PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Przekładaniec

StachersDTR
13-07-2011, 16:10
Zainspirowany pracami kilku forumowiczów , sam postanowiłem spróbować zdjęć na dłuższej ogniskowej.
Pierwsze moje tego typu.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/)

Na usprawiedliwienie dodam, że robione kitem ;)

geralttt
13-07-2011, 17:10
Plany są przyjemne, brakuje tylko mocnego akcentu, który pokierowałby naszym okiem na właściwe tory...

Hoobie
13-07-2011, 20:14
To samo pomyślałem co przedmówca...
A do tego drażni trochę drzewo wystające z lewej... chyba podziękowałbym mu za "współpracę" w tym kadrze...

maniak666
13-07-2011, 20:59
Z uwagami przedmówców się zgadzam.

Nikonozaur
13-07-2011, 21:14
Z uwagami przedmówców się zgadzam.
Ja również.

StachersDTR
13-07-2011, 23:08
ok, kadr może rzeczywiście nie zachwyca. Powiedzcie mi proszę, co sądzicie o kolorystyce/ obróbce. Zdjęcia na takiej ogniskowej mają to do siebie że są deczko zamydlone, nawet przy dobrym świetle kolory przy takiej wąskiej ogniskowej wyglądają zupełnie inaczej niż przy szerokich planach. Stąd moje pytanie- czy kolorystycznie jest ok, czy raczej iść w innym kierunku lub poczekać z zabawą w te klocki na lepszy sprzęt;)

Nikonozaur
13-07-2011, 23:17
Tak sobie myślę, że jak nikt nie grymasi to reszta jest przynajmniej akceptowalna... ;)

StachersDTR
13-07-2011, 23:22
Tak sobie myślę, że jak nikt nie grymasi to reszta jest przynajmniej akceptowalna... ;)

hm... jest w tym jakaś prawda:D

geralttt
14-07-2011, 04:56
Kolorystyka jest wporzo - możesz zawsze kombinować z innym światłem i wrzucać - nikoniarze prawdę wtedy powiedzą jeśli będzie na tak, lub na nie. Hę? Tak sądzę...

A na jaki sprzęt czekasz?

StachersDTR
14-07-2011, 13:21
Kolorystyka jest wporzo - możesz zawsze kombinować z innym światłem i wrzucać - nikoniarze prawdę wtedy powiedzą jeśli będzie na tak, lub na nie. Hę? Tak sądzę...

W to nie wątpię, nie raz się o tym przekonałem:)

A na jaki sprzęt czekasz?

W zasadzie to nie czekam na nic. Zastanawiam się tylko czy ośmieszać się z moim kiciorem i takimi zdjęciami, czy w przypadku wąskich ogniskowych poczekać do momentu aż sprawie sobie długa lufę;)