PDA

Zobacz pełną wersję : Sigma EF-530 DG NA-ITTL & Nissin Speedlite Di622

M_Dragonfly
01-07-2011, 10:04
Witam wszystkich serdecznie..
Mam pytanko czy ma ktoś jakieś doświadczenia z lampami podanymi w tytule?? Przeszukałam forum i z tego co zauważyłam to z tym nissin bywają problemy i zależy na jaką sztukę się trafi, a czy ma ktoś doświadczenie z lampami Sigmy?? Poszukuję jakiejś ciekawszej finansowo alternatywy dla SaBinek nikonowskich, a zbyt często brakuje mi światła i potrzebuję jakąś podstawową lampę.. Help.. :)

Używam Nikona D90...

adolfik9501
01-07-2011, 14:08
Z tego co widzę, to chcesz się w 5 stówach zmieścić, więc nic lepszego niż Nissin Di622 Mark II, bądź Metz M44 AF1 Digital, nie znajdziesz. Obie dość dobre, obie współpracują w CLS/AWL z D90. Jedyny minus, choć nie dla każdego, to brak synchronizacji z krótkimi czasami migawki (AutoFP/HSS).

Lampy oferujące "wszystko" to SB600/700/900, Metz M48/50/58 i bodaj nowa Sigma EF610 Super.

M_Dragonfly
05-07-2011, 11:44
No i wybór padł na nissin i niestety mam podobny objaw jaki ktoś już opisywał tutaj na forum że przy włączonej lampie świeci małe lcd na body.. i zastanawiam sie czy oddac ja do serwisu czy i tak nic mi z tym nie zrobią i kombinować z zaklejaniem styków jak to już gdzieś też było tutaj opisywane.. Czy te lampy w połączeniu z d90 zawsze tak funkcjonują??