PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zainspirowane przez Janusza

jacekz40
30-06-2011, 23:04
Oczywiście chodzi o ten kadr Janusza
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=183988
Gdy obejrzałem wizję Janusza pomyślałem - zamek w Malborku pokazywany jest bardzo często w różnych ujęciach, w różnych porach dnia i porach roku. Jednak w 90% :smile: (cirka) układ w kadrze jest taki jak właśnie u Janusza. Oczywiście ja sam też takie ujęcia miałem nie raz. Jednak tym razem coś chciałem wykombinować, żeby było inaczej jak zwykle ;) A co? nie mogę? :)
No i odwaliłem takie coś... ciekawe co Wy na to??

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/832/dsc5830.jpg/)

Quakerek
30-06-2011, 23:07
Bardzo dobry kadr, ciekawy i ładnie w nim poukładałeś, kolorki również na plus.

jacekz40
30-06-2011, 23:11
Bardzo dobry kadr, ciekawy i ładnie w nim poukładałeś, kolorki również na plus.

Oczywiście wiem, że nieźle przeładowany i naładowany :mrgreen: - prawie musiałem pakować jak w za małą walizkę, kolankiem docisnąć wieko ;)
Ale większą sztuką było upakowanie siebie samego tam na brzegu... za to już mi się medal należy :grin::mrgreen:

aronov
30-06-2011, 23:12
Świetny kadr.
Nie wiem, czy nie przydałoby się trochę więcej oddechu na górze?
Może drzewa po lewej ciut pod ostrzyć?

darko
30-06-2011, 23:27
Kolejny dobry malbork, może tylko ciut szerzej bym dla siebie wolał

rainer
30-06-2011, 23:35
Bardzo ładnie wyszło,
a jeżeli chodzi o kadr to jest trochę ciasno,
ale pewnie trudno było zrobić to inaczej.

jacekz40
30-06-2011, 23:41

Darku celowo napisałem wcześniej, bo mam pełną świadomość ciasnoty ale to miejsce, z którego robiłem zdjęcie - jakbyś zobaczył za głowę byś się złapał ;) ja za nim zlazłem ze skarpy kilka minut się zastanawiałem - iść, nie iść?

harb
30-06-2011, 23:43

zgadzam się - ile razy ogladałem Malbork tyle raz zastanawiałem sie kto zrobi zamek z innej strony, ponieważ ostatnio nie miałem zbyt wiele czasu nie robiłem zamku z innych miejsc, brawo Jacku ze o tym pomyslałeś i ładnie to zrobiłeś :)

Bartekkw
01-07-2011, 09:31
Ładnie jest - czysto, z dobrym światłem i kolorem. Musi się podobać :)

darko
01-07-2011, 10:03
Jacku, dawno tam nie byłem, pamiętam że do nogatu trzeba się ze skarpy ześlizgnąć.
No cóż nie zawsze można się tak ustawić jak by się chciało

krzysztofz24
01-07-2011, 10:10
Swietne to:-). Zamek i ta stara lodka, super pomysl. Kadr mi sie bardzo podoba, no jak juz napisali poprzednicy mogloby byc ciut szerzej (ja bym dodal tak z 1cm z prawej i na gorze), ale jak piszesz ze sie nie dalo, to juz nie marudze;-).
Kolory i swiatlo takze ladne. Ogolnie bardzo fajnie, nieszablonowo pokazany Malbork.

jacekz40
01-07-2011, 19:49
Swietne to:-). Zamek i ta stara lodka, super pomysl. Kadr mi sie bardzo podoba, no jak juz napisali poprzednicy mogloby byc ciut szerzej (ja bym dodal tak z 1cm z prawej i na gorze), ale jak piszesz ze sie nie dalo, to juz nie marudze;-).
Kolory i swiatlo takze ladne. Ogolnie bardzo fajnie, nieszablonowo pokazany Malbork.
Dzięki Krzysztof, bo właśnie najważniejsza była "nieszablonowość" :)

Pablo 77
01-07-2011, 19:50
Ciekawie przedstawiłeś znany i oblegany zamek :)

W sumie to ja mam dość blisko do niego i mogę sobie często wyskakiwać.

Kto wie może uda mi się coś ciekawego stworzyć :)

touran
01-07-2011, 20:25
...już gdzieś widziałem podobne ujęcie z łódką na pierwszym planie niestety nie pamiętam gdzie:-( Twoja wersja nie zła ale wolałbym jednak ciut więcej przestrzeni dookoła Jacku.