PDA

Zobacz pełną wersję : śmieszna sytuacja w sieci komórkowej

lukpiecz
08-07-2011, 11:03
Hej,
jakiś czas temu podpisałem aneks przedłużający (nie pamiętam czy na 12 czy na 24 m-ce). Było to jakieś 4-5 m-cy temu.
Oczywiście dostałem telefon i zmienił się abonament, więc wszystko OK.
Jakież było moje zdziwienie jakoś tydzień temu i ponownie dzisiaj jak dostałem telefon z propozycją przedłużenia umowy!! Dzwoniły dwie różne osoby więc musi być chyba jakiś błąd w systemie (ktoś czegoś nie odznaczył).

Teraz pytanie:
Czy jak podpiszę ponownie aneks do umowy to potem operator może mi coś zrobić?
Bo w sumie załóżmy umowę miałem podpisaną do np lutego 2013 ale w międzyczasie podpisuje z operatorem nowy aneks do np lipca 2013... Prawnie to chyba nie mogą mi nic zrobić.

Co o tym myślicie?? :)

marekm
08-07-2011, 11:07
Myślę, że błąd się ujawni na etapie podpisywania aneksu i do podpisania nie dojdzie.

tomek s
08-07-2011, 11:12
Albo będziesz miał dwa abonamenty do opłaty ;-)
pozdr

lukpiecz
08-07-2011, 11:38
marekm: tak właśnie też myślę :) i chyba się zdecyduję na sprawdzenie tego faktu :)

tomek s: raczej nie, bo w grę wchodzi aneks do umowy a nie nowy numer tel...

miron19j
08-07-2011, 11:41
a co za problem placic dwa abonamenty do jednego numeru :mrgreen:

lukpiecz
08-07-2011, 11:44
a co za problem placic dwa abonamenty do jednego numeru :mrgreen:

eee, to raczej mało prawdopodobna opcja :)

jest umowa do niej aneks i później znów aneks. Sam nie wiem...

miron19j
08-07-2011, 21:42
jest umowa do niej aneks i później znów aneks. Sam nie wiem...

no wiesz, aneks do aneksu. Ciezki przypadek. ;-)

lukpiecz
08-07-2011, 22:08
jak zadzwonią raz jeszcze i zaproponują to wezmę :)
dam wtedy znać co wyszło z tego :)

m3
09-07-2011, 11:19
To im powiedz ze juz podpisales umowe... chyba masz jakis dowod na to ze masz umowe do 2013 roku.
Odznacza sobie i przestana dzwonic :)

sorki za brak pl znakow ale pisze z lapka rodzicow (azerty...)

arekkruk
09-07-2011, 11:47
jak zadzwonią raz jeszcze i zaproponują to wezmę :)
dam wtedy znać co wyszło z tego :)

Trochę powiem z doświadczenia, jako że przez jakiś czas pracowałem w salonie jednej z sieci i miałem podobną sytuację.
Jeśli masz możliwość to przejdź się do salonu jakiegoś i zapytaj się o przedłużenie umowy. Dużo czasu to nie zajmie a będziesz wszystko wiedział. Jeśli w salonie lub ta osoba, która zadzwoni do Ciebie powie o takowej możliwości (co z tego co wyczytałem to częściowo już taką odpowiedź uzyskałeś), to się nie zastanawiaj, tylko bierz telefon i przedłużaj. Tylko teraz małe "ale". Na wydrukowanym aneksie sprawdź dokładnie datę do kiedy będzie obowiązywała umowa. Jeśli wszystko będzie ok to składaj podpis i się ciesz nowym telefonem/zabawką. :) Sam to proponowałem klientom jak coś takiego wyszło, że był błąd systemu a jeden z nich mi nawet pokazywał aneks który podpisywał pół roku wcześniej.
Nie masz się czego bać, bo po wydrukowaniu paragonu/faktury telefon jest Twój i nie mogą Ci nic zrobić. Dowód zakupu i aneks masz w ręce więc wszystko wtedy jest ok.

Jeśli będziesz rozmawiał telefonicznie to włącz w komórce na wszelki wypadek dyktafon i nagraj rozmowę. Oni tak robią więc ty też możesz. I niech Ci ten ktoś dokładnie powie do kiedy będzie umowa. Ale mimo wszystko bardziej polecam salon bo są dużo mniejsze możliwości jakiś przekrętów ze strony konsultanta.

W razie pytań pisz na PW. :)

lukpiecz
09-07-2011, 22:55
dzięki za wszelkie info :)

tym dwóm osobom co do mnie dzwoniły to już mówiłem, że mam podpisany aneks...

jak zadzwonią raz jeszcze to się przejdę do salonu :)