PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Jeżów Sudecki....

ART69
12-07-2011, 20:43
.... a dokładniej widok z Góry Szybowcowej :-) ustrzeliłem trochę kadrów z tego miejsca w różnych warunkach pogodowych, tak, że bedę Was przez pewien czas przynudzał widokami z tego pięknego miejsca :-)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/219/dsc0114bg.jpg/)

Bartekkw
12-07-2011, 22:40
Troszke monotonnie Arturze. Na plus kolorki. A jakby tak z długiej lufy ustrzelić to drzewko na polance ???

geralttt
13-07-2011, 03:29
Jest idealny kadr, ale poprosiłbym o innej porze... Myślę, ze może być czarodziejsko...

harb
13-07-2011, 08:19
Troszke monotonnie Arturze. Na plus kolorki. A jakby tak z długiej lufy ustrzelić to drzewko na polance ???

zgodzę się z Bartkiem - obróbka bdb, ale i pora i sam motyw trochę nie trafione :)

PABLOOK
13-07-2011, 08:51
Jest delikatnie i spokojnie :).
Mam nadzieję, że tak właśnie wygląda stan Twojego układu nerwowego po urlopie ;).
A na karcie pewnie kilka ciekawszych sztuk się jeszcze znajdzie ;)?

ART69
13-07-2011, 09:24
Pogoda na urlopie dopisała :-) jeżeli dobrze pamiętam to ten kadr ustrzelony po 20:00 a światło jeszcze mocne :-) moja długa lufa kończy się na 105 mm :-) mam jeszcze inne kadry, które pokażę jak znajdę czas na obróbkę :-)

Bartekkw
13-07-2011, 09:27
....mam jeszcze inne kadry, które pokażę jak znajdę czas na obróbkę :-)

No to dawaj koniecznie :)

touran
13-07-2011, 15:34
No to dawaj koniecznie :)

..też chętnie zobaczę,bierz się do roboty;-)

harb
13-07-2011, 15:47
Pogoda na urlopie dopisała :-) jeżeli dobrze pamiętam to ten kadr ustrzelony po 20:00 a światło jeszcze mocne :-) moja długa lufa kończy się na 105 mm :-) mam jeszcze inne kadry, które pokażę jak znajdę czas na obróbkę :-)

jezeli o 20 00 to uwazam że fota jest obrobiona zbyt jasno i trochę zbyt chłodno, wydaje mi się że w ciepleszej tonacji zyskałaby plastyka :)

Greg77
13-07-2011, 16:45
Arturze, kadr bardzo slaby, obrobka i kolory ok.

geralttt
13-07-2011, 17:07
Ja będę bronił tutaj kadru - przy odpowiedniej porze może się okazać trafiony w 100%, lub wymagać niewielkiej modyfikacji - te drzewko robi tą fotkę bez dwóch zdań, teraz zależy jak tam się światła rozkładają... :)

Greg77
13-07-2011, 17:11
oczywiscie, ze drzewko robi ta fote.....sprawa polega na tym, ze wszystko do okola jej nie robi:D
Nie bierz tego sobobiscie Arturze...

Rafał_Sz
13-07-2011, 17:14
Wiem co można z "szybowcówy" zobaczyć, więc pewnie wszystko dopiero przed nami. Prawda ART? :)

ART69
13-07-2011, 17:44
Tak jak w stopce widać mam ograniczenia ogniskowej, ale coś tam ustrzeliłem :-) kolega widzę, że z Jeleniej Góry więc krytyka mile widziana :-)

geralttt
13-07-2011, 17:45
oczywiscie, ze drzewko robi ta fote.....sprawa polega na tym, ze wszystko do okola jej nie robi:D
Nie bierz tego sobobiscie Arturze...

Nie musi, czasem przy sprzyjających warunkach jeden element otoczony z pozoru słabym otoczeniem może właśnie tak zagrać, że to słabe otoczenie, gdyby okazało się zachwycające przyćmiłoby ten element swoim blaskiem, a w efekcie po co wtedy taki element?

Ja nie pisze, ze w tym wydaniu jest git, piszę, że czuję tutaj jakiś potencjał, który "być może" jest do wyciągnięcia w innym czasie. Takie mam przeczucie, podoba mi się to miejsce, choć wiem jak ciężko "wyczuć" w jakich warunkach okaże się szczęśliwe w kadrze.

:)

Tak sobie gdybam bezsensownie... :D

Greg77
13-07-2011, 18:07
Tak jak w stopce widać mam ograniczenia ogniskowej, ale coś tam ustrzeliłem :-) kolega widzę, że z Jeleniej Góry więc krytyka mile widziana :-)

hehe tez mam takie ograniczenia:D

Rafał_Sz
13-07-2011, 18:17
Ja wiem jedno. Żeby strzelić tam ładne kadry, zwłaszcza na dłuższych ogniskowych, trzeba trafić na ładne światło i przejrzyste powietrze, a o to w tej wiecznie zasyfiałej kotlinie trudno. Bo panorama "kurortu" Jelenia Góra z kominami w tle to tak wiesz...

Jednak przy sprzyjających warunkach i odpowiedniej porze, światło zachodzącego słońca wyprawia tam cuda. Niestety ja te cuda miałem okazję tylko oglądać, bo jak to zwykle w takich sytuacjach (u mnie) bywa, nie miałem przy sobie aparatu. :)

Hoobie
13-07-2011, 20:20
Koledzy już wszystko powiedzieli w temacie, więc ... także cierpliwie poczekam na kolejne odsłony ;) :D

maniak666
13-07-2011, 20:57
I ja do oczekujących dołączam.
Oj jak Cię rozumiem w kwestii długiego kija.
Dobrze że ja mam tu Mirkavampirka na którego w tej kwestii zawsze mogę liczyc.
Łojezuu- ale lizus ze mnie:mrgreen:

Nikonozaur
13-07-2011, 21:23
Co tu się martwić, też mam kupę fotek, które nie są jakoś wartościowe a podobają mi się... Rozumiem Cię Arturze. ;)