Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Być jak Ansel Adams (-;
Zainspirowany zdjęciem Ansela paprocią , postanowiłem poszukać
też paproci , lecz znalazłem małe drzewko .
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img691.imageshack.us/img691/1834/liscr.jpg)
Trix 400 w d-76 , 1;3 , 15 min
fajnie złapane i nawet BW pasuje :)
Willy1987
06-07-2011, 07:22
świetne... bardzo mi się podoba, również uważam że bw jest jak najbardziej na miejscu
krolewicz
06-07-2011, 11:02
ansel kojarzy mi się bardziej z niesamowitymi krajobrazami, ale to tez ma swoj urok, jest ładnie
evilseed
06-07-2011, 22:02
Dla mnie wyszło płasko. Zbyt jednolicie naświetlone zdjęcie, gdyby dół był ciemniejszy byłoby lepiej mz :)
Konwersja do BW zdjęć przyrodniczych musi mieć solidne podstawy logiczne, musimy coś uzyskiwać, zwracać uwagę widza na jakieś szczegóły (lub próbować go zmylić!) , których nie dostrzegłby gdyby zdjęcie prezentowane było w kolorze.
Nie bardzo dostrzegam co autor miał na myśli, po za tym, że podobnie do uznanego fotografa przekonwertował to zdjęcie do BW :)
Pozdrawiam :)
Dla mnie wyszło płasko. Zbyt jednolicie naświetlone zdjęcie, gdyby dół był ciemniejszy byłoby lepiej mz :)
Konwersja do BW zdjęć przyrodniczych musi mieć solidne podstawy logiczne, musimy coś uzyskiwać, zwracać uwagę widza na jakieś szczegóły (lub próbować go zmylić!) , których nie dostrzegłby gdyby zdjęcie prezentowane było w kolorze.
Nie bardzo dostrzegam co autor miał na myśli, po za tym, że podobnie do uznanego fotografa przekonwertował to zdjęcie do BW :)
Pozdrawiam :)
Witam i dzieki za opinie , lecz kolego evilseed co masz na mysli mowiac o przekonwertowaniu na b/w ? Zobacz jaki opis napisalem po zjeciem, naczym naswietlalem (-; . Pozdrawiam .
evilseed
06-07-2011, 22:34
Oj przepraszam, przeoczyłem, zwracam honor :)
Ale to tym bardziej powinieneś poszukać lepszego światła! ;)
spoko (-; , jesli chodzi o swiatlo to tu i tak nie potrzebne bylo ze wzgledu na to ze zaczynam uczuc sie systemu strefowego Ansela . Ale jak widac cos mi nie idzie .