PDA

Zobacz pełną wersję : lampa nissin 622 i wylana bateria

corvus.corax.mlc
01-07-2011, 17:09
witam
dzisiaj spotkała mnie niemiła niespodzianka i po sprawdzeniu bateri zauważyłem że coś brzydko pachnie. Jedna bateria (akumulatorek) padła i wylała się zalewając spód tak że sprężynka nie chodzi oraz trochę na płytkę z tego co widzę. Co mam zrobić w takim przypadku ? Czy ktoś wie czy da się lampę uratować i gdzie to można zrobić w Warszawie ? :( Nawet nie próbuję jej odpalać bo pewnie nie będzie działać czy zniczenia mogą być duże że nie da się naprawić?

adolfik9501
01-07-2011, 18:12
Zdarzyło mi się, że wylały baterie i po jakimś czasie, jeszcze działający sprzęt przestawał działać... Najbezpieczniej będzie oddać do serwisu. Skontaktuj się bezpośrednio z http://migomex.pl/ Są dystrybutorem, a i ludziska z załatwienia spraw przez nich są zadowoleni. Zapytanie przesłać możesz. Chyba, że znajdziesz jakiegoś magika u siebie co się takimi rzeczami znajduje.

pewex
03-07-2011, 10:51
Magikow w spokoju zostawic lepiej =) W Migomexie ci to niedrogo zrobia.

Nerdkiler
04-07-2011, 12:38
@PEWEX, a skąd wiesz, że nie drogo?
@corvus.corax.mlc nie bądź mięczak i otwórz tą lampę i napraw sam.

corvus.corax.mlc
06-07-2011, 19:33
Panowie dałem do jednego ze stołecznych serwisów zajmującym się naprawą sprzetów fotgraficnzych. Przysłali mi kosztorys opiewający na sumę 0 złotych oraz z opisem przegrzane gniazdo akumulatorów brak możliwości zamówienia części u producenta. Pozostaje mit ylko odbiór od nich. Co ja mam teraz zrobić? Ma ktoś jakiś inny pomysł ? tylko nie piszcie mi że mam kupić nową lampę bo od wczoraj tylko słyszę to. Dla mnie ta mierna lampa to już był spory wydatek :( a radość niesamowita.

adolfik9501
06-07-2011, 21:50
Panowie dałem do jednego ze stołecznych serwisów zajmującym się naprawą sprzetów fotgraficnzych. Przysłali mi kosztorys opiewający na sumę 0 złotych oraz z opisem przegrzane gniazdo akumulatorów brak możliwości zamówienia części u producenta. Pozostaje mit ylko odbiór od nich. Co ja mam teraz zrobić? Ma ktoś jakiś inny pomysł ? tylko nie piszcie mi że mam kupić nową lampę bo od wczoraj tylko słyszę to. Dla mnie ta mierna lampa to już był spory wydatek :( a radość niesamowita.

Skontaktuj się z Migomexem, jak ma ktoś pomóc to oni. I napisz jakie akumulatory się tak zgrzały (jak musiałeś błyskać często), że przegrzały gniazdo swe ;)

corvus.corax.mlc
25-09-2011, 10:15
akumulatory były Sanyo Eneloop kupione w sklepie fotograficznym. sprawa ostatnio wyjaśniła się. Wysłałem lampę do Migomexu i za 100pln wymieniono mi całą komorę.