Zobacz pełną wersję : Osłona LCD D90
Co polecacie zamiast orginalnego zabezpieczenia ekranu ?
http://allegro.pl/oslona-lcd-2-czesciowa-do-nikon-d90-ggs-szklo-i1684636451.html
czy
http://allegro.pl/oslona-lcd-ggs-3-generacji-nikon-d90-szklo-hartowa-i1691582285.html
Wydaje mi się że ta nakładka na wizjer jest zbędna
Kundzior
02-07-2011, 10:21
Osłony GGS na LCD ze szkła hartowanego są świetne, stosuje je już z powodzeniem od wielu lat, na różnych aparatach.
Polecam GGS'a na górny i główny ekran. Swietna sprawa
Kundzior
02-07-2011, 12:06
Polecam GGS'a na górny i główny ekran. Swietna sprawa
Zwykle są w zestawie, jeśli aparat ma 2 LCD
Wiem ale czasem jest poprostu dla 3 calowych i nie ma tego. Albo jest tez (wg mnie zbedna) osłona wizjera
cervandes
02-07-2011, 18:32
ja też na każdym aparacie jak dotąd miałem GGS na górny i główny LCD - o wiele lepsze rozwiązanie moim zdaniem niż ten nakładany plastik.
robertw33
04-07-2011, 10:12
osłona GGS ze szkła hartowanego przyklejana lub nakładana obydwie bardzo dobre
pioter m
04-07-2011, 13:24
Pic na wode. Plastik jest bezpieczniejszy.
No niekoniecznie pic na wodę, bo mi wpadł jakiś paproch pomiędzy plastik a wyświetlacz i porysował go.
A tak nawiasem mówiąc co daje osłona na górny LCD?
Kundzior
06-07-2011, 11:55
Plastik??? W dzień przez plastik nic nie widać.
A osłona na górny LCD, daje radość jej posiadania :)
Kondzio-foto
06-07-2011, 12:21
Tej bardziej rozbudowanej z drugiego linka nie używałem, ale wydaje mi się, że przez ten welur może przedostawać się kurz, który może denerwować, albo porysować LCD.
Kup zwykłą, sprawdzoną, przyklejaną, szybkę GGS taką jak z pierwszego linka, używam od kilku lat i jestem w 100% zadowolony. Nie ma sensu wydawać 2 razy tyle na coś nie sprawdzonego.
Polecam GGS. Używałem przy D90 i teraz oryginalną w D300s zamieniłem na GGSa.
Dosłownie na dniach kupiłem wersję naklejaną jak w pierwszym linku i też od tego samego sprzedawcy.
Wypróbowałem wesję naklejaną w C G9 i teraz zastosowałem w 300s.
Pełna satysfakcja. Szkła dedykowane, świetnie dopasowane.
Polecam.
travisgg
12-07-2011, 17:57
a demontaż jest naprawdę taki łatwy jak zapewniają w aukcji?
Kundzior
12-07-2011, 18:25
Bajka, podważasz paznokciem, przytrzymujesz i się samo odkleja. Śladów nie zostawia, sprawdzone.
travisgg
12-07-2011, 18:35
to chyba też sie skusze, bo na tym plastiku, który był w zestawie zrobiła mi się rysa, chciałem ją wypolerować i w konsekwencji mam tysiąc mniejszych, małych rysek, które trochę źle wyglądają przy przeglądaniu zdjęc na lcd... :mrgreen: takie gówno oryginalne kosztuje 55 zeta, a jest zrobione z tak beznadziejnego tworzywa...
Kundzior
12-07-2011, 19:21
to chyba też sie skusze, bo na tym plastiku, który był w zestawie zrobiła mi się rysa, chciałem ją wypolerować i w konsekwencji mam tysiąc mniejszych, małych rysek, które trochę źle wyglądają przy przeglądaniu zdjęc na lcd... :mrgreen: takie gówno oryginalne kosztuje 55 zeta, a jest zrobione z tak beznadziejnego tworzywa...
Za 45 u mnie w FJ :)
Bajka, podważasz paznokciem, przytrzymujesz i się samo odkleja. Śladów nie zostawia, sprawdzone.
Pytanie, czy po paru latach też będzie łatwo to ściągnąć - też mam GGS'a, ale jeszcze nie próbowałem.
Jest sobie takie kwartalnik - FOTOdoradca, w sierpniowym numerze z zeszłego roku był test osłon LCD:
1. Nikon (4,51)
2. Matin (4,49)
3. Phottix (4,47)
4. GGS (4,42)
5. Dollars (3,89)
Kundzior
19-07-2011, 23:11
Dalej czytaj, kwartalniki :P Nawet miesięczniki i Godzinniki.
po 2 latach z D80 zdjełem.
Pytanie, czy po paru latach też będzie łatwo to ściągnąć - też mam GGS'a, ale jeszcze nie próbowałem.
Jest sobie takie kwartalnik - FOTOdoradca, w sierpniowym numerze z zeszłego roku był test osłon LCD:
1. Nikon (4,51)
2. Matin (4,49)
3. Phottix (4,47)
4. GGS (4,42)
5. Dollars (3,89)
W zależności ile razy i za ile umieścili reklamy w tym czasopiśmie.
Odnośnie osłony to wczoraj zamówilem tą z pierwszego adresu z pierwszego postu (2 cześciową GGS). Dzisiaj przyszła. W niedziele zamontuje (jestem na urlopie-jutro wracam ) Miałem już kiedyś od tego samego sprzedawcy do A300 - Swietnie sie spisywała.