PDA

Zobacz pełną wersję : MB-D80 wymiana gumy

barto28
05-07-2011, 17:11
Witam

Chciałbym sobie już wymienić gumę w gripie - mam już bardzo wyrobioną i śliską - na dodatek troszkę się odkleja ,puchnie w niektórych miejscach - oczywiście jestem trzecim użytkownikiem także nie ma się co dziwić.
Napisałem do serwisu na Postępu jaka jest cena i czy można ja zakupić , dostałem odpowiedź i teraz uwaga , cena którą mi podali za gumę to 45,93zł + wysyłka ( poczta 3,78 . lub DHL 25zł.
Powiedzcie mi koledzy i koleżanki czy ta cena jet normalna? Myślałem ze kawałek takiej gumy będzie tańszy no ale cóż.
Mam dać znak czy się decyduję czy nie.
Bardzo proszę tych którzy już wymieniali gumy o napisanie czy cena jest normalna czy deczka zawyżona.

Bert_2
05-07-2011, 17:38
A to cena brutto, czy netto? Bo ja na podobne pytanie dostałem odpowiedź:

(...)
Service PL:

Dzień dobry,

Koszt takiej wyklejki to ok. 60,00zł. Cena do potwierdzenia po założeniu zlecenia.

Z poważaniem / Best Regards
S(...)
NIKON POLSKA Spółka z Ograniczoną Odpowiedzialnością
ul. Postępu 14, 02-676 Warszawa'
(...)

Toż to chyba najdroższa guma na świecie :o
Ja w każdym razie zainwestowałem w taśmę dwustronnie klejącą...

barto28
05-07-2011, 17:54
Kolego i co chwycilo ci to ta tasma? u mnie ta guma jest juz naciagnieta :/
Aha poszlo PW do Ciebie ;)

Bert_2
05-07-2011, 20:40
U mnie guma była na tyle naciągnięta, że wystawała ok. 2-3 mm poza przewidziane miejsce. Byłem na tyle w...y (tj. zdenerwowany ;) ) ceną podaną przez serwis, że po prostu obciąłem nadmiar...
Prowizorka trzyma się już ponad 2 miesiące i nie odłazi. Jak się odlepi, to przykleję jeszcze raz :)

Swoją drogą, takie rozłażące się gumy to ewidentna wada fabryczna. Szanująca się firma wymieniła by je bezpłatnie i jeszcze przeprosiła...