Zobacz pełną wersję : Alfa Romeo 147
mklonizer
02-07-2011, 22:12
[CENTER]Witam i zapraszam do komentowania.
1
5 Bonusowo w B-W
Reszta na blogu ;)
EDIT - brak plików na Filckr.
kakersik
02-07-2011, 22:13
Auto fajne (jak to alfy :D) ale obróbka mi nie leży. tak troszkę brak światła na tych zdjęciach.
snakemaycry
02-07-2011, 22:24
tak troszkę brak światła na tych zdjęciach.
I jeszcze troszkę kontrastu imho. Tak to 4 i 5 kadrowo miłe :)
Te HDRy troszke nie do końca udane, ciemne i mało kontrastowe. ale gdyby nie obróbka to było by całkiem ok. Czy to jest ten most na drodze od Olkusza do Krakowa ?
mklonizer
03-07-2011, 12:16
żadne ze zdjęć nie jest HDR most jest za Wadowicami w miejscowości Mucharz
Art Erie
03-07-2011, 12:30
Ładna miejscówka i fajnie to wykorzystałeś. Co do do obróbki, też jestem na nie choć mój monitor nadaje się już do utylizacji.
Zbyt krótka ogniskowa, przez co auto wygląda jak po dzwonie; ale może lubisz takie zniekształcenia i było to zamierzone...
Ciemno na tych fotach, kadrowo 3 najbardziej mi pasuje, ciekawe miejsce.
Z kadrów najbardziej podchodzi mi 4.
Kolorystyka natomiast uważam, że mocno nietrafiona. Z tego co kojarzę to Alfa w kolorze srebrnym jest jasna a tutaj mamy ją w kolorze szaro-zielonym.
J/w za ciemno..
Jak dla mnie to 1 (chociaż dół troszkę ciasny) oraz 3 pasuje.
A dla czego taka ogniskowa, która przekosiła całą bryłę auta?
mklonizer
04-07-2011, 09:42
Ogniskowa była zamierzona żeby pokazać jak najwięcej samochodu i linii mostu na blogu jest chyba jakieś zrobione stałką 50mm
żadne ze zdjęć nie jest HDR
ale tak wygląda i wygląda źle, nie ma znaczenia czy przesadzisz z hdr czy z shadow/highlights czy z recovery. ktoś napisał - nie ma tu światła, blików, wszystko jest równe, sprane i płaskie.
Pozdrawiam
Jak poprzednicy napisali, straszenie blado.
W przypadku fotografii samochodu, spodziewam się dużych kontrastów no i połysku lakieru, tego mi tu właśnie brakuje.
Pozdrawiam Mirek
Ogniskowa była zamierzona żeby pokazać jak najwięcej samochodu i linii mostu na blogu jest chyba jakieś zrobione stałką 50mm
Warto się zdecydować, co jest tematem zdjęcia, a co dodatkiem - auto czy most.