Zobacz pełną wersję : D90 informacje na LCD po wyłączeniu.
Witam,
Po wyłączeniu aparatu na górnym LCD widnieje informacja na temat ilości zdjęc, czy można to w jakiś sposób wyłączyć?
Nie mogę doszukać informacje na ten temat.
Pozdrawiam,
Dzięki
Witam,
Po wyłączeniu aparatu na górnym LCD widnieje informacja na temat ilości zdjęc, czy można to w jakiś sposób wyłączyć?
Nie mogę doszukać informacje na ten temat.
Pozdrawiam,
Dzięki
można... wyjmując akumulator
poza tym raczej nie opłaca się wyłączać aparatu - podczas cyklu włączania zużywana jest stosunkowo duża ilość energii, w trybie oczekiwania ta sama ilość energii jest zużywana w kilka dni
Tak rozumie, ale wiesz - aparat idzie na tydzień do szafki to po cholere ma się to tam "swiecić", oczywiście że w terenie nie opłaca się wciaż wyłączać/włączać.
Troszkę nie wygodne z tym aku he he ;)
poza tym raczej nie opłaca się wyłączać aparatu - podczas cyklu włączania zużywana jest stosunkowo duża ilość energii, w trybie oczekiwania ta sama ilość energii jest zużywana w kilka dni
Masz jakis link na potwierdzenie czy piszesz z doswiadczenia?
Masz jakis link na potwierdzenie czy piszesz z doswiadczenia?
z doświadczenia - popatrz na zużycie energii - stan naładowania akumulatora, potem przez tydzień aparat potrzymaj w szafce i spadnie może 1%, następnie wyłącz, włącz kilka razy aparat i ups procenciki wyparują
moje aparaty są wyłączane wówczas jak trzeba wymienić akumulator po wyczerpaniu akumualtora po zrobieniu wieeeelu zdjęć - np. dla D80 jest to ok. 900-1000 zdjęć, dla porównania mój kolega pedant (który włącza wyłącza aparat często, "niemal" po pojedynczym zdjęciu) ma na pojedynczym ładowaniu mniej niż 400 zdjęć i ciągle narzeka, ale przestawić się nie chce
To nawet z logicznego punktu myślenia ma sens, w necie są różne opinie na ten temat, ja mogę dodać i zauważalna róznica jest.
Ps.
Erie, ciekawy avatar, pasuje do focenia "HawkEye" ;-)
Ps.
Erie, ciekawy avatar, pasuje do focenia "HawkEye" ;-)
tia, tylko nie można grać w line'a bo skończyłoby się to rozwodem