Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zbliżający się...
... ku końcowi dzień zaowocował takim oto zachodem słońca,
który, nie ukrywam, bardzo mnie zachwycił :D
Temat wałkowany nie pierwszy raz i pewnie nie ostatni, ale... w moim wykonaniu to "pierwszy raz" :p
Znam kilka opinii nt poniższego zdjęcia, nie do końca przekonany o jego wartości, zdecydowałem się wstawić.
Także piszcie śmiało, co tak naprawdę myślicie ;) Będę wdzięczny!
Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img163.imageshack.us/img163/7900/dsc23101a1024.jpg)
Pozdrawiam! :)
jacekz40
04-07-2011, 12:48
Pierwsze co... to do Ciebie nie pasujące :mrgreen:
Ale z drugiej strony dobrze, bo po co się tak mocno "szufladkować"
Zdjęcie na pewno ma swój urok, ale jak patrzę to cały czas mi jakoś dziwnie haczy ;-) te odcięcie na chmurach, szczególnie po lewej stronie.
mnie sie podoba ta fotografia, jest nietuzinkowo, mroczność, kolor i przestrzeń a dodatkiem sa ładnie rozmyte wiatraki :)
Bartekkw
04-07-2011, 13:03
no fajnie wyszło - kolor mi pasuje, kadr OK. Może troszkę więcej światła - ale po chmurach patrząc raczej się nie dało ;)
mnie sie podoba ta fotografia, jest nietuzinkowo, mroczność, kolor i przestrzeń a dodatkiem sa ładnie rozmyte wiatraki :)
Podpisze sie.
Bardzo dobre. Widziałbym to w większym rozmiarze.
Góra jest ok, ale ten czarny ld , mroczna góra tego nie usprawiedliwia.
Nikonozaur
05-07-2011, 00:19
Moje zdanie znasz, raczej nie pomyliłem się. ;)
geralttt
05-07-2011, 10:39
Jest ok, nie porywa, ale jest na prawdę ok! :)
krzysztofz24
05-07-2011, 10:59
Podoba mi sie kadr, fajny pomysl z tymi wiatrakami. Szkoda ze na dole nie bylo troche lepszego swiatla. Ogolnie to bym widzial zdjecie z troche mocniejszymi kolorami, kontrastem i jasniejszym dolem (jakas ostatnio mam taka faze przy wschodowo/zachodowych fotach;-))
Ale wtedy diametralnie zmienil by sie charakter i klimat tej fotografii...a tak jak teraz klimat jest bardzo fajny. Lekko mrocznie i przestrzennie jak napisal Janusz i moze nawet tak troche melancholijnie...
Tak sobie rozkminiam;-), na pewno jestem na tak.
A tak przy okazji, to delikatnie przycialem sobie gore, tak ze 2cm krawedzia przegladarki i zmienia sie wtedy charakter zdjecia. Jest mniej mrocznie i przestrzenie, swiatla sa bardziej zaakcentowane w kadrze, wiatraki i ich rozmyte smigla tez sa bardziej widoczne...
Mysle ze to moglaby byc taka druga, troche odmienna wersja tej foty.
Podsumowujac te wywody, to fajnie jest i mi sie podoba i jeszcze pare fajnych wersji tej foty mozna by zrobic.
Po pierwsze dziękuję Wam za odzew i poświęcony czas na napisanie kilka słów ;)
Zdaje sobie sprawę, że nie jest to zdjęcie wysokich lotów, niemniej zależało mi na uwiecznieniu tego pięknego zachodu.
Niestety - nie miałem "pod ręką" innych, ciekawszych motywów, tak więc wyciągnąłem długa lufę i skupiłem uwagę na wiatrakach...
Dół ciemny, owszem, ale o tej porze światła za wiele nie było, więc nie rozjaśniałem tego miejsca na siłę... co w efekcie dało tylko kontur pierwszego planu...
Myślałem nad innymi proporcjami itd - dzięki Krzysztofie za podsunięcie pomysłu :D Możliwe, że skorzystam i pokombinuję z czasem ... :)
Raz jeszcze podziękował! :)
Pozdrawiam serdecznie.