Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zainspirowane przez Janusza
jacekz40
30-06-2011, 23:04
Oczywiście chodzi o ten kadr Janusza
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=183988
Gdy obejrzałem wizję Janusza pomyślałem - zamek w Malborku pokazywany jest bardzo często w różnych ujęciach, w różnych porach dnia i porach roku. Jednak w 90% :smile: (cirka) układ w kadrze jest taki jak właśnie u Janusza. Oczywiście ja sam też takie ujęcia miałem nie raz. Jednak tym razem coś chciałem wykombinować, żeby było inaczej jak zwykle ;) A co? nie mogę? :)
No i odwaliłem takie coś... ciekawe co Wy na to??
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/832/dsc5830.jpg/)
Quakerek
30-06-2011, 23:07
Bardzo dobry kadr, ciekawy i ładnie w nim poukładałeś, kolorki również na plus.
jacekz40
30-06-2011, 23:11
Bardzo dobry kadr, ciekawy i ładnie w nim poukładałeś, kolorki również na plus.
Oczywiście wiem, że nieźle przeładowany i naładowany :mrgreen: - prawie musiałem pakować jak w za małą walizkę, kolankiem docisnąć wieko ;)
Ale większą sztuką było upakowanie siebie samego tam na brzegu... za to już mi się medal należy :grin::mrgreen:
Świetny kadr.
Nie wiem, czy nie przydałoby się trochę więcej oddechu na górze?
Może drzewa po lewej ciut pod ostrzyć?
Kolejny dobry malbork, może tylko ciut szerzej bym dla siebie wolał
Bardzo ładnie wyszło,
a jeżeli chodzi o kadr to jest trochę ciasno,
ale pewnie trudno było zrobić to inaczej.
jacekz40
30-06-2011, 23:41
Darku celowo napisałem wcześniej, bo mam pełną świadomość ciasnoty ale to miejsce, z którego robiłem zdjęcie - jakbyś zobaczył za głowę byś się złapał ;) ja za nim zlazłem ze skarpy kilka minut się zastanawiałem - iść, nie iść?
zgadzam się - ile razy ogladałem Malbork tyle raz zastanawiałem sie kto zrobi zamek z innej strony, ponieważ ostatnio nie miałem zbyt wiele czasu nie robiłem zamku z innych miejsc, brawo Jacku ze o tym pomyslałeś i ładnie to zrobiłeś :)
Bartekkw
01-07-2011, 09:31
Ładnie jest - czysto, z dobrym światłem i kolorem. Musi się podobać :)
Jacku, dawno tam nie byłem, pamiętam że do nogatu trzeba się ze skarpy ześlizgnąć.
No cóż nie zawsze można się tak ustawić jak by się chciało
krzysztofz24
01-07-2011, 10:10
Swietne to:-). Zamek i ta stara lodka, super pomysl. Kadr mi sie bardzo podoba, no jak juz napisali poprzednicy mogloby byc ciut szerzej (ja bym dodal tak z 1cm z prawej i na gorze), ale jak piszesz ze sie nie dalo, to juz nie marudze;-).
Kolory i swiatlo takze ladne. Ogolnie bardzo fajnie, nieszablonowo pokazany Malbork.
jacekz40
01-07-2011, 19:49
Swietne to:-). Zamek i ta stara lodka, super pomysl. Kadr mi sie bardzo podoba, no jak juz napisali poprzednicy mogloby byc ciut szerzej (ja bym dodal tak z 1cm z prawej i na gorze), ale jak piszesz ze sie nie dalo, to juz nie marudze;-).
Kolory i swiatlo takze ladne. Ogolnie bardzo fajnie, nieszablonowo pokazany Malbork.
Dzięki Krzysztof, bo właśnie najważniejsza była "nieszablonowość" :)
Pablo 77
01-07-2011, 19:50
Ciekawie przedstawiłeś znany i oblegany zamek :)
W sumie to ja mam dość blisko do niego i mogę sobie często wyskakiwać.
Kto wie może uda mi się coś ciekawego stworzyć :)
...już gdzieś widziałem podobne ujęcie z łódką na pierwszym planie niestety nie pamiętam gdzie:-( Twoja wersja nie zła ale wolałbym jednak ciut więcej przestrzeni dookoła Jacku.