PDA

Zobacz pełną wersję : Przewoz garnituru na pokladzie LOT

malasana
04-07-2011, 14:16
Czy ktos z Was ma doswiadczenie, jak traktowany jest garnitur na pokladzie LOTu? Czy oprocz garnituru w pokrowcu wolno zabrac ze soba druga torbe? Wiem, ze aparat w futerale traktowany jest osobno.
Klasa ekonomiczna, oczywiscie. Z gory dzieki za odpowiedz.

sibelio
04-07-2011, 14:21
Do normalnych linii rejsowych biore zawsze co chce i nikt nie marudził nigdy

marekm
04-07-2011, 14:21
W klasie ekonomicznej, zwijasz garnitur w kulkę i upychasz między walizki w "overhead compartment" :mrgreen:

Innymi słowy, albo materiał niegniotący albo klasa Biznes (tam jest szafka na garnitury). ;)

malasana
04-07-2011, 14:23
W klasie ekonomicznej, zwijasz garnitur w kulkę i upychasz między walizki w "overhead compartment" :mrgreen:

Innymi słowy, albo materiał niegniotący albo klasa Biznes (tam jest szafka na garnitury). ;)
Zwroc uwage, ze nie odpowiedziales na moje pytanie:)

pil74
04-07-2011, 14:23

Można też na sobie spróbować, może mniej się wygniecie :)

marekm
04-07-2011, 14:33
Zwroc uwage, ze nie odpowiedziales na moje pytanie:)
Odpowiedziałem na pytanie: "Czy ktos z Was ma doswiadczenie, jak traktowany jest garnitur na pokladzie LOTu?" :wink:

A tak na poważnie wszystko zależy od wielkości samolotu. W "ołówku" (mały Embraer) miejsca na bagaż kabinowy jest jak na lekarstwo. W ATR'ach jest niewiele lepiej, natomiast do Boeing'a i dużego Embraer'a spokojnie zmieścisz garnitur, torbę podręczną (wcale nie małą) i torbę foto. :-)

malasana
04-07-2011, 14:47
Odpowiedziałem na pytanie: "Czy ktos z Was ma doswiadczenie, jak traktowany jest garnitur na pokladzie LOTu?" :wink:

A tak na poważnie wszystko zależy od wielkości samolotu. W "ołówku" (mały Embraer) miejsca na bagaż kabinowy jest jak na lekarstwo. W ATR'ach jest niewiele lepiej, natomiast do Boeing'a i dużego Embraer'a spokojnie zmieścisz garnitur, torbę podręczną (wcale nie małą) i torbę foto. :-)
Generalnie chodzi mi o to, jak sie obsluga zapatruje na kwestie posiadania na pokladzie garnituru w pokrowcu, laptopa i aparatu np. W innych liniach np nie ma problemu, aby poprosic o powieszenie pokrowca w szafce w biznesklasie. Dzieki za odpowiedzi!

eskimos
04-07-2011, 14:52
Garnitur skladasz, miedzy dwie polowki wkladasz recznik, sweter itp zeby zgiecie nie bylo calkiem plaskie i nie wyszlo Ci pozniej na plecach marynarki, pakujesz w pokrowiec i do walizki, klopot sie zaczyna jak planujesz jechac na dluzej i na walizce trzeba siadac zeby sie zamknela, wtedy lepiej doplacic do drugiego bagazu, ewentualnie w jakiejs wiekszej plaskiej torbie na ramie jako podreczny. Najgorzej jest z koszula, kolnierz i mankiety najczesciej potrzebuja zelazka, w kazdym hotelu mozna za darmo skorzystac, w kilka minut mozna doprowadzic ja do stanu uzywalnosci, pod warunkiem ze nie bedziesz zdejmowal marynarki :wink:

jackrabbit
04-07-2011, 14:54
lec tanimi liniami a za zaoszczedzona kase kup gajerek na miejscu :)

eskimos
04-07-2011, 14:55
lec tanimi liniami a za zaoszczedzona kase kup gajerek na miejscu :)

Albo wypozycz :wink:

nowart
04-07-2011, 16:14
... albo najzwyczajniej w świecie załóż go na siebie :)

M_B
04-07-2011, 16:17

Wtedy jak są miejsca w biznesowej, to najlepiej ubrani z ekonomicznej mogą zająć te wolne miejsca, ale muszą być porządnie ubrani, żeby się nie odznaczali zbytnio. :razz: Nie wiem czy w LOT, ale w porządniejszych liniach tak jest.

malasana
04-07-2011, 16:36
Tak byloby najprosciej, ale jade na dluzej i musze wziac dwa garniaki...

eskimos
04-07-2011, 16:44
Tak byloby najprosciej, ale jade na dluzej i musze wziac dwa garniaki...

Prawdziwy mezczyzna ma tylko jeden garnitur :mrgreen:

ropusz
04-07-2011, 16:53
Generalnie chodzi mi o to, jak sie obsluga zapatruje na kwestie posiadania na pokladzie garnituru w pokrowcu, laptopa i aparatu np. W innych liniach np nie ma problemu, aby poprosic o powieszenie pokrowca w szafce w biznesklasie. Dzieki za odpowiedzi!
I pewnie dodatkowo reklamówki z zakupami w Baltonie i robi się sporo tego bagażu.

Co do ilości to pewnie nie będą robili Ci problemu. Ja zauważyłem, że panuje zasada kto pierwszy ten lepszy. Innymi słowy, jak wskoczysz szybko do samolotu to bez problemu zapakujesz wszystkie klamoty na górę, choćbyś miał zająć cały jeden kontenerek. Ale jak wejdziesz na pokład, jako jeden z ostatnich to ciesz się, jak znajdziesz miejsce na laptopa ;)

Jak będą mieli miejsce w szafce to też Ci powieszą, ale jak nie to cóż - nikt Ci tego nie zagwarantuje w ekonomicznej.

Ja próbowałem parę razy mieć garnitur na sobie ale raczej trzeba zdjąć marynarkę bo będzie za ciepło i tu są dwie opcje
- haczyk przed sobą i całą drogę wisi marynarka między nogami i nie można stoliczka otworzyć i nic zjeść ani wypić lub
- jak już tu padało, marynarka w kulkę i między torby.

Ja na ogół korzystałem z drugiej opcji a teraz to wolę wsadzić do walizki.