Zobacz pełną wersję : 50.000 użytkowników forum Nikona
Na forum niebawem zarejestruje się 50.000 uczestnik.
W chwili obecnej
Wątków: 111742, Postów: 1778776, Użytkownicy: 49989
Zawsze mnie interesowało ilu jest aktywnych ( chociaż trudno zdefiniować aktywność ) uczestników ?
aktywnych - podejrzewam że 1/50. Mocno optymistycznie rzecz jasna. Bo aktywnośc oceniłbym po osobach piszących
velaskez
11-07-2011, 12:27
łeee, a ja chciałem założyć ten wątek :P
aktywnych - podejrzewam że 1/50. Mocno optymistycznie rzecz jasna. Bo aktywnośc oceniłbym po osobach piszących
Zdziwiłbyś się :)
miron19j
11-07-2011, 13:26
na + czy - :-)
Zależy co kto rozumie pod pojęciem aktywny forowicz. Dla jednego to będzie osoba w miarę często i regularnie pisząca na forum -- wtedy aktywnych będzie zaledwie garstka. Dla drugiego to będzie każdy kto od czasu do czasu poczyta forum, raz na miesiąc się odezwie. :)
PS.
Mała poprawka co do stanu, obecnie: 49996 użytkowników. ;)
50.000 użytkownik stawia wszystkim piwo :mrgreen:
50.000 użytkownik stawia wszystkim piwo :mrgreen:
Jedno?! Stawia wszystkim po piwie -- to co innego. :mrgreen:
To na to piwo spotykamy się w jakimś konkretnym miejscu, czy mam podać adres? :P
he he - no to fajnie w sumie. A dalibyście radę wygrzebać może takie dane odnośnie aktywności ? Powiedzmy gdybyśmy przyjęli że aktywny to taki który w ciągu powiedzmy 2 miesięcy pisze minimalnie 5 postów.
Tak z głupiej ciekawości pytam w sumie :)
Rafał_Sz
11-07-2011, 17:39
Tylko dwójki brakuje. :)
Zaczynamy odliczanie :
Wątków: 111773, Postów: 1779124, Użytkownicy: 49999
Rafał_Sz
11-07-2011, 17:48
Już jednej… 49999. :D
To każdą następną zbanuj. Dzięki temu napięcie będzie dłużej trwało. ;):)
To jest pomysł! Podoba mi się. :mrgreen:
I już ktoś popsuł zabawę. W nagrodę -- żółciutki banan. :)
Użytkownicy: 50000 - Ostatnio zarejestrował/a się: 50tys.
Witamy na forum!
Rafał_Sz
11-07-2011, 18:04
Użytkownicy: 50000 - Ostatnio zarejestrował/a się: 50tys.
Witamy na forum!
Żegnamy z forum. :D
Dziwna sprawa. Nie ma na forum zarejestrowanego 50.000 uczestnika. Wyparował :shock:
Ej ja się nie zgadzam na to piwo ! Jestem abstynentem :D Dla mnie soczek poproszę :D
miron19j
12-07-2011, 09:57
Ej ja się nie zgadzam na to piwo ! Jestem abstynentem :D Dla mnie soczek poproszę :D
ale w takiej intencji to nie ma pomiluj. Twardym trzeba byc, nie mientkim. :-D
Wyparował :shock:
E, no co Ty. Któż to mógł zrobić. :lol:
Na kogo w końcu padło z tytułowym zaszczytem?
Pokazać tego forumowego wybrańca :)
To nie temat o foto ślubnej! Wyczyściłem i proszę trzymać się tematu.
Pokazać tego forumowego wybrańca :)
Podpiszę się pod prośbą:mrgreen:
fotograf58
12-07-2011, 15:35
To nie temat o foto ślubnej! Wyczyściłem i proszę trzymać się tematu.
Szanowny Moderator ma całkowitą rację, ale kto jest tym szczęśliwcem, może moderacja to ujawni, a może ADMIN ufundował jakąś nagrodę:)
Sprawa jest co najmniej podejrzana i bez komisji śledczej nie obejdzie się. :lol:
Po dogłębnej analizy stwierdzam że 50.000 uczestnikiem jest 50.001 ale niestety nie zdążyłem zapisać jego nicka.
Dlaczego ?
Ponieważ 50.000 z ciekawym nickiem 50tys. ( ciekawe skąd wiedział że będzie jubilatem ?? ) został teleportowany w inny wymiar. :roll:
Jest nas przeszło 50 000,a będą nas miliony. :)
Wedle moich obliczeń to "nika76" był(a) 50000 zarejestrowanym użytkownikiem.
Jest nas przeszło 50 000,a będą nas miliony. :)
I będziemy mieć większość w parlamencie ;) :)
velaskez
13-07-2011, 10:45
Wedle moich obliczeń to "nika76" był(a) 50000 zarejestrowanym użytkownikiem.
http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=50000 ten jest 50 tysięcznym :
A nie... bo troche zbanowali. Lipa.
Sprawa jest co najmniej podejrzana i bez komisji śledczej nie obejdzie się. :lol:
Po dogłębnej analizy stwierdzam że 50.000 uczestnikiem jest 50.001 ale niestety nie zdążyłem zapisać jego nicka.
Dlaczego ?
Ponieważ 50.000 z ciekawym nickiem 50tys. ( ciekawe skąd wiedział że będzie jubilatem ?? ) został teleportowany w inny wymiar. :roll:
A ja sie nie zgadzam z decyzją szanownego jurnego Jury!
A jeśli np ktoś z nas (niestety nie ja) pewnego pięknego popołudnia zakrzyknął:
- Luba moja luba, weź się rejestruj na to moje forum! Zobaczysz o co biega i jak fajnie tu nam!! A masz szansę na fajnego nicka: 50.000!
- O mój Panie i władco, mężu najdroższy! Jakże ja sie ciesze (oczywiście, ze chcę raz jeszcze) z tej twej oferty, niespotykanej wręcz urody (co chcesz na obiadek?) Już teraz zawsze będę przy tobie, o mój (przynieść piwko?) najukochańszy!! Rejestruje sie więc pod tym (jakiś ty mądry i piękny) wspaniałym (ooo, jaka ładna koleżanka, zapraszam!) nickiem......
I co powiedziała to i zrobiła.
Niestety radość jej nie trwała długo, bo już za chwil kilka otrzymała najsroższe z możliwych powitań: pięknego BAN-ika
NO CO??? Mogło tak być! ;)
kronos28
14-07-2011, 09:12
A ja sie nie zgadzam z decyzją szanownego jurnego Jury!
A jeśli np ktoś z nas (niestety nie ja) pewnego pięknego popołudnia zakrzyknął:
- Luba moja luba, weź się rejestruj na to moje forum! Zobaczysz o co biega i jak fajnie tu nam!! A masz szansę na fajnego nicka: 50.000!
- O mój Panie i władco, mężu najdroższy! Jakże ja sie ciesze (oczywiście, ze chcę raz jeszcze) z tej twej oferty, niespotykanej wręcz urody (co chcesz na obiadek?) Już teraz zawsze będę przy tobie, o mój (przynieść piwko?) najukochańszy!! Rejestruje sie więc pod tym (jakiś ty mądry i piękny) wspaniałym (ooo, jaka ładna koleżanka, zapraszam!) nickiem......
I co powiedziała to i zrobiła.
Niestety radość jej nie trwała długo, bo już za chwil kilka otrzymała najsroższe z możliwych powitań: pięknego BAN-ika
NO CO??? Mogło tak być! ;)
tia albo gorzej... znalazła ten sławetny wątek o tym jak przekonać "połowicę" do zakupu nowych zabawek wezględnie jak zrobić aby się nie skumała, że rodzinne konto zostało opróżnione na nową puszkę :mrgreen:
W takim przypadku wyślijmy lepiej misje ratunkową po tego "któregoś z nas" :D bo chłop ma srogo prze...
;)
(…) W takim przypadku wyślijmy lepiej misje ratunkową po tego "któregoś z nas" :D bo chłop ma srogo prze...
;)
Raczej pozostaje już tylko wysłać wieniec z forumową nalepką. Kolor tła pasuje. :mrgreen:
krokus66
14-07-2011, 10:17
Fajne, wesołe wpisy, znaczy się, że poczucie humoru jeszcze w narodzie nie zanikło. A już się bałem.
Ale na poważnie. 50 tys. jest zarejestrowanych, czy nikt się nie pomylił?
No bo jeśli każdy z nas wpłacił by rocznie tylko JEDNĄ marną złotówkę, to wszelkie kłopoty finansowe zniknęły by jak za dotknięciem czarodziejskiej roźdżki. A jak 2 zł albo 3 ... Boże, w głowie mi się kręci ... :mrgreen::mrgreen::mrgreen: ......... ?????????? ..........:(:(:(:(:(:(:(
Fajne, wesołe wpisy, znaczy się, że poczucie humoru jeszcze w narodzie nie zanikło. A już się bałem.
Ale na poważnie. 50 tys. jest zarejestrowanych, czy nikt się nie pomylił?
No bo jeśli każdy z nas wpłacił by rocznie tylko JEDNĄ marną złotówkę, to wszelkie kłopoty finansowe zniknęły by jak za dotknięciem czarodziejskiej roźdżki. A jak 2 zł albo 3 ... Boże, w głowie mi się kręci ... :mrgreen::mrgreen::mrgreen: ......... ?????????? ..........:(:(:(:(:(:(:(
A gdyby każdy przyniósł 3 metrowej długości deskę i gdybyśmy z tych desek wspólnymi siłami zbudowal most, to spokojnie suchą stopą przeskakujemy przez Bałtyk!!!
Bez różnych sztuczek, znanych sprzed 2000 lat (czyli: Po palach, PO PALACH idioci!!! - zakrzyknął ON)
Problem w tym, że w tym moście byłoby więcej dziur, niż w zębach wszystkich rodaków razem wziętych!
Więc generalnie, niewiele nam przyjdzie z tych ok. 97 zł rocznie ;)
krokus66
14-07-2011, 11:07
A gdyby każdy przyniósł 3 metrowej długości deskę i gdybyśmy z tych desek wspólnymi siłami zbudowal most, to spokojnie suchą stopą przeskakujemy przez Bałtyk!!!
Bez różnych sztuczek, znanych sprzed 2000 lat (czyli: Po palach, PO PALACH idioci!!! - zakrzyknął ON)
Problem w tym, że w tym moście byłoby więcej dziur, niż w zębach wszystkich rodaków razem wziętych!
Więc generalnie, niewiele nam przyjdzie z tych ok. 97 zł rocznie ;)
Moim podtekstem było: I cóż z tego, że jest nas 50 000 osób ... Możemy sobie zadać różne pytania ... Ja podchodzę pragmatycznie, same liczby nie powodują u mnie zawrotu głowy. Nasłuchałem się tego przez wiele lat.
Przepraszam Was za ten kubeł zimnej wody, ale nikogo nie widziałem w pobliżu, więc podjąłem się tego przykrego obowiązku.
Przepraszam Was za ten kubeł zimnej wody, ale nikogo nie widziałem w pobliżu, więc podjąłem się tego przykrego obowiązku.
Matematyka nigdy nie idzie w parze z podobnymi przypadkami życia "internetowego".
Jednak stanowimy fenomenalną siłę, czego dowodem jest szereg akcji "pospolitego ruszenia", które nie raz miały tu miejsce...
I nie ważne jakie liczby nas określają, ale jak używamy tych kilku (centymetrów ;) ) osób i jaki efekt z podobnym potencjałem uzyskamy!
krokus66
14-07-2011, 12:59
Matematyka nigdy nie idzie w parze z podobnymi przypadkami życia "internetowego".
Jednak stanowimy fenomenalną siłę, czego dowodem jest szereg akcji "pospolitego ruszenia", które nie raz miały tu miejsce...
I nie ważne jakie liczby nas określają, ale jak używamy tych kilku (centymetrów ;) ) osób i jaki efekt z podobnym potencjałem uzyskamy!
Wiem, ze matematyka nie idzie w parze i to nie tylko z "życiem internetowym", bywa, że i w rachunkowości, wówczas mówi się "kreatywna księgowość." :mrgreen:
Wiem, że "pospolite ruszenie" potrafilo dokonywać rzeczy niemożliwych a powszechnie podziwianych, nie zapominajmy jednak o tym, iż na "pospolitym ruszeniu" Rzeczypospolita Obojga Narodów się wyłożyła. :mrgreen: Ja cenię spokój i porządek w miejsce rzucanego wici.
O jakich kilku centymetrach mówisz? Przecież możemy spokojnie liczyć na 18 cm, no może czasami 16. :mrgreen:
jeśli o aktywności miałaby świadczyć liczba postów to dane są następujące:
użytkowników którzy mają więcej niż 500 postów jest 730,
więcej niż 1000 postów jest 385,
posiadających 5000 postów aż ;-) 27,
i takich którzy napisali ponad 10tysięcy postów - 5 osób.
Oczywiście, że jest tutaj całe mnóstwo osób, które regularnie czytają każde nasze słowo ;-) dzień w dzień po kilka godzin, ale nic nie piszą. Szkoda trochę.
myslałem za gaduł powyzej 5000 postów jest znacznie wiecej. Pewnie wyłaczony licznik postów w cafe kilka osób wyciąl z tej 27-ki :)
i takich którzy napisali ponad 10tysięcy postów - 5 osób.
A teraz przyjmijmy, że każdy z nich poświecił średnio minutę na post (biorąc pod uwagę, ze np. czytał wcześniejszy, żeby odpowiedzieć) :)
Jak się tu rejestrowałem, to było około 17 tys. użytkowników.
Oj, jak ci starszej daty (rejestracji) płakali, że to upadek forum, tłum, tłuszcza i pospólstwo :)
a czesto by napisac jeden post trzeba przeczytać kilka stron watku, obejrzec zdjęcia, bloga itp itd. Zakładając że ktos nie robi mega rozbudowanych multicytatów jak swego czasu Sailor robił :)
Oczywiście, że jest tutaj całe mnóstwo osób, które regularnie czytają każde nasze słowo ;-) dzień w dzień po kilka godzin, ale nic nie piszą. Szkoda trochę.
Dla forumowych statystyk na które łapią się reklamodawcy pewnie szkoda. Mnie to cieszy niezmiernie widząc zalew bezwartościowego, nic nie wnoszącego bełkotu jaki zalewa fora... nie róbmy z tego forum Onetu.
A teraz przyjmijmy, że każdy z nich poświecił średnio minutę na post (
a czesto by napisac jeden post trzeba przeczytać kilka stron watku, obejrzec zdjęcia
to
10000 minut czyli 167 godzin czyli jakieś 7 dni non stop. Jak ktoś siedzi tutaj kilka lat, to jeszcze nie jest to tragedia ;-)
no tak - ale np zakładając że by napisac jeden post trzeba poświecić 5 minut na przeczytanie postów powyższych, skomentowanie sprawy, zapoznanie się z podłaczonym linkiem itp itd - to taki post może zająć 5 minut. Co daje finanlnie 35 dni non stop. A to juz kawałek czasu jest :)
Boryszuk
10-08-2011, 15:00
to
10000 minut czyli 167 godzin czyli jakieś 7 dni non stop. Jak ktoś siedzi tutaj kilka lat, to jeszcze nie jest to tragedia ;-)
A przy dwóch (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=21624) latach? ;)
to
10000 minut czyli 167 godzin czyli jakieś 7 dni non stop.
Jeśli już, to nie dni, tylko dób.
Jednak jeśli przyjmiemy, że piszemy (bez dodatkowego czytania ;) ) przez 8 godzin dziennie, potrzeba na to ponad 20 dni! :)
Przyjmując średnią pisania posta co pięć minut czytania, to robi się naprawdę kosmos.
Kiedy zdałem sobie sprawę z tego, jak wiele czasu spędzam na formu, postanowiłem coś z tym zrobić. Rozwiązanie okazało się dość proste. Zrezygnowałem z odwiedzania kilkunastu innych stron internetowych :)
Sendilkelm
10-08-2011, 16:06
A jak ktoś się tak (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=4075) dużo na forum udziela i dodatkowo musi moderować? :)
Z całym szacunkiem dla Krzyśka, ale Jacek_Z przy nim, to forumowy ninja :)
http://www.forum.nikoniarze.pl/member.php?u=2637
dokładnie ma najwięcej postów napisanych na forum 16810 !
to jest dopiero przywiązanie ;-)
J
Jednak jeśli przyjmiemy, że piszemy (bez dodatkowego czytania ;) ) przez 8 godzin dziennie, potrzeba na to ponad 20 dni! :)
Przyjmując średnią pisania posta co pięć minut czytania, to robi się naprawdę kosmos.
Kiedy zdałem sobie sprawę z tego, jak wiele czasu spędzam na formu, postanowiłem coś z tym zrobić. Rozwiązanie okazało się dość proste. Zrezygnowałem z odwiedzania kilkunastu innych stron internetowych :)
dobre rozwiązanie ;-)
Hedonista00
10-08-2011, 16:58
A jak tylko się ogląda i czyta, bo do powiedzenia niewiele a raczej napisania... choć na piwo się załapie :-)