Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] A jednak się kręci.
wolnyslimak
13-07-2011, 03:22
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img818.imageshack.us/img818/1451/startrails.jpg)
Dziękuję koledze Gryson za inspirację.
geralttt
13-07-2011, 05:23
Dla mnie bomba!
Jedno z lepszych jakie tutaj ostatnio widziałem. :)
Paablitos
13-07-2011, 06:27
Swietne... nie ma co gadac.:)
Super! Szkoda, że nie ma Exifa - chętnie bym zobaczyć czas i przysłonę ;-)
Pozdr.
Zdjęcie super jedynie format mógłby być większy;coś jakby tapeta na ścianę. :)
świetnie zrobione - gratuluję :) osobiśćie troszeczkę odsaturowałbym ( ochłodził ) sam wiatrak, kadr wysmienity
JarekJaszczyk
13-07-2011, 08:38
Gratuluje wykonania, wyszlo super.
wolnyslimak
13-07-2011, 09:06
świetnie zrobione - gratuluję :) osobiśćie troszeczkę odsaturowałbym ( ochłodził ) sam wiatrak, kadr wysmienity
Za plecami miałem ostro świecący księżyc, stąd też dość mocne światło na wiatraku. Jednak dzięki za wskazówkę.
Super! Szkoda, że nie ma Exifa - chętnie bym zobaczyć czas i przysłonę ;-)
Pozdr.
Szczerze mówiąc poraz pierwszy wyciąłem dane, chyba ostatni:). Do tej pory robiłem jedno dłuuuugie naświetlanie ale idąc tropem kolegi Gryson'a zrobiłem ponad 200 (następnym razem będzie więcej) klatek o czasie 30sec. Iso i przesłonę dobrałem po kilku próbach na 500 i f/4.
Dziękuję Wam za ciepłe słowa. Ogólnie sporo pracy wymaga ten typ fotografii ale chyba nie poprzestanę na tym kadrze. Pozdrawiam.
Bartekkw
13-07-2011, 09:28
Fajnie wyszło....no i gratki za cierpliwość :) Kadr przedni
jarekf34
13-07-2011, 11:13
Niesamowite...Rónież gratulacje za cierpliwość :)
jacekz40
13-07-2011, 11:21
Bardzo dobra fotka.
Świetne zdjęcie - wykonanie, kompozycja i kolory.
Fajnie wyszło....no i gratki za cierpliwość :) Kadr przedni
Pozwolę się podpisać :-)
maniak666
13-07-2011, 20:43
Pozwolę się podpisać :-)
I ja się tu podpiszę.
Nikonozaur
13-07-2011, 21:30
Świetna fota, doskonale się patrzy na takie prace.
wolnyslimak
14-07-2011, 09:14
Dziękuję raz jeszcze za ciepłe słowa. Kołacze mi już myśl na następny startrails tylko w innej scenerii. Nic tylko bezchmurną pogodę wyczekać co narazie dość trudne będzie. Pozdrawiam.
Fajnie wyszło. Miałem zrobić podobny kadr pod pobliskim wiatrakiem. Niestety aktualnie noce są za krótkie żeby je poświęcać na coś innego niż sen :(
Jak widać wszystko się w Polszcze jest w stanie kręcić, tylko nie to, co do tego stworzone - wiatrak. Ile razy widzę jakiś, to bez ruchu. Ta zbitka, może i niezamierzona przez autora, chyba dodaje nieco treści do udanego zdjęcia.
wolnyslimak
14-07-2011, 14:47
Jak widać wszystko się w Polszcze jest w stanie kręcić, tylko nie to, co do tego stworzone - wiatrak. Ile razy widzę jakiś, to bez ruchu. Ta zbitka, może i niezamierzona przez autora, chyba dodaje nieco treści do udanego zdjęcia.
Dokładnie zamierzone. I właśnie chodziło o to na co zwróciłeś sam uwagę. Tych wiatraków jest 3 sztuki i odkąd powstały jakieś 4-5 lat temu to nigdy się nie kręciły! Raz widziałem tylko jeden kręcący sie na wietrze a widziałem je 1000razy. Miło, że napisałeś o kręceniu nie tym co trzeba, m.in. o to chodziło:) Pozdrawiam
rafalg78
14-07-2011, 19:55
Super kadr, gartuluje
Bardzo dobra fotka. Gratuluję !!!
Lento Violento
14-07-2011, 21:55
Bajka, gratuluje, dawno nie widziałem tak wciągającego zdjęcia :)
BogdanSD
15-07-2011, 15:40
zaje.....ste! SUPER !
super!
na prawdę świetna fotografia - gratki
Miło, że napisałeś o kręceniu nie tym co trzeba, m.in. o to chodziło:) Pozdrawiam
Nie wiem, czy w słusznym kierunku idziemy. Zaraz nas postępowcy na stosie spalą za podważanie teorii kopernikańskiej. :oops:
wolnyslimak
01-12-2011, 19:52
Bardzo mi miło, że tym zdjęciem zdobyłem wyróżnienie w konkursie National Geographic 2011 (http://wkf.national-geographic.pl/7-wkf/krajobraz/energia-cial-niebieskich-wyroznienie11.html)w kategorii Krajobraz. ... tak tylko chciałem się pochwalić:)
No właśnie oglądając zdjęcia w National Geographic coś mi się wydawało, że
widziałam to zdjęcie u nas.
Gratulacje
Pięknie - szczere gratulacje!
Wielkie graty!!!
No to nieźle się zakręciłeś ;):).
Dziś oglądałem w necie nagrodzone foty :-) i tak myśłałem, że już gdzieś to widziałem :mrgreen: szczere gratulacje :-)
RobertSoul
01-12-2011, 21:42
Bardzo mi miło, że tym zdjęciem zdobyłem wyróżnienie w konkursie National Geographic 2011 (http://wkf.national-geographic.pl/7-wkf/krajobraz/energia-cial-niebieskich-wyroznienie11.html)w kategorii Krajobraz. ... tak tylko chciałem się pochwalić:)
właśnie miałem pisać! :) dzisiaj widziałem i serdecznie gratuluję! :)
wolnyslimak
02-12-2011, 18:58
Dzięki wielkie za gratulacje. Niestety radość była przedwczesna. Niedawno zadzwoniła do mnie Pani z National Geographic informując mnie, że zostałem zdyskwalifikowany!! Aż z krzesła spadłem. Okazało się, że jest zapis w regulaminie mówiący o tym, że nie wolno mi zgłaszać zdjęć już wcześniej nagrodzonych...a tak się stało 3 tyg. temu. Lipa straszna. Najpierw wielka radość a teraz smutek i obciach. Szkoda, że sięgnąłem po regulamin jak zwrócono mi na to uwagę. Kuźwa Mać!! Niezła nauczka...