Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kij.
Nikonozaur
29-06-2011, 21:30
Taki kostur się trafił...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/217/morzeweb.jpg/)
Zapraszam
mirekvampirek
29-06-2011, 21:40
podoba sie, swietny foto, a plaza z kijem to juz mistrz jezeli chodzi o jakosc
agawytka
29-06-2011, 21:41
Tytuł jakoś mnie nie przekonał ale z czystej ciekawości zajrzałam i zamurowało mnie... piękno i to coś, co przykuwa uwagę. Świetnie!
Perfekcyjnie go ułożyłeś ;)
Świetny kolor, akwarelowo wygląda.
Podoba się
Nikonozaur
29-06-2011, 21:59
Tytuł jakoś mnie nie przekonał [...]
Tak, wiem, tytuł nie jest zbyt wyszukany, ale za nic nie mogłem wydumać innego. ;)
Motorniczy
29-06-2011, 22:02
HoHo ! mozna tym bigos mieszac :)
świetnie zrobione , piękna tonacja - mniam :)
maniak666
29-06-2011, 22:04
Tak, wiem, tytuł nie jest zbyt wyszukany, ale za nic nie mogłem wydumać innego. ;)
Np. "Marszałek tu był":lol:
Świetne.
krokus66
29-06-2011, 22:11
Prześliczne, perfekcja.
lukasz.m
29-06-2011, 22:13
Fajny ten kij :D zdjęcie zresztą też.
jacekz40
29-06-2011, 22:16
Andrzejku kolego sympatyczny ;-) a możesz Ty zdradzić jak się taki efekt uzyskuje? Oczywiście głownie chodzi mi o tonację zdjęcia, gdyby za dużo ludzi chciało to czytać, to może być na PW :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Kadr, kolor, technika - wszystko na najwyższym poziomie.
jacek dr
29-06-2011, 22:38
Zdjecie piekne!Z czystej ciekawosci zapytam o kompozycje kadru,czy nie uważasz ,ze po lewej stronie zgromadziło sie zbyt wiele elementów
( kIjaszek ,słońce),dodatkowo linie brzegu i horyzontu zbiegaja sie po lewej stronie,co wywołuje u mnie wrazenie ciazenia lewostronnego.CZy nie było by lepiej przy kadrowaniu dac słoneczko po prawej dla równowagi?
Nikonozaur
29-06-2011, 23:03
Andrzejku kolego sympatyczny ;-) a możesz Ty zdradzić jak się taki efekt uzyskuje? Oczywiście głownie chodzi mi o tonację zdjęcia, gdyby za dużo ludzi chciało to czytać, to może być na PW :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Hmmm... To są efekty zafarbu jaki zostawia filtr ND400. Niby zjawisko niepożądane, jednak w pewnych okolicznościach walka z nim może przynieść takie oto ciekawe skutki. Trudno mi powiedzieć co dokładnie zrobiłem w każdym razie zacząłem od ocieplenia zdjęcia do 29000°...
Nikonozaur
29-06-2011, 23:06
Zdjecie piekne!Z czystej ciekawosci zapytam o kompozycje kadru,czy nie uważasz ,ze po lewej stronie zgromadziło sie zbyt wiele elementów
( kIjaszek ,słońce),dodatkowo linie brzegu i horyzontu zbiegaja sie po lewej stronie,co wywołuje u mnie wrazenie ciazenia lewostronnego.CZy nie było by lepiej przy kadrowaniu dac słoneczko po prawej dla równowagi?
Po prawej mam wprowadzenie, a temat po lewej - tak to sobie wykombinowałem. ;)
borregaard
29-06-2011, 23:58
Jędruś,pozamiatałeś .Piaseczek prima lux...;) :)
Andrzeju fot tego typu powstaje tysiace, ale sam wiesz jak czesto te zdjecia sa niedorobione....to jest idealne, brawo, swietne zdjecie!!
Bardzo fajnie wyszedł ten kijaszek. A masz może ujęcie z dwoma krokami w tył od obiektu na pierwszym planie...? Ciekaw jestem takiej wersji, przy identycznej obróbce...
ostrytux
30-06-2011, 01:37
Kadr, światło, tonacja, kisiel czy tam budyń ;) nie mam pytań - zacna fotografia.
Czysto i sterylnie jest. Do tego ciekawa tonacja :).
Zacny fot :).
Quakerek
30-06-2011, 09:34
Motyw oraz kadr sam w sobie ładny i harmonijny, ale wyrajane słoneczko tu nie pasuje i bądźmy szczerzy, że gdyby takie zdjęcie dodał ktoś 'nowy' to pierwsze co ale pojawiło by się właśnie to stwierdzenie iż przeszkadza tu ta 'biała plama'.
Nikonozaur
30-06-2011, 10:35
[...] ale wyrajane słoneczko tu nie pasuje i bądźmy szczerzy, że gdyby takie zdjęcie dodał ktoś 'nowy' to pierwsze co ale pojawiło by się właśnie to stwierdzenie iż przeszkadza tu ta 'biała plama'.
"Wyjarane" dla mnie oznacza brak informacji do przetworzenia. Tu są kolory i można posterować jasnością gwiazdy, czego z "wyjaranym" obszarem zrobić się nie da. Jeśli widzisz tu "białą plamę" masz powód do zastanowienia się na paroma rzeczami.
jarekf34
30-06-2011, 10:45
Mniam mniam...Piękna fotka :smile:
Bartymeusz7
30-06-2011, 10:51
Piękna praca Panie Andrzeju!
Bartekkw
30-06-2011, 10:51
Czysto i sterylnie jest. Do tego ciekawa tonacja :).
Zacny fot :).
A się podpisze ;)
Bardzo dobre, w pięknej tonacji.
Quakerek
30-06-2011, 11:13
"Wyjarane" dla mnie oznacza brak informacji do przetworzenia. Tu są kolory i można posterować jasnością gwiazdy, czego z "wyjaranym" obszarem zrobić się nie da. Jeśli widzisz tu "białą plamę" masz powód do zastanowienia się na paroma rzeczami.
:) Zapewniam Cię iż nie mam się nad czym zastanawiać, ewidentnie widać iż obszar słońca jest wypalony.
Bardzo mi się podoba - kadr, kolory - widze to na ścianie :D
Bardzo ładnie, kolory miodzio:)
Ladnie podane :)
Piasek super !
...do mnie mówi,Gratuluję Andrzeju.
Motorniczy
30-06-2011, 22:36
:) Zapewniam Cię iż nie mam się nad czym zastanawiać, ewidentnie widać iż obszar słońca jest wypalony.
Popatrz w slonce bedac na plazy to Ci oko sie wyjara sie ... a jak chcesz poprawiac nature to zycze powodzenia. Dodam, ze w pewnych zdjeciach tego typu robienie sztucznego slonca jest do kitu . Oczywiscie to tez jest zalezne od autora fotografii ale i tez od naturalnych warunkow co dalej wplywa na harmonie koloru, kontrastu - wszystko musi wspolgrac i tak tutaj wlasnie jest na tym bardzo dobrym zdjeciu z drzewem do mieszania bigosu :) no sorry ae musialem znow to napisac:) Pozdro dla Ciebie i dla autora zdjecia.
Popatrz w slonce bedac na plazy to Ci oko sie wyjara sie ... a jak chcesz poprawiac nature to zycze powodzenia. Dodam, ze w pewnych zdjeciach tego typu robienie sztucznego slonca jest do kitu . Oczywiscie to tez jest zalezne od autora fotografii ale i tez od naturalnych warunkow co dalej wplywa na harmonie koloru, kontrastu - wszystko musi wspolgrac i tak tutaj wlasnie jest na tym bardzo dobrym zdjeciu z drzewem do mieszania bigosu :) no sorry ae musialem znow to napisac:) Pozdro dla Ciebie i dla autora zdjecia.
Dobrze pisze :)
Kolorki superanckie i piaseczek też niczego sobie
Quakerek
30-06-2011, 23:18
No widzisz, a więc mamy tu wyjarane słoneczko jak sam piszesz a więc to o czym i ja wspominałem, poprawiać natury nie chcę bo to mija się z celem i nie oto tu chodzi, po prostu chodzi mi o obiektywne oceny prac i nie dorabianiu zbędnego artyzmu, bo w pracy kogoś innego było by to punktem nr 1 do wytknięcia jak to miało miejsce tu nie raz a w tym przypadku zostało przemilczane, bo każdy skupiał się na piaseczku i tonacji, a odrobina krytyki z mojej strony stała się mega be, śmieszne to no ale :) Również Ciebie pozdrawiam :)
krzysztofz24
01-07-2011, 10:21
Przede wszystkim tonacja, kolorystyka, to delikatne memlanko tworzy dla mnie super calosc i nastroj. Pieknie. Kijaszek bardzo dobrze kadr dopelnia, wroc;-), w sumie to caly kadr jest zbudowany niejako "naokolo" niego:-).
Podsumowujac to kadr mi sie podoba, ale glowna sila tej foty sa dla mnie kolory i tonacja.
evilseed
01-07-2011, 10:28
Przede wszystkim tonacja, kolorystyka, to delikatne memlanko tworzy dla mnie super calosc i nastroj. Pieknie. Kijaszek bardzo dobrze kadr dopelnia, wroc;-), w sumie to caly kadr jest zbudowany niejako "naokolo" niego:-).
Podsumowujac to kadr mi sie podoba, ale glowna sila tej foty sa dla mnie kolory i tonacja.
Podpiszę się pod przedmówcą :D
Pomysł oklepany ale realizacja na mistrzowskim poziomie :)
Nikonozaur
01-07-2011, 10:37
[...] bo w pracy kogoś innego było by to punktem nr 1 do wytknięcia jak to miało miejsce tu nie raz a w tym przypadku zostało przemilczane,[...]
Przeceniasz mnie, nie jestem ani tu, ani gdzie indziej nikim szczególnym aby oczekiwać i wysłuchiwać samych ochów i achów. Uczę się tak samo jak większość z nas i słucham co inni mają do powiedzenia. O legendarnym TWA pisaliśmy wielokrotnie i zawsze było to bicie piany prowadzące donikąd. A to, że są lepsi i gorsi w każdej profesji nie jest niczym wyjątkowym. Pozdrawiam.
krokus66
01-07-2011, 13:59
Też tak uważam.
Podziwiam zdjęcie i ... oczywiście Autora. Gratulacje z jednoczesnym głębokim japońskim ukłonem.
Pablo 77
01-07-2011, 19:41
Bardzo ładne w fajnej tonacji :)