Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] windmill II
mirekvampirek
01-07-2011, 22:36
stary znajomy ;)
zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img801.imageshack.us/i/windmillii62.jpg/)
pozdrawiam
borregaard
01-07-2011, 22:41
"Położyłeś" go dość mocno..;) lub tak ma...
Kolor OK,kadr..OK..Wyszło poprawnie czyli bez kopary na podłodze,tym razem.;)
Dobre. Taki stary "drewniak" ma prawo być lekko krzywy.
borregaard
01-07-2011, 22:45
Dobre. Taki stary "drewniak" ma prawo być lekko krzywy.
"Drewniak" tak,fundament...nie,chyba że to krzywa wieża w Pizie lub katastrofa budowlana...;)
maniak666
01-07-2011, 22:49
"Drewniak" tak,fundament...nie,chyba że to krzywa wieża w Pizie lub katastrofa budowlana...;)
Albo angielskie budownictwo:mrgreen:
Andrzeju- nie takie "cuda" się tu ogląda.
jacekz40
01-07-2011, 22:51
Mz ta krzywizna wynika z ukształtowania terenu, ładny obrazek :)
Nikonozaur
01-07-2011, 22:57
Elegancko, ale jakby te kilka kroków naprzód...
mirekvampirek
01-07-2011, 23:07
British standard u nas sie mawia :-D
ale powaznie sciany drewniane leca w kazda strone, fundament byl w miare prosto, to moja sprawka, ale ze teren mocno uciekal przy wypoziomowanym kadrze, postanowilem pojsc na kompromis, ktory wedlug mnie wyglada bardziej...
Nikonozaur ma racje ze 2 kroki w przod by sie zdaly, ale tu akurat byl maly goly placyk, a ja nie chcialem komus niszczyc plonow
pozdrawiam
maniak666
01-07-2011, 23:10
Atakujemy bladym świtem?
mirekvampirek
01-07-2011, 23:27
Jak sobie zyczysz maniaku, ale wolalbym, zeby swit nie byl blady ;-)
Nikonozaur
01-07-2011, 23:39
Tak, racja, z tym łażeniem po czyichś polach nie do końca jest bezpiecznie, wydłubywanie wideł z pleców nie należy do przyjemności. Nawet tych z napisem "made in England"... ;)
mirekvampirek
01-07-2011, 23:41
Hahahaha
maniak666
01-07-2011, 23:44
Tak, racja, z tym łażeniem po czyichś polach nie do końca jest bezpiecznie, wydłubywanie wideł z pleców nie należy do przyjemności. Nawet tych z napisem "made in England"... ;)
Widły widłami, ale czy miałeś kiedyś do czynienia z pieskiem rasy wilczarz irlandzki? Lekko stresujące spotkania. :shock:Właśnie na cudzych polach...
Fajny kadr i świetny "model". Mam wrażenie lekkiego przesycenia kolorów na zbożu, trochę kontrastują z jasnym, lekko bladym (kolorystycznie) niebem.
Pozdrawiam.
Nikonozaur
01-07-2011, 23:55
Widły widłami, ale czy miałeś kiedyś do czynienia z pieskiem rasy wilczarz irlandzki? Lekko stresujące spotkania. :shock:Właśnie na cudzych polach...
Nawet nie wiem jak takie bydlę wygląda, sądząc jednak po nazwie nawet wilk mu nie straszny. Z uwagi na brak wilków na Wyspach nie jest to trudne. ;)
Tu, w NRD jest bezpiecznie, co najwyżej ludziska zadzwonią gdzie trzeba - mają w tym wprawę...
maniak666
02-07-2011, 00:00
Nawet nie wiem jak takie bydlę wygląda,
Tak (http://klubwilczarza.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2&Itemid=11)
Sorry coś schrzaniłem przy wklejaniu
PS poprawiłem
Nikonozaur
02-07-2011, 00:08
Tak (http://klubwilczarza.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2&Itemid=11) [...]
I on jest groźny? Zobacz tylko jak się przytula uroczo do pana...
Q......, spory zwierzak, nawet widok wystarczy by nagle zapragnąć popstrykać w centrum miasta. ;)
maniak666
02-07-2011, 00:10
I on jest groźny? Zobacz tylko jak się przytula uroczo do pana...
Q......, spory zwierzak, nawet widok wystarczy by nagle zapragnąć popstrykać w centrum miasta. ;)
Uroczo i owszem ale jak sam wspominasz do Pana.
Znam to bydle z autopsji. Jako intruz na polu nie jego Pan:shock:
Nikonozaur
02-07-2011, 00:19
Uroczo i owszem ale jak sam wspominasz do Pana. [...]
W gruncie rzeczy równie dobrze może rozpoczynać konsumpcję... :shock:
W kadrze i kolorach wszystko gra :).
Co do geometrii to można by jeszcze powalczyć, ale wiem ile to człowiek czasami się namorduje, a efekt finalny i tak pozostawia wiele do życzenia ;).
Może lepiej, że on bardzo stary jest i krzywy ;).