PDA

Zobacz pełną wersję : Wi-Fi

T'J
09-07-2011, 01:13
Witam,
Tak się zastanawiam czy do D90 można podpiąć coś w stylu Wireless Transmitter WT-1 ?
Z tego co wiem pasuje on do Nikona D2h.

Wireless Transmitter WT-1 jest to nadajnik który przesyła zdjęcia bezpośrednio z aparatu do laptopa fotografa.

A może są inne urządzenia które się do tego nadają ?
Pytam się ponieważ taki nadajnik pomógł by mi bardzo w mojej "pracy" :)

Pozdrawiam
T'J

kronos28
09-07-2011, 09:12
Witam,
Tak się zastanawiam czy do D90 można podpiąć coś w stylu Wireless Transmitter WT-1 ?
Z tego co wiem pasuje on do Nikona D2h.

Wireless Transmitter WT-1 jest to nadajnik który przesyła zdjęcia bezpośrednio z aparatu do laptopa fotografa.

A może są inne urządzenia które się do tego nadają ?
Pytam się ponieważ taki nadajnik pomógł by mi bardzo w mojej "pracy" :)

Pozdrawiam
T'J

nie nie można, WT-1/2/3/4 tylko do aparatów klasy DXXX i w górę. Wt-1/2 są tylko do aparatów klasy Dx (z racji swojej budowy jako przedłużenia gripa natomiast WT-4 podepniesz do korpusów od d300 w górę a wt-3 masz tylko do d200.

Jak chcesz transmisje po wi-fi w d90, zainwestuj w kartę Eye-fi aczkolwiek czytałem, że nie jest to najbardziej stabilne rozwiązanie i nie ze wszystkimi aparatami chce to gadać. Musiał byś sobie sprawdzić w specyfikacji kart Eye-fi czy jest obsługiwane d90.

T'J
09-07-2011, 19:46
A znacie może jakieś inne sposoby przesyłania bezprzewodowo zdjęć wprost na lapka ?

kronos28
09-07-2011, 20:19
innej nie ma, eye fi to jedyna opcja na chwilę obecną jeżeli idzie o d90

pet3r
09-07-2011, 23:31
Eye-Fi działa, radzi sobie radę dobrze ale jest to trochę zawodne rozwiązanie - potrafi z niczego przestać przesyłać zdjęcia albo wyłączyć funkcję endless memory (usuwanie zdjęć, które trafiły już na kompa)... ale ogólnie jestem zadowolony, mam Eye-Fi Pro X2 8GB.

T'J
10-07-2011, 11:33
Z tego co wyczytałem to karta wysyła zdjęcia wyłącznie na jakiś portal internetowy czy może też na dysk twardy lapka ?

Grzybu
10-07-2011, 11:43
Z tego co wyczytałem to karta wysyła zdjęcia wyłącznie na jakiś portal internetowy czy może też na dysk twardy lapka ?
Zależy od wersji. Te droższe potrafią zestawić sieć ad-hoc z komputerem.