Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Aurora Silva
geralttt
11-07-2011, 10:02
Islandia
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img37.imageshack.us/img37/7360/2011aurorasilva800wys.jpg)
niezłe ,podoba mi się bardzo...troszkę bym ściemnił...
miałeś GOTO ,jakie czasy prowadzenia ?
geralttt
11-07-2011, 13:49
Coś ty...
Zwykły statyw, plus wężyk plus tokina 11-16...
:)
No to jaki czas zapodałeś ?
geralttt
11-07-2011, 14:25
Tutaj 34 sekundy, więcej nie trzeba było. :)
krzysztofer
11-07-2011, 14:32
Rewelacja. Fajny klimat ma to zdjęcie. Pozwoliłem ustawić je sobie jako tapetę :)
krokus66
12-07-2011, 18:47
W domu lepiej widać. Podoba mi się.
Bardzo ładna praca - uwielbiam te tematy :D
swietne
ew pol ziemi ze sniegiem bym ciachnal
klimatyczna fota ładnie się dzieje na niebie w świetnej kolorystyce, dół bardziej bym zaakcentował, brakuje mi kontrastu i wiekszej ostrośći :)
mirekvampirek
12-07-2011, 20:24
ech islandia
a nam pisza, ze jakich to miejscowek nie mamy ;)
pieknie co tu duzo mowic
zjawisko to przycmiewa wszelkie potencjalne niedociagniecia zdjecia, jezeli takie tu sa, bo nie moge oczu od nieba oderwac :D
judith_manson
12-07-2011, 20:30
ooo, magicznie.
podoba mi sie
klimatyczna fota ładnie się dzieje na niebie w świetnej kolorystyce, dół bardziej bym zaakcentował, brakuje mi kontrastu i wiekszej ostrośći :)
Podpiszę się pod tymi trafnymi uwagami :-)
Bartekkw
12-07-2011, 22:55
Zgodzę się i dodam że chętnie bym odwiedził takie miejsce ;)
geralttt
13-07-2011, 03:21
Nei nei nei Janku, tam gdzie chcę ostre to robię, wybaczycie mi Panowie, ale w tej kwestii uparcie będę 3maj się mojej wersji. :) Nie, że OSIOŁ,tylko tam, gdzie mają być żylety - tam są, tam gdzie nie - lepiej nie. :)
Cięcie dołu to b. zły pomysł - światłocienie tutaj grają. Ostrzenie od samego początku mam na innej - odciąga wzrok za bardzo, tak więc nei nei nei hehe. :) Thx za komenty.
Nei nei nei Janku, tam gdzie chcę ostre to robię, wybaczycie mi Panowie, ale w tej kwestii uparcie będę 3maj się mojej wersji. :) Nie, że OSIOŁ,tylko tam, gdzie mają być żylety - tam są, tam gdzie nie - lepiej nie. :)
Cięcie dołu to b. zły pomysł - światłocienie tutaj grają. Ostrzenie od samego początku mam na innej - odciąga wzrok za bardzo, tak więc nei nei nei hehe. :) Thx za komenty.
e tam :) nie popadajmy w skrajności :) nie mam na myśli przeginania, jeżeli ostrzej to ze smakiem nie musi to być zaraz żyletka - pozdrawiam
Pięknie się działo :shock:.
Oj zazdroszczę podziwiania takich spektakli na żywo.
Może kiedyś i mi dane będzie japę rozdziawić ;).
jacekz40
13-07-2011, 11:42
Trudno się nie zgodzić :) Ogólnie ładnie wyszło
geralttt
13-07-2011, 14:37
ech islandia
a nam pisza, ze jakich to miejscowek nie mamy ;)
pieknie co tu duzo mowic
zjawisko to przycmiewa wszelkie potencjalne niedociagniecia zdjecia, jezeli takie tu sa, bo nie moge oczu od nieba oderwac :D
Z tymi miejscówkami to piszą chyba ci, którzy nie potrafią nic znaleźć u siebie, mimo, że otacza ich szeroka gama możliwości. Ostatnio wyczytałem na Fotogea coś co może pomóc - przytoczę mniej więcej myśl: "Jeśli nie potrafisz zrobić ciekawego zdjęcia w odległości 10km od swojego domu to wypad na 100km tez nic nie da" - myślę, że autor tej wypowiedzi trafnie to określił. :)
Pięknie się działo :shock:.
Oj zazdroszczę podziwiania takich spektakli na żywo.
Może kiedyś i mi dane będzie japę rozdziawić ;).
...i ja Ci zazdroszczę.Ładne zdjęcie.
Nikonozaur
13-07-2011, 21:39
Świetni. Może kiedyś też mi się trafi okazja sfocić to piękne zjawisko...
W sumie nie jest tak trudno: łubudu na Słońcu w odpowiednią stronę i cztery dni później pstryk. Akurat by dojechać PeKaeSem na Islandię... :mrgreen: