Zobacz pełną wersję : Ciagłe smsy
Znajoma wysłała do mnie smsa. Po piątym takim samym sesemesie zadzwoniłem do niej z zapytaniem o cho chodzi? Była bardzo zdziwiona tym faktem. Teraz już mam ok 40 takiego samego smsa. Jesj operator to Orange mój play. Mój aparat to Nokia jej Samsung. Nawet wyciągnięcie baterii w jednym i w drugim i ponowne włączenie aparatów nic nie pomoga. Ja sie pytam o co chodzi?
GrzesiekM
05-07-2011, 18:41
... a treść jego "oddaj kase" ... :)
a tak serio, to czasem na serwerach coś głupieje i zapętla procedurę... ja tak miałem w Erze ... ok.200 sms od Tatusia :) po przeglądzie rachunku, jak czegoś chce ... dzwoni ... reklamacji nie uwzględnili, bo się nie dopatrzyli swojego błędu...!
Wyczyściłem całą skrzynkę dodatkowo wyłączyłem telefon i włączyłem i pomogło.
Po pewnym czasie przejdzie, miałem to samo, smsy widmo, błąd TWOJEGO operatora. Miałem to kilka mc temu, ja w erze, koleżanka w orange i koleżanka w plusie, tego samego dnia dostałem od nich ponad setke smsów. Co ciekawe nie szło się do mnie dodzwonić. Problem występował w całym mieście (przemieszczałem się) i ustąpił po pewnym czasie.
W Heyah dostaję co pewien czas po kilka sms od ludzi z Play. Jednego wysyłają, a w ciągu kilku sekund dostaję 1-3 kolejne te same. Nie przyszło mi do głowy, że oni za to płacą ;)
Niestety nadal dostaję smsy . Dzwoniłem do Play i oczywiście powiedziano mi że problem leży po stronie Orange :-)
andrstac
05-07-2011, 20:17
Najrozsądniej chyba będzie zadzwonić do znajomej, żeby wyłączyła telefon. A jutro z samego rana biegusiem do salonu. Jak karta będzie nieaktywna, to przynajmniej nabijać sobie rachunku nie będzie (ewentualnie będzie podkładka do reklamacji).
2pompony
05-07-2011, 20:46
Ja też dostaję SMSy od byłych narzeczonych, ale wyłączenie/włączenie telefonu nie pomaga. Jakieś inne pomysły?
Napisz im że zostałeś gejem
Ja też dostaję SMSy od byłych narzeczonych, ale wyłączenie/włączenie telefonu nie pomaga. Jakieś inne pomysły?
Dodaj je do blokowanych. ;)
2pompony
05-07-2011, 21:22
To fantastyczny pomysł! :) Dzięki!
A twój M_B pomysł nie jest akurat w tym wypadku najlepszy. Ciągle zapraszają mnie na kawę z plackiem, i czasem nawet korzystam. Lubię kawę po prostu. ;)
No ale naprawdę lubię...
Do byłych, że zostałeś gejem? Chłopie, teraz to dopiero będziesz miał parę kobiet zapętlonych w natłoku pytań: "Od kiedy? Z kim? Jak to? Pewien jesteś?". Ja bym nie ryzykował...
...tym bardziej, że Ty NAPRAWDĘ chyba lubisz u byłych >tylko< kawę ;-)
2pompony
05-07-2011, 23:09
I placki, i placki, nie zapominaj o tym.
Boryszuk
06-07-2011, 00:04
... i dodaj, ze to dzieki nim. Tylko wtedy o plackach zapomnij.
maniak666
06-07-2011, 00:53
... i dodaj, ze to dzieki nim. Tylko wtedy o plackach zapomnij.
No i dopiero się zacznie- nie wiesz ze dla wielu kobitek- gej to najlepszy pod słońcem przyjaciel...:D
Boryszuk
06-07-2011, 00:55
No i dopiero się zacznie- nie wiesz ze dla wielu kobitek- gej to najlepszy pod słońcem przyjaciel...:D
Ja liczylem raczej na focha z przytupem ;)
Ja liczylem raczej na focha z przytupem ;)
Zdecydowanie. Aż mi się przykro zrobiło, że moje "byłe narzeczone" nie próbują się ze mną kontaktować bo bym przetestował metodę ;oD