na dole.
Podtrzymuję propozycję przycięcia dołu ale przede wszystkim mój wzrok mocno odciąga jasna plama jezdni w PDR.
photoaction
15-07-2011, 19:03
Nic nie zmieniaj ;)
wolnyslimak
15-07-2011, 22:57
A co tu zmieniać? NIC...prawie. Wydaje mi się, że całość lekko na prawo leci...podprostować i jest super zdjęcie.
A co tu zmieniać? NIC...prawie. Wydaje mi się, że całość lekko na prawo leci...podprostować i jest super zdjęcie.
wlasnie tez mialem takie wrazenie ale to bardziej tylko dol trzebaby ruszyc bo budynki sprawdzalem i trzymaja pion :)
dzięki za wychwycenie problemu
rafalg78
16-07-2011, 12:59
Super zdjęcie. Co bym może zmienił to, próbował kadrować bez tej drogi w prawym dolnym rogu. Trochę odrywa wzrok od głównego tematu czyli budynków.
Klasa zdjęcie, trochę w ten księżyc nie wierzę (gdzie jego odbicie?), ale może sie nie znam, w końcu to Dubaj, tam są największe budynki to może i największy księżyc mają. Szkoda, że budynek po prawej nie jest oświetlony tak jak pozostałe.
Zazdroszczę wycieczki.
ThomasVoland
16-07-2011, 20:28
Zdjęcie świetne, chociaż uwagi w postach wydają się trafne (aczkolwiek o architekturze pojęcia nie mam żadnego). To światło na budynku, które wygląda jak z księżyca fajnie wyszło (już nie wnikam czy w oryginale tak było, bo to dla mnie bez znaczenia). Tylko u mnie niebo wygląda jakby jpg był 10 razy pod rząd zapisywany z duża kompresją.
krokus66
16-07-2011, 21:47
Klasa zdjęcie, trochę w ten księżyc nie wierzę (gdzie jego odbicie?), ale może sie nie znam, w końcu to Dubaj, tam są największe budynki to może i największy księżyc mają. Szkoda, że budynek po prawej nie jest oświetlony tak jak pozostałe.
Zazdroszczę wycieczki.
Nie wiem czy był ale zgodzisz się ze mną, iż zdjęcie bez niego bardzo dużo straci. Jeśli wklejony to zgrabnie, nie odbieram Autorowi prawa ingerencji w twórcze tworzenie obrazu. Przekonany jestem, że Ty również nie.
Napisałem że nie wierzę, ale nie napisałem że mi się nie podoba :) Pasuje kolorystycznie i wzbogaca ten i tak dobry kadr o coś "ekstra".
krokus66
17-07-2011, 15:10
Napisałem że nie wierzę, ale nie napisałem że mi się nie podoba :) Pasuje kolorystycznie i wzbogaca ten i tak dobry kadr o coś "ekstra".
Ok, przecież wiem. Zobacz jak ładnie zbudowałem zdania "pod Twoim kątem". :smile:
malasana
18-07-2011, 10:14
Zdjecie swietne, bardzo mi sie podoba i ciesze sie, ze dokleiles ten ksiezyc - nadal fotce charakteru (jesli sie myle, to z gory przepraszam:)).
Wow ale widoczek... Super fotka. Masz jakieś inne fotki z Dubaju?
Wow ale widoczek... Super fotka. Masz jakieś inne fotki z Dubaju?
jest troche ale jeszcze wiele nieprzegladnietych :) poki co jest cos 1 w portretach (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=183430)
Odnosnie ksiezyca - oczywiscie jest on podkrecony - ale tak jak ktos wspomnial - dobrze dopelnia cala kompozycje. Na swoja obrone powiem, ze byl tam ten ksiezyc tylko ok 1-2h pozniej niz robiona fota (no... troszke mniejszy)
Serdecznie dziekuje za wszystkie uwagi i komentarze