Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Elektronoc.
Nikonozaur
30-06-2011, 10:13
Pewnie przydałoby się posiedzieć trochę dłużej, jednak okazał się, że komary też chciały uczestniczyć w tej imprezie. Niekoniecznie tak jakbym sobie tego życzył... ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/101/nocneniebowea.jpg/)
Zapraszam.
Widziałem i ... osobiście mi się spodobało - dobra robota, Andrzeju ;)
maniak666
30-06-2011, 14:07
Przykuwa uwage, choc cos mi nie gra. Nie sa to kable. ni fakt ze wali sie nieco- nie wiem. Trzeba tu pozniej wrocic.
trochę nieciekawa miejscówka moim zdaniem
Nikonozaur
30-06-2011, 14:30
Przykuwa uwage, choc cos mi nie gra. Nie sa to kable. ni fakt ze wali sie nieco- nie wiem. Trzeba tu pozniej wrocic.
Kurczę, ustawiałem aparat zgodnie z programową waserwagą, transformator (stąd druty) stoi centralnie, teoretycznie więc musi być prosto... Choć oczywiście nie neguję faktu zniekształcania perspektywy przez 16mm. ;)
trochę nieciekawa miejscówka moim zdaniem
Z drzewami takich zdjęć jest sporo, z transformatorem już mniej. ;)
maniak666
30-06-2011, 14:43
Tez mysle ze to kwestia obiektywu. Nie posadzam Cie o niedbalstwo;-)
Czegoś brakuje. Ciężko powiedzieć jednak czego. Niby wszystko jest tak jak być powinno a jednak pozostaje jakiś niedosyt.
Z drzewami takich zdjęć jest sporo, z transformatorem już mniej. ;)
Może drzewa są ciekawsze niż transformatory? :-)
No niestety prosto nie jest, może obiekt był krzywy?
stoi centralnie
Stoi centralnie, ale perspektywa robi swoje, bo narożnik tej wieży nie stoi centralnie. Pomimmo tego fotka całkiem całkiem.
mirekvampirek
30-06-2011, 16:51
tez widzialem, i tez sie podobalo, tzn podoba ;)
Nikonozaur
30-06-2011, 16:51
Może drzewa są ciekawsze niż transformatory? :-)
Mam tu takiego samotnie stojącego demonicznego suchara, robiłem już parę podejść pod niego, ale zawsze coś mi się nie podobało i RAW-y leciały do kosza. Następnym razem spróbuję go wpleść w gwiazdy. Poczekam jednak aż komary odlecą do ciepłych krajów. ;)
...półtora godziny, Ty się nudzisz chyba;-) Fajnie wyszło.
Nikonozaur
30-06-2011, 18:02
...półtora godziny, Ty się nudzisz chyba;-) Fajnie wyszło.
Komary się nie nudziły... ;)
widzę ze kolega nie ma co z czasem zrobić, siedzi i smazy matrycę :p ładnie to wyszło dół przy tym czytelny i doświetlony - fajna fota :)
krokus66
30-06-2011, 19:42
Niebo ślicznie wyszło, budynek trochę psuje efekt. Całość bardzo ładna.
Jakoś do mnie gada to zdjęcie.
Szacun za komarowe boje ;)
krzysztofz24
01-07-2011, 10:28
A mi sie podoba. Bardzo fajnie wyszlo. Ogolnie lubie takie gwiazdziste eksperymenty. Ale druty odchodzace od transformatora zdecydowanie bym wystemplowal.
Nikonozaur
01-07-2011, 10:40
A mi sie podoba. Bardzo fajnie wyszlo. Ogolnie lubie takie gwiazdziste eksperymenty. Ale druty odchodzace od transformatora zdecydowanie bym wystemplowal.
Transformator bez drutów? To jak burza bez piorunów! Druty zostają. ;)
krzysztofz24
01-07-2011, 10:56
Transformator bez drutów? To jak burza bez piorunów! Druty zostają. ;)
Dlatego nie pasuja mi druty, bo gdybys nie napisal ze to transformator, to za chiny bym na to nie wpadl:-).
Dla mnie to jest po prostu wiezyczka.
A przy odrobinie wyobrazni wiezyczka, baszta zamku;-) pod nierealnie i nieziemsko rozgwiezdzonym niebem.
Wzrok fajnie bladzi po tych smugach gwiazd, podaza za nimi, potem schodzi w dol na ta budowle, fajnie.
Potem znowu wedruje w gore na chwile na gwiazdy, zanim zacznie dalsza wedrowke po kadrze...ale zachaczam po drodze niepotrzebnie o druty:-).
Takze, bardzo fajne zdjecie, mozna by je dopiescic "oddrutowujac";-).
Nikonozaur
01-07-2011, 11:26
Tu, w zachodniej części Polski jest takich "wieżowatytch" stacji transformatorowych sporo. Są to jak sądzę pozostałości niemieckiej przedwojennej myśli technicznej znakomicie służące do dziś. Ta na zdjęciu jest czysto niemiecka bo stoi na niemieckim polu kilka kilometrów za granicą. ;)
Pablo 77
01-07-2011, 19:46
Dobre foto :)