PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] reculver

mirekvampirek
11-07-2011, 16:07
wczoraj z Maniakiem, pomknelismy morskim szlakiem ;)

ruina staaarego saxonskiego kosciola

zapraszam

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img692.imageshack.us/i/reculver57.jpg/)

pozdrawiam

jak zwykle za opinie i wszelkie zuwazone przez was niedociagniecia, dziekuje

Greg77
11-07-2011, 16:30
Poprawnie i ze smakiem....glowy nie urywa;)

Locter
11-07-2011, 17:04
Poprawnie i ze smakiem....glowy nie urywa;)

Zgadzam sie. ;)

Bartekkw
11-07-2011, 17:10
Ależ Wy tam macie miejscówki :smile:. Dobry czas na wodzie....ale jak dla mnie za chłodno i bym to zdeczka ocieplił ;)

dem
11-07-2011, 17:10
Zdjęcie ma się podobać i mnie się podoba :D

maniak666
11-07-2011, 22:31
Odczucia swoje z Bartkiem tu podzielę, szczególnie jeśli chodzi o ocieplenie.

piotrm100
11-07-2011, 22:38
Faktycznie mogloby byc troszke cieplej, ale ten umiar w memlaniu to potrafisz zachowac. Super woda na pierwszym planie! Jaki czas naswietlania?

mirekvampirek
11-07-2011, 22:52
lato jest a wam zimno ;)
kolorystyka z zalozenia miala byc naturalna, slonce jeszcze wysoko i barwa stad taka, piana jest biala i taka ma byc, ale bedzie cieplej obiecuje, nie moge od razu rzucac najlepszych kaskow ;)
piotr 1/3 sekundy mialo byc dynamicznie ;)
dzieki i pozdrawiam

Duder
12-07-2011, 00:51
No i jest dynamomicznie :-) - świetny rozbryzg. Najs kadr, omszałość może odrobinę za bardzo "świeci", ale jest OK.

jarekf34
12-07-2011, 10:51
Zdjęcie ma się podobać i mnie się podoba :D
I mi również się podoba, czas żeczywiście fajnie dobrany :)

krzysztofz24
12-07-2011, 11:09
Mam calkowicie odmienne odczucia niz moi przedpiscy:-). Fota mi sie super podoba, choc widzialbym pare rzeczy inaczej. Niebo mogloby miec troche wiecej szczegolow w swiatlach, mysle ze tak ogolnie jakies 0,3 z EV na minus, lub moze tylko miejscowo w najjasniejszych miejscach, np przy horyzoncie i na gorze na lewo od zamku. Ta fala na dole, fajnie wyszla, ale specjalnie mnie nie kreci:-), cialbym tak ze 2 cm dolu aby zblizyc sie do proporcji 3:2.
Kolorystyka, absolutnie nic bym tu nie zmienial! Ta zielen na glazach jest fenomenalna. Barwa skal tez swietnie wyszla. Sam zameczek swietnie w kadrze umiesciles...no kurka te "zaglonowane" glazy sa mega:-).
Podsumowujac, to zdjecie bardzo mi sie podoba, a gdyby jeszcze mialo te poprawki, o ktorych pisalem to dla mnie osobiscie bylaby to miazga:-).

mirekvampirek
12-07-2011, 11:22
Dzieki Krzysku, lubie takie konkretne gadanie, mysle ze zgodze sie z toba i dodam, ze brakuje mi tu jeszcze lepszego swiatla, ktore pokarze juz niebawem ;-)
to zdjecie wrzucilem glownie ze wzgledu na falke, a zrobione bylo jako jedno z pierwszych kadrow zaraz po dotarciu na miejsce, wiec i pora jeszcze ciut za wczesna.
I jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia, czy nie jest za pusto po prawej, bo caly ciezar zdjecia znajduje sie po lewej.
Jak wy to widzicie?
Pozdrawiam

MarianS
12-07-2011, 13:32
Bardzo dobrze zbudowany kadr i kolorystyka, jeżeli idzie o prawą stronę to myślę że nic nie trzeba , zresztą z tamtej strony prowadzony jest w wzrok przez chmury w kierunku ruin.
Pozdrawiam

Duder
12-07-2011, 14:24
Ta zielen na glazach jest fenomenalna. no kurka te "zaglonowane" glazy sa mega

Zgadzam się z taką oceną jak najbardziej, wyraziłem tylko wątpliwość (delikatną) czy nie są odrobinę za jasne.

harb
12-07-2011, 20:04
Ależ Wy tam macie miejscówki :smile:. Dobry czas na wodzie....ale jak dla mnie za chłodno i bym to zdeczka ocieplił ;)

podpiszę się :) ale jest ładnie

ART69
12-07-2011, 21:14
Mnie taka kolorystyka odpowiada :-) bardzo fajna fota :-)

geralttt
13-07-2011, 03:27
Dół podniósł wartość tej fotki...

PABLOOK
13-07-2011, 08:38
Mi tam prawie wszystko pasuje :). Trochę ciekawej dynamiki zamkniętej w kadrze, dobra kolorystyka, ciekawy motyw w postaci starego kościółka.
Co mi trochę umniejsza wartość tej odsłony, to światełko, które jakby tak pięknie rozświetliło kamulce, rozbryzgujące się fale i wieże kościoła, trochę ciekawsze niebo i bardziej zdecydowane proporcje w kadrze. Ale pięknie by było ;).
Ale marudzę :oops:;).