Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Niepoprawny optymista
wolnyslimak
11-07-2011, 23:21
Bardzo miły i pozytywnie nastawiony do świata człowiek. A jak Wam się widzi na zdjęciu?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img834.imageshack.us/img834/7794/rda06.jpg)
Nie rozumiem wyboru kategorii. Toż to portret typowy. Nie widać tu nic poza człowiekiem. Nie ma kontekstu by wnioskować o jego sytuacji, a nawet miejscu wykonania zdjęcia. Ale ogólnie - w porządku raczej. Ani plusów, ani minusów.
wolnyslimak
23-07-2011, 15:31
Masz rację co do kategorii. Dzięki za zwrócenie uwagi.
Marcin Borkowski
25-07-2011, 14:47
dla mnie moze zostac i w streecie, ale nie podoba mi się kadrowanie i tytuł, mz nie pasuje do emocji uchwyconych w danej chwili na twarzy tego człowieka
Jak dla mnie poprawny portret, choć nie rozumiem trochę kadrowania, tak jakoś "w pół drogi", dlaczego nie ma całej głowy, albo dlaczego nie jest jeszcze trochę bardziej z brzegu kadru, pokazać całość, albo schować całkowicie ucho. Ale to oczywiście subiektywna opinia.
Poza tym to jednak portret więc przenoszę do właściwego działu.
samson09
29-07-2011, 06:46
Za dużo niebieskiego tła. I w zasadzie jedynie to mi przeszkadza. Zastanawiam się czy nie było by lepiej w BW i z innym kadrowaniem.
Robert_P
29-07-2011, 12:22
Jest zdjęcie i opis i nie składa mi się to w całość , nie widać tego o czym piszesz.
tak kadr tutaj ewidentnie inny, lepsze zbliżenie na twarz i bardziej centralnie, najlepiej w pionowym kadrze wg mnie by to wyglądało ;)
Walnąć w kwadrat i od razu będzie lepiej.
wolnyslimak
31-07-2011, 09:08
Za dużo niebieskiego tła. I w zasadzie jedynie to mi przeszkadza. Zastanawiam się czy nie było by lepiej w BW i z innym kadrowaniem.
Tym przygniatającym niebieskim tłem chciałem zgrać się z oczami "modela". Również ten kolor jakoś zgrał mi się z pozytywnym podejściem jegomościa. Byc może jednak jest to widoczne dla mnie, który z nim rozmawiał a nie dla postronnego widza.
Dzięki Wam za wizytę i podpowiedzi.