PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] lavenowe poletko

mirekvampirek
06-07-2011, 01:57
zapraszam

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img819.imageshack.us/i/lawenda97.jpg/)

pozdrawiam

borregaard
06-07-2011, 06:44
Na pierwszym planie mam wrażenie lekkiej nieostrości,ale to i kolor sprawdzę na porządniejszym wyświetlaczu wieczorem...;)

rainer
06-07-2011, 07:13
Bardzo ładne kolory.

gryson
06-07-2011, 07:19
Rzuciłem okiem chwilkę przed samym wyjściem z domu, podobało mi się. Teraz na lapku w pracy wygląda gorze, ale to wina lapka. Podobają mi sie kolory, ładny kadr, ogólnie bardzo fajne zdjęcie. Gdyby jeszcze tak było trochę jaśniej na horyzoncie w tej zieleni...

Martix
06-07-2011, 07:22
Bardzo fajne pasy i kolorki.

PS. Co Wy tak wszyscy o tej nieostrości? Od kiedy to dobry krajobraz musi być ostry jak żyleta? Odkąd wprowadzono obiektyw 14-24? ;)
Przecież nawet oko ludzkie nie widzi w całym zakresie ostro więc takie ostre obrazy są po prostu nienaturalne i imho plastikowe.

maniak666
06-07-2011, 07:50
No Mirek widzę że jeszcze do weekendu mogę spokojnie wyczekac.

borregaard
06-07-2011, 07:53
Bardzo fajne pasy i kolorki.

PS. Co Wy tak wszyscy o tej nieostrości? Od kiedy to dobry krajobraz musi być ostry jak żyleta? Odkąd wprowadzono obiektyw 14-24? ;)
Przecież nawet oko ludzkie nie widzi w całym zakresie ostro więc takie ostre obrazy są po prostu nienaturalne i imho plastikowe.
Ja mam tylko "wrażenie"....Ostrość nie musi być wszędzie,bo to faktycznie nienaturalne,ale gdzieś troszkę,zawsze jest potrzebna...;)Tu troszkę ostrzej widziałbym na dole...

Hoobie
06-07-2011, 08:29
Mz ostrosc jest OK :)
Kadrowo jest w porządeczku, a i kolorystycznie bardzo przyjemnie...

harb
06-07-2011, 08:52
Rzuciłem okiem chwilkę przed samym wyjściem z domu, podobało mi się. Teraz na lapku w pracy wygląda gorze, ale to wina lapka. Podobają mi sie kolory, ładny kadr, ogólnie bardzo fajne zdjęcie. Gdyby jeszcze tak było trochę jaśniej na horyzoncie w tej zieleni...

podpiszę sie srodek mz. jest troche zbyt ciemny :) natomiast niebo jest swietne

jacekz40
06-07-2011, 09:00
Ja mam tylko "wrażenie"....Ostrość nie musi być wszędzie,bo to faktycznie nienaturalne,ale gdzieś troszkę,zawsze jest potrzebna...;)Tu troszkę ostrzej widziałbym na dole...
Andrzej ostrzej? To już oczy wypali :-D
Jest dobrze

mirekvampirek
06-07-2011, 09:01
To bylo kontrolowane zmniejszenie ostrosci, bo zarzucilem na dol glamour glow
ciemny horyzont... No coz, ostatki swiatla byly za nim, wiec utonol w cieniu, ale sprobuje to dzisiaj wyciagnac.
no i w koncu ogarnolem sie z monitorem i widze kolor taki jaki jest
huraaa :-D
pozdrawiam i dzieki za podpowiedzi

harb
06-07-2011, 09:35
To bylo kontrolowane zmniejszenie ostrosci, bo zarzucilem na dol glamour glow
ciemny horyzont... No coz, ostatki swiatla byly za nim, wiec utonol w cieniu, ale sprobuje to dzisiaj wyciagnac.
no i w koncu ogarnolem sie z monitorem i widze kolor taki jaki jest
huraaa :-D
pozdrawiam i dzieki za podpowiedzi

Ci którzy nie wiedzą (z róznych wzgledów często finansowych, ale równiez z bagatelizowania sprawy monitora, przykład ostatnio na forum sprzedawałem za jedna trzecia orginalnej ceny trzyletni monitor NECa który miał jeszcze gwarancje i zainteresowanie było bardzo małe ) czym jest dobry monitor lub chociaż ten który posiadamy ale dobrze skalibrowany, po udanej kalibracji przecieraja oczy i mówią - matko ja mam połowę zdjec do poprawki

Gratki ze kalibracja się powiodła, teraz nikt nie będzie Ci pisał ze coś nie gra z kolorami, a jezeli to znaczyć będzie ze to on ma problem :)

mirekvampirek
06-07-2011, 09:45
teraz nikt nie będzie Ci pisał ze coś nie gra z kolorami, a jezeli to znaczyć będzie ze to on ma problem :)

lub tez, ze autor mial wizje i go ponioslo :-D
pozdrawiam

krokus66
06-07-2011, 20:22
Zdjęcie b. ładne.

lub tez, ze autor mial wizje i go ponioslo :-D
pozdrawiam

Lub też, że oglądający nie nadążyli za niesztampową twórczością autora. :mrgreen:

Locter
06-07-2011, 20:31
Podoba sie, podłoga ma odpowiednią jasność.

PS - odezwij sie czasem, no chyba ze już z pospólstwem nie gadasz :D

mirekvampirek
06-07-2011, 21:10
Podoba sie, podłoga ma odpowiednią jasność.

PS - odezwij sie czasem, no chyba ze już z pospólstwem nie gadasz :D

michal no co ty gadasz
przeciezr ja za toba w ogien wiesz dobrze, tylko, ze roboty po wakacjach mam tyle, ze nawet nie siadam na fejsa, bo wiesz, ze nasza gadka to nie 5 minut ;)
ale dzisiaj sie odezwe

Pablo 77
06-07-2011, 23:50
Jest ok.