PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] powtórka z rozrywki by [ Hanibal ]

hanibal
27-06-2011, 19:36
Witam..

naszło mnie... a co...

a na koniec zjadło mi kompresje ale co tam pokaze

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/06/5877918640_d47bd5bc3d_o-1.jpg
źródło (http://farm6.static.flickr.com/5071/5877918640_d47bd5bc3d_o.jpg)

morzon
27-06-2011, 19:52
Coś chyba pokompresowałeś mocno albo pojechałeś w obróbce - widzę przejścia tonalne w tle (okręgi, jak poziomice na mapie).
Dla mnie, fana małej głebi, jest jednak troszkę za mały dof - minimalnie, nie dużo. No i jakoś nie mam przekonania do takiego cięcia głowy.

Poza tym - spojrzenie hipnotyzuje, jest extra.

nickt
27-06-2011, 19:54
Można by je minimalnie niżej uciąć, nawet teraz i zrobić taki bardziej panoramiczny obraz moim zdaniem (przewiń sobie stronę tuż pod Twój podpis, tak aby nie był widoczny), poza tym wzrok przyciąga, ładnie wyostrzone, rozjaśnione oczy, niestety strasznie widać przejścia tonalne, tak skokowo, szczególnie w światłach w tle, ale na twarzy również.. poza tym nie wiem czy coś robiłeś ze skórą, czy jest trochę za jasno, czy jest już rozmyta, ale w ogóle jej nie widzę :/
Ogólnie podoba się, ładna modelka, fajna konwersja

LWO
27-06-2011, 19:55
modelka troche fajna ale kompresja zjadla zdjecie :/

Kaer.Morhen
27-06-2011, 20:31
A ja gdyby nie te komentarze to nawet nie zauwazylbym tego. Jakos inaczej patrze na zdjecie, troche po amatorsku, albo obraz mi sie podoba albo nie. Mnie przyciaga to spojrzenie,zatrzymuje a to dla mnie najwazniejsze. To co sie dzieje gdzies poza jest dla mnie mniej lub zupelnie niewazne. Nigdy nie rozumialem takiej krytyki zdjecia, no ale moze rzeczywiscie za malo sie znam.

Gundrum
27-06-2011, 20:39
Dobre bardzo. W końcu!

ranbir kapoor
27-06-2011, 21:01
Poprzednie wersje sie lepiej prezentowaly
Bo to zdjecie juz chyba 5 raz pokazujesz
Oczywiscie jedna z twoich ladniejszych modelek
Ale zamiast to wykorzystac to tak ja ustawiles ze zrobilo sie nienaturalnie wysokie czolo
Dochodza bledy w obrobce tla i zbyt wyblurowana twarz

hanibal
27-06-2011, 21:17
Dochadza bledy w obrobce tla i zbyt wyblurowana twarz

jaka twarz ??

niestety to wina kompresji ale po raz kolejny nie bede tego obrabiał...
jak wspomnial mistrz ucieczki mam tego kilka wersji a i nowy materiałw drodze..

dziekuje za oceny

stock
28-06-2011, 08:06
modelka na zdecydowane tak, fota i obróbka tego nieszczęsnego tła juz raczej na nie. Wolałbym to w węższym kadrze i zdecydowanie bardziej ucięte czoło.