PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] good night another day

mirekvampirek
09-07-2011, 00:38
pewnie mnie opierniczycie, ale co tam

zapraszam

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img6.imageshack.us/i/windmillii80.jpg/)

pozdrawiam

Bartekkw
09-07-2011, 00:53
Zaraz będzies miał komenty że nierealne....;) No ale nie o to chodzi...a wyszło całkiem fajnie - kolorki cacy.

Locter
09-07-2011, 00:55
Kapitalne - to jest to :)

marcogk
09-07-2011, 00:56
świetne :D

mirekvampirek
09-07-2011, 00:58
jak to nierealne ??
bylem, widzialem i nawet zdjecie zrobilem ;)
bartek pozdrawiam

michal musimy czesciej siadac do obrobki, bo weny przy tobie dostaje :) dzieki

maniak666
09-07-2011, 01:22
Kapitalne - to jest to :)
Tu się podpiszę.
He, he,he- widzę że to nie tylko ja mam skłonności do nadmiernego machania suwakami-w prawo szczególnie:D

mirekvampirek
09-07-2011, 01:24
maniaku naprawde wszystko z wyczuciem i nawet koloru troche z podlogi sciagnolem ;)
pozdrawiam

maniak666
09-07-2011, 01:25
maniaku naprawde wszystko z wyczuciem i nawet koloru troche z podlogi sciagnolem ;)
pozdrawiam

I na niebo przepchnąłeś?;)

geralttt
09-07-2011, 04:24
Kozackie kolory, kadrzyk może być, dla mnie całość na duuuży plus!
Mam pytanie - co to znaczy nierealne?
To fotografia może być nierealna?
Nigdy nie rozumiałem i chyba nie zrozumiem kwestii prób odwzorowywania natury sprzętem mechanicznym... A gdzie art. wkład autora w takim razie, skoro mamy ograniczać się jedynie do PRÓB KOPIOWANIA (tak - gdyż nigdy nie będzie idealnej kopii) warunków zastanych w naturalnym środowisku?

vASQ
09-07-2011, 04:55
zajebiaszcze foto, jak zroniles je w Angli to odrazu masz odemnoe nominacje do oscara...

evilseed
09-07-2011, 08:16
Lubię te kolorki :)

borregaard
09-07-2011, 09:01
Masz jakiś problem...? ..Nie wyrażaj tego kolorem...;)

mirekvampirek
09-07-2011, 09:15
Boregard tak wlasnie sobie myslalem, ze jak tu zajrzysz to bedziesz krecil nosem na kolory :-D
moj problem to brak czasu na cokolwiek, pozatym jestem bezproblemowy ;-)

maniak666
09-07-2011, 09:24
Kozackie kolory, kadrzyk może być, dla mnie całość na duuuży plus!
Mam pytanie - co to znaczy nierealne?
To fotografia może być nierealna?
Nigdy nie rozumiałem i chyba nie zrozumiem kwestii prób odwzorowywania natury sprzętem mechanicznym... A gdzie art. wkład autora w takim razie, skoro mamy ograniczać się jedynie do PRÓB KOPIOWANIA (tak - gdyż nigdy nie będzie idealnej kopii) warunków zastanych w naturalnym środowisku?

Geralttt- tutaj pelna zgoda, z tym ze tego typu dysputy tu juz niejednokrotnie sie odbywaly. Bez jakiegos zasadniczego rozstrzygniecia. Kazdy pozostaje przy swoim. To tez chyba ok, bo jeszce gorzej by bylo jak bysmy wszyscy chcieli tak samo, i wszystkim to samo sie podobalo. Nie daj boze disco polo:-D Radia trzeba by wywalic.
Ja osobiscie jestem za tym, ze to my -autorzy- chcemy jakos przedstawic to co zarejestrowalismy.
A ze nie kazdemu to odpowiada... Coz nie moj problem.
Caly czas twierdze ze to nie jest fotografia dokumentalna w doslownym tego slowa znaczeniu. Bo w tamtej dziedzinie fotografii, sam mialbym opory przed radosnym machaniem suwaczkami, a w landszafcie osobiscie nie mam zadnych.
Ale ta dyskusja tutaj u,mrze bez rozstrzygniec i zapewne niejednokrotnie wracac bedzie.
Zreszta widze ze wlasnie sie zaczela.
I dobrze.

Hoobie
09-07-2011, 09:30
Łykam tak jak jest :D
Sam czasami lubie podkręcic kolor tu i ówdzie... ;)

Nikonozaur
09-07-2011, 10:26
E no, fajnie jest, kolor wygrywa tu wszystko.

adinml
09-07-2011, 11:22
Nie no bajka :) Bardzo mi się podoba. A czy nierealne? No jak nie jak tak ;)

Greg77
09-07-2011, 11:37
dobre, podoba sie, choc nie o nierealnosc tutaj chodzi a o WB ale to taka moja jazda:D

geralttt
09-07-2011, 13:17
Geralttt- tutaj pelna zgoda, z tym ze tego typu dysputy tu juz niejednokrotnie sie odbywaly. Bez jakiegos zasadniczego rozstrzygniecia. Kazdy pozostaje przy swoim. To tez chyba ok, bo jeszce gorzej by bylo jak bysmy wszyscy chcieli tak samo, i wszystkim to samo sie podobalo. Nie daj boze disco polo:-D Radia trzeba by wywalic.
Ja osobiscie jestem za tym, ze to my -autorzy- chcemy jakos przedstawic to co zarejestrowalismy.
A ze nie kazdemu to odpowiada... Coz nie moj problem.
Caly czas twierdze ze to nie jest fotografia dokumentalna w doslownym tego slowa znaczeniu. Bo w tamtej dziedzinie fotografii, sam mialbym opory przed radosnym machaniem suwaczkami, a w landszafcie osobiscie nie mam zadnych.
Ale ta dyskusja tutaj u,mrze bez rozstrzygniec i zapewne niejednokrotnie wracac bedzie.
Zreszta widze ze wlasnie sie zaczela.
I dobrze.

SI Senior. Wiem, ale, że nadal pojawiają się wątpliwości typu " może za bardzo pojechane" itd. zatem mi nie przeszkadza ruszać i wałkować tematu od nowa. :)

Nie no bajka :) Bardzo mi się podoba. A czy nierealne? No jak nie jak tak ;)

Jak to nierealne? Ja tutaj widzę bardzo realną fotografię :) Chyba, że oczu nie umyłem z rana... :D

dobre, podoba sie, choc nie o nierealnosc tutaj chodzi a o WB ale to taka moja jazda:D

No no - o to to to - wb znaczy mówisz źle ustawiony?
Sądzę, że to raczej jakieś filtry ocieplające zagrały niż wb zjechane, ale pewności mieć nie mogę, a że mi gra foto, to cóż - nie wnikam... :) Fajnie i ciepło...

maniak666
09-07-2011, 13:22
SI Senior. Wiem, ale, że nadal pojawiają się wątpliwości typu " może za bardzo pojechane" itd. zatem mi nie przeszkadza ruszać i wałkować tematu od nowa. :)

Alez ja jestem jak najbardziej za tym ,coby sobie dyskutowac. :wink:

rainer
09-07-2011, 13:37
Jest moc, kolorystyka kapitalna. :)

jarekf34
09-07-2011, 20:24
pewnie mnie opierniczycie, ale co tam

A za co tu opierniczać :smile::smile: kolorki piękniusie.

JaroPienza
09-07-2011, 22:34
W pyte. sam raz próbowałem zrobić takie zdjęcie ,ale ... mi nie wyszło ;)
Świetne

PABLOOK
10-07-2011, 18:34
Bardzo lubię takie zbożowe klimaty :).
A do tego jak jeszcze niebo i światło sprzyja, to nic tylko się delektować pozostaje.
Aspekty techniczne wtedy na drugi plan spadają ;).